Selamlar cümleten, abiler şimdi bu sahte ile kıyı avcılığı konusunda turna avı harici tecrübem pek yok. Daha önce tuzlu su denemelerim olmuştuda, geneli hüsran oldu. Hani deneme yanılma bana hep mantıklı geliyordu fakat, sahtelerin maliyeti epey tutmaya başlayınca bıraktım Marmaris siteler mevkii ne gideceğim yarın tatil için, siteler mevkii kıyı boyu hep kumluk plajmış ama sabah erken ve akşam geç saatlerde boş olacağı için sahte ile denemeler yapabilirmiyim, rapala konusunda da fikirleriniz varsa paylaşırmısınız.? Genelde eşimle birlikte vakit geçireceğim için (hanımları gerdiği için bu balık işi)yem falan uğraşmaktansa portatif olur, geze geze denerim hemen kurulup atılır diye yemli düşünmüyorum.
Bende gelecek cevapları bekliyorum marmaris te ne turk balıklar yakalanabilir sahilden ..ne tür takımlarla..
Selamlar. Siteler tarafında kıyıdan at çek yapmak pek uygun değil. Çarşı içinde marina çevresinde veya netsel marina yanında levrek ve akya alanlar var bildiğim kadarıyla. Siteler tarafında (Grand Azur iskelesi, Turban tarafları) kıbrıs veya tek iğneli takım ile kefal avlayanlar vardır. Biraz daha İçmeler tarafında geçerseniz kefalin yanı sıra surf takımlarla çipura, karagöz, kupes ve hani alabillirsiniz. Yine İçmeler merkezde kanal ağızlarında atçek ile levrek ve baraküda alanlar oluyor. Benimde bol bol baraküda almışlığım vardır oralardan. Rastgele. İyi avlar. (balık alırsanız haber verin de bizde sezonu açalım artık özledik)
osman bey sitede reklemı bulunan kendo sahtelerden bence bir iki tane alıp denemelisiniz.fiyatları çok uygun ayrıca benim favorim olan river marka sahtelerde 10 tl civarında onlardan da edinin. bir tanede su üzeri alabilirsiniz popoer cinsi son olarakta zargana topuna monteli silikon takım yaptırıp çantanıza koyun. zaten başkada bir şeye ihtiyaç yok. rastgelsin. içmelerdeki azmakların ağzından da deme yapabilirsiniz.martı laperlayı geçince sahile çıkan azmak vardı.
Sahteyle balık tutmak beceri ister bunu bu sene anladım... bu sene hayalim tatile çıkınca levrek yakalamaktı tatile bunun heyecanıyla hazırlandım Eşim Arabaya o koca balık çantanı koymayacaksın değilmi dedi olmayacak merak etme dedim içi rahatladı sadece oltayı alacağım deyince bişey demedi bilmiyorki istetmenin üzerinde bagajın altında 15 cm yüksekliğinde bi bölme daha var bayanlar işte arabanın bagajını altında yer yok sanıyorlar bilmesinlerde tüm boy sahtelerimi silikonlarımı takımlarımı yerleştiriverdim herşey tamamdı... Kuşadasında gez gez ilk bikaç gün sabahtan akşama kadar yok yok kafayı yiyeceğim elimde ne varsa deniyorum zargana toplu silikonlarımı gezdiriyorum ucuz sahtelerle başladım olmadı yozirilerimi rapalalarımı kayaların arasında gezdiriyorum saatlerce olmayacak dedim Kuşadasından ayrıldım yukarlara izmir sahiline doğru ilerledim Kefal tutanları gördüm izlemeye başladım yer ise denizden içeride doğal bi göl gibi bi yer sazlıklar yavru balıklar için korunak oluşturuyor hımm dedim denizlede 3 metre genişliğinde bi bağlantısı olan bi kanal. kefalleri izlemeye devam ediyorum içimden gelmiyor kefal yakalamak ama tadı burdakilerin güzel ve temiz dediklerinde takım hazırlıyorum suda beklerken bir süre sonra kefaller havada uçmaya başladı anlam veremedim derken havada bi kefal ardında uçan levrek vauv gözlerime inanamadım ve kıbrıs oltasını biriken kefal sürüsüne saldırmaya gelen levrekler çoğaldı havanın durgun olması ve benim amatörlüğümde eklenince 1 hafta boyunca önümde zıplayan levreklerden birine takip bile aldıramadım yılmayacağım elbet hayalime bir gün ulaşacağım levreğimi yakalayacağım. Levrek peşinde olmaya devam edeceğim
Egeli Murat o kefal yavrularından yani diğer adı ilerya'lardan yakalayıp canlı bırakma yapsaydın kesin yakalardın levreği bi dahakine öyle dene rastgele.
hımm ama benim sahteye bakıyorum havada uçan kefale bakıyorum rahat 20 cm üstü tabi benimkini beğenmez evet bidahakine canlı deniyeceğim kesinlikle çok *** ederim önümde atlayan levrekleri olunca yaratıcı düşünme yetimizi kaybediyoruz sanırım seçici hayvanlar istediklerini vereceğim bende