Marmaris-Datça Balık Avı

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Anduril tarafından paylaşıldı.

  1. Anduril

    Anduril Onur

    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    Ankara
    Merhaba,
    Önümüzdeki hafta 1 haftalığına Marmaris-Datça arasında mavi tur yapacağım. Bu tur sırasında becerebilirsem balık tutmak da istiyorum.
    Tekne giderken sırtı çekmekle ilgili konuları okudum forumdan ama 1 haftalık bir gezi için sırtı ekipmanlarını almak pahalı olacak gibi görünüyor.
    Bunun dışında koylara demirlediğimizde basit bir misina düzeneğiyle birşeyler avlamak (çupra,levrek,mercan,sinarit gibi) mümkün müdür?
    Nasıl bir şey almamı ve yem olarak ne kullanmamı önerirsiniz?
     
  2. mufi

    mufi Muvaffak İŞMEN

    Mesajlar:
    3.332
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Yapacagın tekne turu esnasında seyir hailinde sırtı yapman konusu nu bilemem eger tekne tamamen senin emrinde ise olabilir ama guruba dahilsen sanmam yapabilesin..

    bu tur teknelerin konakladıgı yerler (demir attıgı) koy içleri olur . sahile nisbeten yakındır. sanırım teknede birkaç olta vardır yinede bir sorun tekneden dibe salınavak 2-3 iğneli klasik dip oltası yeterlidir, yem olarakta tuzlanmış tavuk gögsü - veya bir paket dondurulmuş karides al 5-10 tane çıkartıp yumuşadıktan sonra keserek takarsın.. başka yem bulman zor..oralarda..50 gr kurşun 6-7 no iğneli takımlardandan hazır yanında bulunsun..
     
  3. burman

    burman BURAK YILDIRIM

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    657
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Bence pahalı sırtı takımlarına ihitiyacın yok.Zaten oranın yerliside öyle pahalı çıkrıklar ip misinalar falan kullanmıyorlar. 0,40 -0,60 arası 300-400metre sağlam el oltası derin dalıcı bir kaçtane sahte balık yada kurşun kullanarak igne ucuna takacagın şerit yada tam kalamar.. Bunlarındoğru saat ve hızlarda iş görmesi kaçınılmaz.. Datçada şerit kesilmiş kalamar ve el oltasıyla büyük akyalar yakalandığını çok iyi biliyorum.Gece atıcagın dip oltalarını sardalye ile yemlersen levrek ,bol bol yılan balığı, ,müren ,trakonya yakalarsın o sular çok verimlidir.İstersen kefalede yönelebilrsin çook çok irileri gezmektedir.
     
  4. Anduril

    Anduril Onur

    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    Ankara
    Cevaplarınız için teşekkürler. Teknede 10 kişi kadar olacağız tanıdıklarla ama yine de teknenin hızı vs gibi faktörler de önemli olduğu için sırtı konusu bana da zor gibi görünüyor.
    Yazdıklarınızdan doğru anladıysam koylarda demir attığımızda ucunda 50gr'lık bir kurşun bulunan 2-3 iğneli (6-7 numaralı) bir olta yeterli olacak gibi görünüyor. Misinanın kalınlığı önemli midir? Bir de bu oltayı kaç metre salmam gerekir yaklaşık olarak?
    Bu iğnelere takılacak yemin büyüklüğü ne kadar olmalı? Mesela karides üzerinden konuşacak olursak bir dondurulmuş kaçta biri bir yem olmalıdır?
    Bir de kefale de yönebilirsin derken onun için farklı bir düzenek mi gerekiyor?
     
  5. isottevfik

    isottevfik Tevfik

    Mesajlar:
    4.310
    Şehir:
    B U R S A
    Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Onur kardesim, sırtı için 0.60 lık kaliteli misina 100 - 150 m. kadar kasnaga sararak el duzenegi hazırlarsın. tekne hızı 4-5 mil hızında olmalı.

    Koylarda demirlendigi zaman, tekne etrafında denize girilmeyecekse 0.40 misina, doğal yem ( karides,teke,mamun, piliç v.s.) 4-6 numaralarda krom çelik iğne, 50- 100 gr kursun, 180 civarı kamış, herzaman kullanabilecegin kalitede 60 lık bir makina. bunun tolam maliyeti 150 lirada olur, 550 lirada. Bu sizin merak, ileriye dogru bakış ve bütçenizle bağlantılıdır. Bu av şekli için el düzeneği onermem ve de kullanmaya kalkışmam hiç bir zaman. Bu düzenekle belki 500 gr. 1 kg balıkları alabilirsiniz ama, acık yerlerde neyin ne zaman olacagı hiç belli olmaz. Sadece küt diye bir ses duyarsınız ve balıgın arkasından sadece bakarsınız. Hakimiyet ve kontrol kabiliyetiniz sıfırdır. Sert vuruslarda kasnaktan esneme payı, sadece misina esneme payı kadardır. Makinalarda ki kalama avantajınız yoktur. Balık yakalama demiyelimde, avlanma zevkini alamazsınız. O balığın yakalanışında kamısın iki kat olmasının verdiği görselliği düşünün. Bence doyumsuz bir zevk. Hiç bir şeye degişmem bu zevki.
    Size iyi tatiller dilerim. Umarım herşey gönlünüzce olur.
     
  6. Anduril

    Anduril Onur

    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    Ankara
    Tavsiyeleriniz için sağolun. Bir taraftan da forumu okuyorum.
    Bazıları yem olarak takılacak tavuğun tuzlu olmasının bazıları ise tuzlu olmamasını daha iyi olduğunu yazmışlar. Bunun hangisi doğrudur?

    Bir de daha önce bu tarz gezilerde dip oltasına başka yem olmadığından ekmek ıslatıp takarak tutmayı denemiştim. Hep çok küçük balıklar geliyordu. Bazıları da nerdeyse midesine kadar yutuyor kancayı yazık oluyor. Bu ufak balıkları tutmadan avlanmanın yolu daha derinlere salmak mıdır oltayı yoksa tamamen şans işi mi?