Tekrar merhaba tüm balıkseverler, Bir rapor ile tekrar karşınızdayım yine yanlız bu sefer söylemedn geçemeyeceğim başata Namık Bey'in ahı tutsa gerek bu sefer bir tane ile kaldık Şaka bir tarafa sabah saat 07.00 kardeşim can ile bu sefer benim tekne ile kuzu-sarıkuyruk avına çıktık;artık havalar serin kendini iyiden iyiye belli etmeye başladı.Pruvamız kadırga burnu yaklaşık 15 dk seyir sonrası hafif meltemle birlikte avlaktayız yemleme yapıldı;canlı yem(yöresel ismi ispirne biz antalyada sarıkuyruk turna diyoruz latincesi nasıl olsa Namık bey yollar)başladık tın tın dolaşmaya yer yer 20 mt yer yer 40 mt önce çiftlik istikametine sonra dön marmaris istikametine yok bol bol kurşun taktırma,yemleri değiştirme derken hava mayna denz mayna hadi artık balık yakalayım derken kumlubük koyuna girmeden hopppp bingo;bingoda geçen hafta yakaldıklarımızdan sonra bunun tartması falan hiç diğerlerine benzemiyor kardeşim geçen avı kaçırdığından verdim takımı ona talimatlarla yavaş yavaş vira vira ve ufaklık:2-2,5 kg kuzu teknedekardeşim zevkten ağzı kulaklarında.hadi bakalım attım ağzına gitsin boğazına bu sefer kalamar,turunç yaklaştık yok artık dedik nasip bu kadar başta da dedim ya birilerinin ahı tuttu valla ve yuvaya dönüş 1 hafta daha buralardayız sonra ver elini memleket antalya -adrasan-ceneviz-pırasa adası-suluada-gelidonya-kekova ama bu bölgede bir gökovada bu zamana kadar kayde değer bir şey yakalayamadım gider ayak bir gece akyakada kalıp sabah yoklayıp eve döneriz nasipse raporlara Antalya bölgesinden devam ederim,herkesee pruvanız neta dolaştığınız sular mayna olması dileğiyle saygılarımla. ve kardeşim can
güzel balık tebrikler. her sefer gecen hafta gibi olsa kıyamet alameti sayılır türkiyede Allah korusun
Namık Usta araştırmalarını ve deneyimlerini uzun uzun okudum,bu konu için çok fazlaca mesai harcadağın ve bu bilgileri amatör balıkçılığa sevdalı gönlünü vermiş bizler ile paylaşman takdire şayan. Özellikle belirtmeden geçemeyeceğim bizim Antalya bölgesi giderek kurumaya başladı,bu bölge ise gerek popülasyon gerek yaygın avlanma olmadığından ve birde balığın göç yolu üzerinde olduğunuda düşünürsek daha bereketli. Seninde bildiğin gibi bu bölge biraz daha dalgalı ve rüzgarlı olması avlanma konusunda sıkıntı yaratıyor. Yemlik konusunda daha bereketli olması bölgenin sırtı pareketin daha verimli geçmesine olanak sağlıyor. Tüm yorumlarını belirten değerli balıkçı dostlara selam olsun.