Marmaris Merkezde Avlak Yerler

Konu, 'Bölgeler' kısmında marmari_s tarafından paylaşıldı.

1. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Herkese merhaba,

Ben yaklaşık 7-8 yıldır Marmaris'te yaşıyorum ve eskiden beri av merakım olmasına rağmen Marmaris'te (özellikle merkez ve içmeler beldesinde) kıyıdan verimli bir av yapamadım. Sabah denedim olmadı,gece denedim olmadı,yaz olmadı kış olmadı. Yemin çeşidi ve takımın her türlüsüyle gidiyorum ancak gene de "ohh be bu sefer gelen güzel balık" diyemedim,gelen tıfılları hiç saymıyorum çünkü geri salıyorum. :( Bir de daha ziyade avlandığım yer İçmeler iskelesi,derinlik iskele ucunda 20 metre civarı. Var bi yanlış ama çözemedim...Sanırım doğru yerde doğru zamanda olmuyorum :)

Özellikle bu bölgede yaşayan ve avlak yerleri ve av zamanlarını bilen deneyimli arkadaşlarımızın fikirlerini rica ediyorum.

Konuya katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

**Nasıl resim ekleyebileceğimi bulunca son iki günün av resmini ekleyeceğim.

Son düzenleme: 30 Kasım 2007
  2. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA

Bunları dün gece saat 9dan sonra Marmaris İçmeler iskelesinde kalamar kullanarak tuttum,sabaha karşı 4'e kadar anca bu kadar oldu.Aslında sabahlıcaktım ama rahatsızlanınca toplanıp döndüm. En büyük olanını bir akşam önce tuttuğum için temizleyip derin dondurucuya koymuştum,o yüzden biraz soğuk duruyor kendileri :)

Son düzenleme: 29 Kasım 2007
  3. r.oktay

r.oktay

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kılıç 7 kg, Lahoz 8,5 kg
    hakancığım.bende 26 senedir marmariste yaşıyorum.koyun içinden değil gökovada sırtı cekiyorum.koyun içinden içmeler iskelesinden balık yakaladıklarını duydum.olta takımlarında veya yemlerinde bir hata olabilir.iskelede herkes ne kullanıyor ona bir dikkat et.sabah gün doğmadan silikon veya rapala atçek yapanlar var.gündüz dip kıbrıs takımıyla kefal alıyorlar.birde asansör denilen sistemle lambuka hatta lahos alan bile var.ilgilenirsen her türlü yardıma hazırım..

4. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    saolun oktay bey,takımlarımda sorun olduğunu sanmıyorum. biraz birikimlerim biraz da bu siteden öğrendiklerimle takımların eksikliklerini giderip geliştirdim.yem deseniz her ava en az 2 çeşit yemle çıkarım. sanırım yanlışlık sabah gün doğmadan çıkmadım iskeleye,ondandır. zaten az olan balık,benim gittiğim saatlerde çok az oluyor.tabi benim bahsettiğim ele avuca gelendüzgün balıklar yoksa,sinek iğneyle gitseniz parmak boyu bi kova balık çıkar ordan. :) bu arada oktay bey,resimdeki balıklar nedir tam olarak ? melanurya olabilri mi acaba ?

Son düzenleme: 30 Kasım 2007
  5. la-traviata

la-traviata Ercan Hacıoğlu

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    eşkine-mırmır-minakop
    Oktay abiye sormuşsunuz ama ben cevap vereyim. Resimdeki balıklar karagöz:D

6. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    hakan kardeşim yaklaşık 5 sene önce marmaris liman içinden kıymayla çok güzel kefaller almıştım hala öylemi bilemiyorum oırada bana kıyma almmamı kefalin kıymaya çok güzel vurduğunu söylemişlerdi ve güzel de oldu

7. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    :) Saolun Ercan Bey, Görenlerden birkaçı çipura bile demişti en büyk olan için. ben de tam benzetememiştim çipuraya ama forumda balık resimlerine bakınca melanuryaya benzetmiştim.Karagöz demek haa,bütün hayallerim yıkıldı şimdi. :p

Ali Bey,tavsiyeniz için teşekkür ederim. Kefal için de takımım var,,bundan sonra yanımızda kıyma da götürürüz artık,zaten en az 2 çeşit yemle gidiyom ava.Yalnız kıyma nasıl olsun,,kuzu mu dana mı,ince çekilmiş,sinirli sinirsiz,antrikot felan ?? :)

8. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Bu arada konuyu yanlış dizin altında açmışım yetkili arkadaşlar Bölgeler altına taşırlarsa sevinirim.

Teşekkürler.

9. r.oktay

r.oktay

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kılıç 7 kg, Lahoz 8,5 kg
    hakan kardeş.balık halinden bir avuç sardalye veya hamsi al .hırsızlı takım ile sabah gündoğmadan mares veya içmeler iskelesinden at.aynısını yalancıboğazın açık denize bakan tarafında da yapabilirsin.evet haklısın.koyun içinde balık yok.ben o yüzden gökovayı tercih ediyorum.ama dediğimi bir dene güzel neticelerini bekliyorum.rastgele...

10. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Tamam Oktay Abi,denicem.Önerin için teşekkürler.Size de rastgele

11. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Hakan geçmişte 2001/2005 arası marmariste avlandıgım yerleri sana sayayım.
    1-marina girşte köprüdeki teknelerin üzerinden levrek kefal
    2-lise önundeki halka açık kumsaldan kefal
    3-aynı yerden siteler lidyave turban içi dahil seri kefal
    4-turban içinden yemli çipura kefal
    5-içmelere dogru tepenin altında (içmeler başlamadan) bir kumsal var geniş oradaki iskeleden izmarit.zargana.kupez(lapa)çipura+turna+lampuka.
    içmeler içi iskelereden aynı şeyler.. içmeler sonu dsi kampı sınırımdaki kayalıktan izmarit +isparı+karagöz vs.
    6-pamucak+çubucak+inbükü kampları içinden kefal ve çipura.. hisar önu kumsalı soltaraf kayalıklara 50 m den kefal (iri kefal dip kıbrısı) karacasögüt+çamlı +ingliz limanı ve daha ilerideki koylardan çipura ve kefal..yaladerma..akya...turunç+kumlubük ten aynı... çok iri zargana bu mevsimlerde..lampuka..datçaya kadar gitmiştim... bu bölgeleri 100 cc 2 zamanlı scooter tipi motorla gezdim..iyi balık tutmuştum allahtan..

12. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    kardeşim kıyma lada nasıl alırsan al iki kere çektirme ki kıyma fazla incelmesin

13. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    saol muvaffak abi, ali abi tsk ederim. bu yakınlarda çıkıcam gene ava havalar iyiyken.sonuçları paylaşırım.

sağlıcakla kalın