Tatil için gittiğim Turunçta balık denemesi yapmak istedim. Turunça gitmeden, forumda hangi yemle bu mevsimde ne tutulur kısa bir araştırma yapmıştım ama gittiğimde turunçta yem satılmadığını öğrendim. Gece gezi maksatlı limanda dolaşırken büyük teknelerin karides getirdiğin görünce dururmuyum hemen atladım ve biraz çimçim aldım Geceden çift iğneli dip takımlarını hazırladım amacım Turunç otelin sahilinden geçip burundaki kayalıklardan 70 m gibi ileriye sallayıp çupra yada karagöz almaktı. Sabah ezanı ile avlağa geldim ama kayalıklar uzaktan göründüğü gibi değil tırmanmak gerekiyor çok keskinler ve uzağa atış alanı yok çok asılsam oltaya, oltayla birlikte bende ineceğim suya neyse genede 50 m lik atışlar çıkarttım ama vuruş namına birşey yok ayrıca oltayı dibe 150 gr lık kurşunla bile oturtmak çok zor kurşun bana doğru koşmakta adeta. Saat 10 olmuş güneş bayağı bir yakmaya başlamıştıki pes ettim gitmeye karar verdim ama birden kayalıkların dibinde hatırı sayılır büyüklükte balıklar görünce hep denemek isteyip deneyemediğim şeytan olltası geldi aklıma küçük bir kıstırma kurşun gamakatsu 4 numara iğne ve cabelasın 6 lb lik fluoracarbon misinasından yapılmış takımı suya atmamla birlikte güçlü bir vuruş aldım balığı kefal zannederek kayalıklara aldımki. gelen yaklaşık 40 cm boyunda 750 gr ağırlığında Levrekmiş. Sonrasında kayda deymeyen birkaç balık daha tuttum ama Levrekten sonra küçük balıklar yemlerime hiç huzur vermedikleri ve aşırı sıcakla birlikte gelen yorgunlukla avı sonlandırdım. Not: Foto aldım eklemeyi becerebilirsem. http://img685.imageshack.us/img685/5568/cimg2333.jpg
Savaş bey merhaba üst üste 2 sene tatil yaptım Trunç Otel'de çok sevdiğim nezih bir yerdir. Otel'in bulunduğu Koyun devir-daim yaptığı tünelin uç tarafı Sizinde bahsettiğiniz gibi uzaktan kolay gözüksede avlanmak için hiçde müsait olmayan dikey kayalık bir yerdir.
Hayırlı geceler Savaş abi, fotoğrafları http://imageshack.us/ sitesine yükleyip forum kodunu açtığın konuya yapıştırman yeterli.
Bir zamanlar o devridaim tünelinin sağ tarafından dalmıştım, hayatımda ilk defa orfoz gördüğüm yerdir orası. Feci şekilde harami balık vardır o taşlarda. Büyük balık almak için en iyi yem yine o harami balıkların kendisidir.
Yardım için teşekkür ederim yaptım sanırım ilk defa rapor yazdım umarım forum kurallarına aykırı birşeyde yapmamışımdır. Ben Turunç a giderken balıkavı ile ilgili çok sınırlı bilgi bulabilmiştim arkadaşlarla tuttuğumuz teknenin sahibi ( yüzme ve gezinti için gitmiştik ) babasının balıkçılık turları düzenlediğini ve oldukça balık tutulabildiğini söylemişti. Anlamadığım birşeyde iskeleden her akşam kefale olta sallayıp saatlerce bekleyen insanların neden levreğe canlı yemle bırakma yapmıyor olmalarıydı .