Marmaris Turunç Levrek Avım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında savastulu tarafından paylaşıldı.

1. savastulu

savastulu Savaş

Favori Kamış:
    Extreme Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    Tatil için gittiğim Turunçta balık denemesi yapmak istedim. Turunça gitmeden, forumda hangi yemle bu mevsimde ne tutulur kısa bir araştırma yapmıştım ama gittiğimde turunçta yem satılmadığını öğrendim. Gece gezi maksatlı limanda dolaşırken büyük teknelerin karides getirdiğin görünce dururmuyum hemen atladım ve biraz çimçim aldım Geceden çift iğneli dip takımlarını hazırladım amacım Turunç otelin sahilinden geçip burundaki kayalıklardan 70 m gibi ileriye sallayıp çupra yada karagöz almaktı. Sabah ezanı ile avlağa geldim ama kayalıklar uzaktan göründüğü gibi değil tırmanmak gerekiyor çok keskinler ve uzağa atış alanı yok çok asılsam oltaya, oltayla birlikte bende ineceğim suya neyse genede 50 m lik atışlar çıkarttım ama vuruş namına birşey yok ayrıca oltayı dibe 150 gr lık kurşunla bile oturtmak çok zor kurşun bana doğru koşmakta adeta. Saat 10 olmuş güneş bayağı bir yakmaya başlamıştıki pes ettim gitmeye karar verdim ama birden kayalıkların dibinde hatırı sayılır büyüklükte balıklar görünce hep denemek isteyip deneyemediğim şeytan olltası geldi aklıma küçük bir kıstırma kurşun gamakatsu 4 numara iğne ve cabelasın 6 lb lik fluoracarbon misinasından yapılmış takımı suya atmamla birlikte güçlü bir vuruş aldım balığı kefal zannederek kayalıklara aldımki. gelen yaklaşık 40 cm boyunda 750 gr ağırlığında Levrekmiş. Sonrasında kayda deymeyen birkaç balık daha tuttum ama Levrekten sonra küçük balıklar yemlerime hiç huzur vermedikleri ve aşırı sıcakla birlikte gelen yorgunlukla avı sonlandırdım.
    Not: Foto aldım eklemeyi becerebilirsem.

http://img685.imageshack.us/img685/5568/cimg2333.jpg

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 3 Ağustos 2010
  2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Savaş bey merhaba

üst üste 2 sene tatil yaptım Trunç Otel'de çok sevdiğim nezih bir yerdir.

Otel'in bulunduğu Koyun devir-daim yaptığı tünelin uç tarafı Sizinde bahsettiğiniz gibi uzaktan kolay gözüksede avlanmak için hiçde müsait olmayan dikey kayalık bir yerdir.

Son düzenleme: 2 Ağustos 2010
  3. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Hayırlı geceler Savaş abi, fotoğrafları http://imageshack.us/ sitesine yükleyip forum kodunu açtığın konuya yapıştırman yeterli. :)

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bir zamanlar o devridaim tünelinin sağ tarafından dalmıştım, hayatımda ilk defa orfoz gördüğüm yerdir orası. Feci şekilde harami balık vardır o taşlarda. Büyük balık almak için en iyi yem yine o harami balıkların kendisidir.

5. savastulu

savastulu Savaş

Favori Kamış:
    Extreme Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    Yardım için teşekkür ederim yaptım sanırım ilk defa rapor yazdım umarım forum kurallarına aykırı birşeyde yapmamışımdır. Ben Turunç a giderken balıkavı ile ilgili çok sınırlı bilgi bulabilmiştim arkadaşlarla tuttuğumuz teknenin sahibi ( yüzme ve gezinti için gitmiştik ) babasının balıkçılık turları düzenlediğini ve oldukça balık tutulabildiğini söylemişti.
    Anlamadığım birşeyde iskeleden her akşam kefale olta sallayıp saatlerce bekleyen insanların neden levreğe canlı yemle bırakma yapmıyor olmalarıydı .

Son düzenleme: 3 Ağustos 2010
  6. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Düş sokağında gezinmiş ve mutlu dönmüşsünüz rüyadan, darısı başımıza. Sakininizi de Allah bağışlasın :)

7. savastulu

savastulu Savaş

Favori Kamış:
    Extreme Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    Teşekkür ederim akif bey hayallerimin avı olmadı ama en azından levrek avımda oldu.

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Savaş bey

Nihayet buldum :

Merak eden arkadaşlar için : bahsi geçen tünelin kumsala bakan ucu :