Çocuklugumdan beri tatlı su balığı avlamaktayım. Boluda oturuyordum şu anda işim geregi marmariste oturuyorum. Kıyıdan balık avlamak istiyorum ne tür balık avlayabilirim vede nasıl bi olta ile yem kullanmam gerekiyor. Bilgileriniz için teşekkür ederim...
En kestirme ve etkili yol önerisi Erdinç abimizden. Katılıyorum, kısa vadede zaman kaybı gibi görünse de orta ve uzun vadede yöredeki her tür balığı ve kullanılan yöntemleri tanımayı ve arzulanan avları sağlar.
Sevgili Erdi kardeşim,hatırladığım kadarıyla İçmelerden bayağı gittikten sonra Orhaniye diye bir kıyı köyü var.Benim gittiğimde köy pazarı vardı.Hep natürel gıdalar satıyorlardı.Şahane bir körfezi ve balık tutabilecek iskelesi de var.İstersen şamandralı istersen dip 3 iğneli takımla çok güzel avlar yapabilirsin. Aksaz yolunda sahil güvenlik komutanlığını geçince oralarda sakin ve uygun yerler var.Bu işler kısmet işidir.Hiç belli olmaz at oltanı yokla derim.Marmarisin sahil parkında derenin ağızında çok güzel balık tutanları görebilirsin.Akyakaya gidersen baba balıkları tutarsın.İster azmak ağızında istersen dalgakıranın ucundan olta atabilirsin.