marşlı ve marşsız motorlar

Konu, 'Motorlar' kısmında onur1872 tarafından paylaşıldı.

1. onur1872

onur1872

geçenlerde büyük güçte marşlı bir motor denedim.marşlıydı ve marşla çalıştırdık.marşla hemen çalıştı.ipini çekerek çalıştırmayı denedim fakat nekadar uğraştıysam çalıştırmayı beceremedim.

15 yada 20 diyelim 20 hp ve yukarısı motor alacaklara tavsiye edebileceğim marşlı sistemde motor almasıdır.aksi takdirde çalıştırmak oldukça zor.bendeki 6 hp yi çalıştırmak çocuk oyuncağı.9.9 larda öyle.lakin 15 ten sonra işler zorlaşıyor(yeni 15 leri bilemem ama 20 yaşın üzerindekilerde zorlaşıyor)

25 hp ve üzeri ise kasnak ipiyle çalıştırmak hemen hemen imkansız gibi..çok çekmek gerekiyor ve ipi daha uzun.güçsüzseniz imkansız gibi birşey.hele botta o güçle çekerseniz botun arka aynasını kırmanız kuvvetle muhtemel.

marşlılar ise arabadaki kontak anahtarı mantığıyla çalıştığından oldukça kolay çalışıyorlar ve ben marşlı tavsiye ederim.lakin bota direksiyon aparatı yaptırmak gerekiyor ki anahtarı takılabilsin

bilgisi olmayıp sitede bu konuda bilgi arayan kişileri biraz olsun bilgilendirmek için yazayım dedim:)