MASTERFİSHER S50/60

Konu, 'Makineler' kısmında garip tarafından paylaşıldı.

1. garip

garip garip

Favori Kamış:
    tt
    Favori Makine:
    tt
    En İyi Avı:
    tt
    Bu elektrikli olt makinası internette aradığınızda videosu var. Bu makinayı kullanan var mı ? Yorumu nedir...kullanışlı mıdır. Mantarlı lüfer avında işe yarar mı Bilgileriniz için teşekkürler şimdiden.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu aletler genelde balık tutmaya yaramaz.

Peki o zaman ne işe yararlar?

400gr jig alır, 300m derine indirir, jig yaparsınız. Balık gelirse sorun yok, ama gelmezse, onu geri çıkarmak, o yorgunlukta baya elem ve ızdırap verir. İşte bu durumda basarsınız makinenin düğmesine, jigi sizin için çıkarır; neşe dolarsınız, oh beee dersiniz, mutlu olur, en azından bunu çekeceğiz diye kasılmadık diyerek teselli olursunuz.

Ama balık gelirse, makine sizin yerinize onunla güreşecek kadar akıllı değildir. Ki, herhalde 400gr jigi 300m derinde 30 gr gelmeyen istavrit tutmak için sallamadınız. Gelecek balık büyük olacak, güreşmek, yormak vs. elzem olacaktır.

3. garip

garip garip

Favori Kamış:
    tt
    Favori Makine:
    tt
    En İyi Avı:
    tt
    teşekkürler ama, makinanın balığı yakalayıp yakalamaması önemli değil. Benim merak ettiğim balık vurduğunda sinyal verişi ve normal kullanımda makinanın gücü yani balık vurduğunda haber vermesi ilk etapta önemli olan

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu biraz iddiadan ibaret kalıyor genelde. Balık büyük olursa, misina boşaltır makineden, alarmı çalıştırır. Bunu yapan mitchell freerunner gibi makineler var mesela. ama pratikte tercih için önemli değil. Zaten büyük balık gelirse, kalamanın sesi yeterince uyarıcı oluyor. Küçük gelirse de, makine anlamıyor.

Kamışın ucuna bir çan takmak, çoğu zaman çok daha iyi netice veriyor.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ha, bu arada, anladığım kadarıyla bu aletin balığı sarmak gibi bir özelliği yok. Yaptığı sadece bir balık alarmı eklemek.

Bu tür alarmlarda genelde sazan avında kullanılır, diğer balıklarda pek kullanışlı olmaz. Velakin, kendinden alarmı cazip olsa bile (sazancılar illa bir alarm alıp takar sehpaya) makine olarak nasıldır, o biraz düşünülmesi gereken husus.

6. furunotr

furunotr Haluk

Videoya bakmadın herhalde Serdar; bu makinanın 400 gr.lık jigi 300 metre derinden çıkartabileceğini hiç zannettmiyorum...:)

Lüferde de pek işe yarar birşeye benzemiyor; gerçi ne kendini gördüm; ne de kullandım; ama buna verilecek paraya iş görecek normal bir makina alınabilir diye düşünüyorum...

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Şöyle bir aşağıya doğru okusaydın be sayın abim..

8. garip

garip garip

Favori Kamış:
    tt
    Favori Makine:
    tt
    En İyi Avı:
    tt
  9. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Şahsi fikrimi soracak olursan abim alma derim bir kere kullandım ondan sonra bıraktım marketlerde 20 tl ye satılan şarjlı el matkaplarından al işe yarama makinalarının birini montele daha verimli olur

10. garip

garip garip

Favori Kamış:
    tt
    Favori Makine:
    tt
    En İyi Avı:
    tt
  11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Üzerine alarm takılmış bir makina, hepsi bu. Alarmı belki süperdir ama, makinesi nasıldır, ona bakmak lazım.

12. furunotr

furunotr Haluk

Hepsini okudum; öyle yazdım... 400 gr. jigden ve 300 metrelerden bahsedince...:)