MAVER (Made in Italy)

Konu, 'Kamışlar' kısmında furunotr tarafından paylaşıldı.

1. furunotr

furunotr Haluk

Epeyce merakla beklediğim Maver kamışlar nihayet dün akşam itibari ile geldi; Maver İtalya'nın önde gelen kamış üreticilerinden ve İtalyan Milli Takımı'nın atış yarışmalarında tercih ettiği bir marka...

Gelen modellerin en üstü ile müşerref oldum bir parça; ilgimi çeken 3 parça 4,30 boyunda ve bizim atış disiplinimize göre 250 gr. atabilen bir kamış... Elinize aldığınızda 500 küsur gram ağırlığını hiç hissettirmiyor; oldukça dengeli çünki... Alışık olmadığımız birkaç teknoloji barındırıyor ve "ReGlas" firmasının ürettiği farklı tür bir karbon yapısına sahip; karbonun arasında titanyum partikülleri mevcut; sıcak-soğuk havalardan minimum şekilde etkileniyor; ayrıca bu teknolojiden dolayı atış esnasında istenmeyen titreşimler engelleniyor ve yüklenme sonrasında ürün hemen kendini toparlıyor; güneşten kaynaklanan ultraviyole v.s. ışınlara ve dış etkenlere dayanıklı boyası ıslansa bile elden kaymıyan bir yapıya sahip...

Seçkin ürünler içerisinde kalite arayışı olanlar için farklı tada ve dokuya sahip bir ürün...

2. volkanules

volkanules Volkan

Favori Kamış:
    Yashino
    Favori Makine:
    mitchell
    En İyi Avı:
    4.300 Eşkina
    öyle bi anlatmışsınki o marka sahibi bunu okusa sana ödül verir benim bile o kamışdan alasım geldi =)

3. seçkin hoca

seçkin hoca Seçkin

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70m 10-40gr+lineaeffe sea master 4.20 cm
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 4000 vi+8000vi
    En İyi Avı:
    4 kiloluk kalkan+72 cm sırtıkara
  4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    italyan milli takimi atiyorsa biz de atariz abi :D bi savururuz 250 metre Allah Allah boyu 10 metre :D :D

oldukca üst düzey, sadece fuarlarda tanisma serefine nail oldugum bir marka :)

5. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Oldukça hoş ve sağlam bir kamış, işçilik süper.
    Bugün 4.30 ile atış yapıldı Arda Hoca tarafından 200 gr ile 212 tur*0,83=176 mt.yi buldu kafa üstü bildiğimiz atış şekli ile alıştıkça mesafeler artacaktır; gerçekten elit bir kamış ve kafamı bayağı karıştırdı sevgili Cevat bey yine:D tam bir kamışa karar vermişken:)

6. furunotr

furunotr Haluk

Az bile yazdım; daha fazla özelliği mevcut; şimdilik bu kadar...

7. furunotr

furunotr Haluk

Bunu anlamadım; evet sazanda; tatlısu avlarında kullanılan 9 metrelik klavuzsuz kamışları mevcut; 2000-2500 liralara kadar var bu kamışlardan; ancak 9 metrelik kamış 300 gr. falan geliyor; karbon yani; bizim buradaki 20 liralık kamışlardan değil; hatta biri sipariş etti 1500 lira mıdır nedir???

Ürün yelpazesi geniş bir firma...

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
  9. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  10. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Hepsi farklı karakterde, şahsına münhasır kamışlar. Yanlış hatırlamıyorsam 9 çeşit kamışı geldi, 250 liralık kamışından başlayarak, tek bir boş, goygoydan, yapılmış olmak için yapılan kamışını görmedim. 3 parçalıları zaten ayrı alem de, teleskopiklerinin kalitesi ve karakteri beni hayli memnun etti. Teleskopik arayanlar da mutlaka bakınsın derim. Fast aksiyonlu, çok dengeli teleskopikleri var.

Bu marka da iyi çıktı. Kaliteli kamış piyasamıza bir güzel marka daha dahil olmuş oldu.

11. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba,

Kamislari bende yakindan iceledim

Ozellikle 4.30 3 parcali 250grm atarli kamisi inceledim;urunde sahane bir iscilik var,insan dokunmaya doyamiyor,180-200 grm kursunla verecegi aksiyonu ve Erim degerini cok merak ediyorum,

Bir arkadasim alsada bir denesem iyi olur :D

Kamis ele alindiginda super isciligi ve dengeli yapisi ile beni al diyor.

12. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Merhaba Özkan;

Elite modelini bir arkadaşım aldı aksilik olmazsa bu cumartesi deneyeceğiz inşallah, gerçi ilk gün üsküdar da denendi iyi bir elde neler çıkaracağını gördük birde bizim elimize değsin bakalım:) Gelirsen bekleriz:thumb:

13. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba abi,yarın bir aksilik olmassa arkadasım alacak kamısı,kısmet olursa bende cumartesi deneyeceğim,teşekkürler,

ALLAH kazasız belasız günlerde kullanmak nasip etsin.

14. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Maver yıllardır takip edip bir türlü sahip olamadığım bir kamış markası.
    İtalya Surf Milli takımının kullandığı ve bir çok amatör balıkçının da tercih ettiği bir marka.

Firmanın marka değeri de gerçekten yüksek çünkü özellikle sosyal medyadan da takip ettiğim bir şirket. Düzenlenen organizasyonlara verdiği sponsor desteği ciddi boyutta. Açıkcası bana göre kurumsal kimliğe sahip markalardan biri.

Yaklaşık 1 yıl önce bu markayı getirtmek için italyadaki maver bayiileri ile yaptığım yazışmalarda taşıma maliyeti Avrupa Birliğinde olmadığımız için 100 EUR idi. Buna vergi dahil değil! BU yüzden maceraya atılmaya artık gerek kalmadı.

Ergin Balıkçılık sağ olsun bu kamışı getirince fiziken de inceleme fırsatı bulmak guzel bir durum çünkü hiç dokunmadan alacağımız bir kamış idi ancak şimdi görerek alma şansına sahibiz.

Markanın özellikle surf kamışlarda ki beni ilgilendiren türü bu; hibrid özelliğine sahip modelleri sayesinde hem f hem de m tiği makine kulanabilme şansına sahip olabiliyorsunuz. Yani kamış uzak atışlarda çıkrık tipi multiplayer makinelerin bindireceği gücü karşılayacak kadar sağlam ve bir o kadar da hafif.

Genelde bu marka kamışlar için piyasada olan üst düzey kamışlara göre biraz daha kalın yapıda dense de Maver bence gelmiş geçmiş Türkiyeye gelen en iyi markalardan biri. Özellikle surf için mutlaka ama mutlaka şiddetle tavsiye edilebilecek bir marka.

Daha önce bu marka ile ilgili yapmış olduğum paylaşım linkini de eklemek istedim;

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=1140747#post1140747

Alan arkadaşlara hayırlı olmasını dilerim.

15. özsaraç

özsaraç ibrahim

Favori Kamış:
    maver elite surf titanium,vercelli alba spyra surf
    Favori Makine:
    shimano bulls eye 9080xt
    selamlar;

bahsettiğiniz kamışın 4;30 250 gram atarlısını aldım gerçekten bazı kişlerede test ettirdim benim şahsi kanaatim kullanacak olan ben olduğum için elime harika oturdu gayet dengeli ve ağır kurşunlarla özelikle sert havalarda iyi işler çıkartacak gibi..
    ama her güzelin bir kusuru olur misali bazılarına bu kamışı beğendiremedik ne hikmetse gerek klavuzlarından gerekse ağırlığından hatta hatta boyasından bile şikayet eden var ilginç doğrusu,

YİNEDE O BİR MAVER ELİTE SURF TİTANİUM

16. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
  17. furunotr

furunotr Haluk

Diğer ikisini hatırlamıyorum; bunun yanısıra Vercelli Oxygen nefis bir ürün fakat bu tür tercihleri kişinin kendi en azından yerinde görerek yapmalı bence...

18. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    İbrahim öncelikle hayırlı olsun. bence on numara, beş yıldız bir kamışa sahipsin. Her kesin tabii ki kendine göre seçimi, tercihi vardır çünkü beklenti, ihtiyaç kişiye özel bir durum kamışlarda.

Elindeki kamışı yapan firma öncelikle ar-geye önem veren bir firma. Öncelikle piyasada üst düzey olarak bahsedilen ama belli markaları neredeyse birebir taklit ederek piyasaya sunulan üst düzey bir kamış değil. Elindeki gerçekten üst düzey bir kamış. Keyfini çıkart ve sınırlarını zorlamaktan bence kesinlikle kaçınma. ava gittiğinde alacağın sonuçları ve yorumlarını merakla bekliyorum, burada bizimle paylaşırsan çok mutlu olurum.

elit titanyum ile sana bollukla dolu, keyifli avlar dilerim. Tekrar hayırlı olsun. :)