Tarih 30 ağustos 2009 Oğlumun üniversiteyi kazanması sevinciyle eşim ve 2 oğlumla beraber kayıt için AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ VETERİNERLİK FAKÜLTESİ’nin yolunu tuttuk.SELÇUK/ORTAKLARA geldiğimize iftar saati çok güzel bir çöpşiş ziyafeti ve ardından inceden bir kazık yemekten kurtulduktan sonra saatin geç olması sebebiyle Aydın yerine Kuşadası’nda kalmaya karar verdik.En son tatilimizi 6 yıl önce aynı yerde yapmıştık.Buralara gelmişken fırsat bu fırsat diyerek daha önce kaldığımız Kadınlar denizindeki otele yerleştik.Otelin manzarası muhteşem!!!Sabah balkondan denizin güzelliğini seyrederken düşüncelerim şuydu; Acaba bu kumlukta LEVREK,ÇUPRA,MIRMIR var mı??? Tam bir deniz delisi olduğum için denizde yüzenler değil de,denizin altı beni ilgilendiriyordu. Tabiî ki olta atamayacağım için sadece deklanşöre basabildim… O gün Aydın’a giderek kısa sürede kayıt olduk.Ve tekrar Kuşadası… O gece Kuşadası Sahili’nde birkaç oltacı arkadaşla sohbet ettim;bilgi alışverişinde bulundum.Bugünlerde tek-tük ÇUPRA ve KEFAL çıkıyormuş.Ertesi sabah otelde kahvaltıdan sonra acaba balık halinde ne tür balıklar var diye bayram heyecanı yaşayan çocuklar gibi heyecanla KUŞADASI BALIK HALİNE geldim… Orada balıkçılarla muhabbetten sonra,balık halinin yanında olta atan birkaç kişiyi gördüm daha kumsala gelmeden gözüme ilk ilişen şuydu; MAVİ KASNAK VE YAŞLI AMCA… Ak sakalı,kamburlaşmış vücudu ve sempatik tavırlarıyla yaşlı bir amca elindeki MAVİ KASNAĞA misinasını doluyordu.Tüm benliğini ve dikkatini elindeki misinaya vermişti.Onu dakikalarca hayranlıkla izledim.Özenerek ve severek!!!Nerde olduğumu ve Kuşadası’na niye geldiğimi bile unutmuşum.Sonra dayanamadım,yanına gittim ve başladım sohbete… Yetmiş beş yaşındaymış…Yirmi beş yıldır aynı yere gelip olta atıyormuş.Eşi vefat etmiş.Kulakları ağır işitiyordu.MAVİ KASNAĞA uygun açık mavi bir gömleği vardı aldatma tekniğiyle sahte yemi denize atarak yavaş yavaş çekiyordu sohbet esnasında oltasını bir balık yokladı ve kaçtı.Yaşlı Amca elini kaldırarak “Tüh!!!” dedi.Onu izlerken bir an düşündüm.Ne güzel bir AŞK bu…Deniz ve olta aşkı…MAVİ KASNAK herhangi bir balık malzemesi dükkanında YAŞLI AMCA da evinde veya bir kahvehane köşesinde olabilirdi ama tam tersi MAVİ KASNAK VE YAŞLI AMCA bir bütündü,MUHTEŞEM BİR İKİLİYDİ belki de yaşlı amcayı hayata bağlayan MAVİ KASNAK’TI.YAŞLI AMCA TIRIVİRİYİ bilmiyordu…Dinamitçi ve gece zıpkınla dalış yapan ve denizi düşünmeden yok eden insanlardan değildi…Sadece emek sarf ediyordu…Onunla daha çok sohbet etmek ve olta atmak çok isterdim ama çalan telefon beni o rüyadan uyandırdı.Arayan eşimdi ve Oteli saat 12’de terk etmemiz gerekiyordu.YAŞLI AMCA’YI yanağından öptüm ALLAH’A EMANET ETTİM ve oradan üzüntüyle ayrılarak otele geldim.Çanakkale’ye dönerken bütün yolculuk boyunca aklımda hep o vardı… MAVİ KASNAK VE YAŞLI AMCA
Necmi bey yaşadığınız bu gözleme dayalı konu, balık tutmanın dayanılmaz keyfinin paylaşılarak nasıl arttığını en güzel anlatan örnek olmuş. Yaşlı ama gönlü diri amcamızın heyecanına çabasına ortak olarak o keyfi paylaşmanız ve burada da bize aktararak daha da artmasını sağladınız.Teşekkür ederim.Okurken heyecanınızı keyfinizi, mutluluğunuzu yerinde yaşamış gibiyim.Sağolun..Elleriniz< dert görmesin.(Bol ve iri balıklar görsün)
Necmi bey her yaz sürekli olarak balıkcılar kahvesine giderim fakat bu yaslı amca hiç dikkatimi cekmemiş.Bundan sonra sizin için takip edicem ve resimlerini paylasıcam sizden de selamlar söylüycem Saygılar...
Ne kadar güzel bir anekdot olmuş bu Yaşlı amcayı ve mavi kasnağını farketmenize neden olan; sadece bakıp geçerek değil; görerek, değerlendirerek çevrenize ilgi duymanızı sağlayan deniz sevginize gıpta ettim
teşekkür ederim böyle bir gözlem ve anlatışınıza. burada siz denizin altına sevdalı olmasanız ne o yaşlı amca ne o mavi kasnağı görmeniz mümkün olmazdı. yüreğinize sağlık.
Necmi bey öncelikle oğlunuzun memlekete hayırlı bir birey olmasını diliyorum. ALLAH kavuştursun. Memlekedim diye söylemiyorum bakmasını bilen için bir çok hikayeler ve enstatenelerle doludur kuşadası. Birgün tekrar kuşadasına uğrarsanız günlük tekneler kalkar balık avı için.Tavsiye ederim....
selam necmi bey anlatım ve dikkat tam bir balık avcısına göre..bu incelik ve zerafet zaten iyi bir avcıda bulunması gereken özellikler buda sizde fazlası ile var..yazıda bunu bulmak hiçte zor değil.ayrıca kardeşimizede hayırlı diplomalar almasını yüce mevladan dilerim..sanırım tahsil hayatı boyunca sizler o deniz kıyısına daha çok gideceksiniz....bir üniversite hocası olarak evladınızın iyi yerlere gelmesi böyle bir fakülteye kayıt yaptırması övünç kaynağı olsa gerek. dilerim bitirdiğindede iyi yerlerde olur . sağlıcakla kalın...yolunuz kaşa düşerse .beklerim özelden lütfen yazın.
Necmi bey , gerçekten insani boyutu çok fazla olan bu gözleminizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler. O yaşlarda inşallah bizler de sahillerde oluruz.
Brn bu hikayeyi çok sevdim Olaylara bakış açınız ve yaklaşımınızdaki inceliğinizden dolayı sizi tebrik ederim.
Aynı yürektir çarpan. Bir amcamızın, bir babamızın daha olduğunu bildik. Üstad Necmi ne aradı da bulduğu şey, tam da beklediği şey değildi? Necmi abi insan gördü, her şeyi ile tam bir insan. Mütevazi, kanaatkar, dingin, yalın ve içten. Yaşamın en manalı yüzü; yılların eskittiği çehresinde, gülümseyen gözlerinde, öyle bir insan. Bir ihtiyar, ki; cismi ve yüreğiyle misal oldu bütün insanlıklara... Aynı koca dünyanın bir başka yaştaki bir koca dünya ile yan yana gelişi. İbret olmuş; ne lezzettir ne kokudur görenlere. Artar da artar artık, nihayetsiz sevda olur böylesi... Teşekkürler, saygılar...
Sağol dostum inşallah bizde o yaşlı amca gibi o günleri görürüz. Sevgili Adil balık halinin hemen yanıydı KUŞADASIN a 1 ay sonra tekrar gittiğimde baktım ama ogün göremedim.Sahilde küçük tezgahlar var hediyelik satan onlara sordum arasıra geldiğini söylediler.Görmenizi ve sohbet etmenizi isterim.Selamlar. Sevgili Kadri teşekkür ederim.Zaten deniz sevdası olmasa birbirimizi tanıma imkanı olmazdı biliyorsun.Kendine iyi bak selamlar. Sağol metin selamlar. Teşekkürler kardeşim sevgiler selamlar. Sevgili Murat iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.ALLAH razı olsun.İnşallah birgün katılmak isterim.Sevgiler selamlar. Hocam çok teşekkürler.Ayrıca iyi dilekleriniz içinde ALLAH razı olsun diyorum.Oğlum hayvanları çok sevdiği için veterinerliğe isteyerek gitti.Onun mutluluğu bizim mutluluğumuz demek.ALLAH inşallah herkese bunu nasip eder.Saygı ve sevgilerle.Ayrıca nazik davetinizede çok teşekkürler.KAŞ Akdeniz de en sevdiğim yer özelliklede batık kent inşallah uğrarım.Selamlar. Çok teşekkürler.Aynı dilekler benden..İnşallah bizlerde o yaşlara gelip o günleri yaşarız.SELAMLAR. Sevgili ERDEM çok teşekkürler.Kendine iyi bak selamlar. Sevgili YÜCEL çok teşekkürler.Sevgiler selamlar. Sevgili Nuri benim anlatmak istediklerimi siz anlattınız benim yaşadığım bu güzelliğide inşallah siz yaşarsınız.Kendine iyi bak selamlar.
Tarih 30 ağustos 2009 Oğlumun üniversiteyi kazanması sevinciyle eşim ve 2 oğlumla beraber kayıt için AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ VETERİNERLİK FAKÜLTESİ’nin yolunu tuttuk.SELÇUK/ORTAKLARA geldiğimize iftar saati çok güzel bir çöpşiş ziyafeti ve ardından inceden bir kazık yemekten kurtulduktan sonra saatin geç olması sebebiyle Aydın yerine Kuşadası’nda kalmaya karar verdik.En son tatilimizi 6 yıl önce aynı yerde yapmıştık.Buralara gelmişken fırsat bu fırsat diyerek daha önce kaldığımız Kadınlar denizindeki otele yerleştik.Otelin manzarası muhteşem!!!Sabah balkondan denizin güzelliğini seyrederken düşüncelerim şuydu; Acaba bu kumlukta LEVREK,ÇUPRA,MIRMIR var mı??? Tam bir deniz delisi olduğum için denizde yüzenler değil de,denizin altı beni ilgilendiriyordu. Tabiî ki olta atamayacağım için sadece deklanşöre basabildim… O gün Aydın’a giderek kısa sürede kayıt olduk.Ve tekrar Kuşadası… O gece Kuşadası Sahili’nde birkaç oltacı arkadaşla sohbet ettim;bilgi alışverişinde bulundum.Bugünlerde tek-tük ÇUPRA ve KEFAL çıkıyormuş.Ertesi sabah otelde kahvaltıdan sonra acaba balık halinde ne tür balıklar var diye bayram heyecanı yaşayan çocuklar gibi heyecanla KUŞADASI BALIK HALİNE geldim… Orada balıkçılarla muhabbetten sonra,balık halinin yanında olta atan birkaç kişiyi gördüm daha kumsala gelmeden gözüme ilk ilişen şuydu; MAVİ KASNAK VE YAŞLI AMCA… Ak sakalı,kamburlaşmış vücudu ve sempatik tavırlarıyla yaşlı bir amca elindeki MAVİ KASNAĞA misinasını doluyordu.Tüm benliğini ve dikkatini elindeki misinaya vermişti.Onu dakikalarca hayranlıkla izledim.Özenerek ve severek!!!Nerde olduğumu ve Kuşadası’na niye geldiğimi bile unutmuşum.Sonra dayanamadım,yanına gittim ve başladım sohbete… Yetmiş beş yaşındaymış…Yirmi beş yıldır aynı yere gelip olta atıyormuş.Eşi vefat etmiş.Kulakları ağır işitiyordu.MAVİ KASNAĞA uygun açık mavi bir gömleği vardı aldatma tekniğiyle sahte yemi denize atarak yavaş yavaş çekiyordu sohbet esnasında oltasını bir balık yokladı ve kaçtı.Yaşlı Amca elini kaldırarak “Tüh!!!” dedi.Onu izlerken bir an düşündüm.Ne güzel bir AŞK bu…Deniz ve olta aşkı…MAVİ KASNAK herhangi bir balık malzemesi dükkanında YAŞLI AMCA da evinde veya bir kahvehane köşesinde olabilirdi ama tam tersi MAVİ KASNAK VE YAŞLI AMCA bir bütündü,MUHTEŞEM BİR İKİLİYDİ belki de yaşlı amcayı hayata bağlayan MAVİ KASNAK’TI.YAŞLI AMCA TIRIVİRİYİ bilmiyordu…Dinamitçi ve gece zıpkınla dalış yapan ve denizi düşünmeden yok eden insanlardan değildi…Sadece emek sarf ediyordu…Onunla daha çok sohbet etmek ve olta atmak çok isterdim ama çalan telefon beni o rüyadan uyandırdı.Arayan eşimdi ve Oteli saat 12’de terk etmemiz gerekiyordu.YAŞLI AMCA’YI yanağından öptüm ALLAH’A EMANET ETTİM ve oradan üzüntüyle ayrılarak otele geldim.Çanakkale’ye dönerken bütün yolculuk boyunca aklımda hep o vardı… MAVİ KASNAK VE YAŞLI AMCA
Necmi Abi merhabalar. Daha önce okumuşmuydum acaba bu güzel konuyu. Ama olsun genede burnuma o deniz kokusu ve gözüme İhtiyar Balıkçı amca geldi. Selamlar.
Paylaşım için teşekkürler Necmi Abi Amcamızda kimbilir ne hikayeler vardır. Beraber avlanmak isterdim amcamızla. Dile kolay 75 yıl Hiç bitmeyen enerjisiyle sıcacık bakışlarıyla insanın yüreğine işliyor. Deniz ve balıkcılık aşkı bu olsa gerek. Yaşı yok bu işin.
Abi sen çok yaşa.İçimi ısıttın resmen.Özellikle de kahve köşeleri yerine amcanın bu gibi bir meşgale ile uğraşması Rabbim nasip ederse o yaşlarda olmayı istediğim bir durum. Böyle bir yaşlı amca da ben Mudanyada iskelede avlanırken tanıdım.Amcam neredeyse 80 li yaşlardaydı.En acısı da bizler zevk için avlanırken o karnını doyurmak için avlanıyordu.İğnesi koptu o görmeyen gözleriyle bağlamaya çalışırken elinden aldım, bağladım.Avım bittiğinde nasibimde bir tane irice zargana vardı o kadar.Amcaya verdiğimde ağzından "Hay Allah razı olsun evladım" sözleri döküldü.O amcayı hiç unutamam. Paylaşım için teşekkürler.
Hatıraları tazeleme. Dikkat et, yaşlanıyorsun Necmi abim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=31010 .