Cumleten s.a. havayi suyu köpugu herseyi yakalamama ragmen bi levregi yakalayamadim. Ozellikle GECE maxrap FPGH kodlu sahte uzerinde cok durdum ruzgara karsi epey iyi randman saglaniyor yuzuste mukemmel yarim metreden az suda takilma yasamadim. Sorum şu ; gece bu sahteyi kullanmakta hatami ettim? Su durumu yagmur sonrasi bulanik kopuk dalga gayet bol oradan daha once slikon ile aldim ama sabahti gece bu renk bu sartlarda is yapmazmi? Tesk edrim sabirla okuyan ve cevap veren herkeze.
yemlik balığın bol olduğu mekanlarda, en avcı sahte kesinlikle silikondur. maket balıklar bu mekanlarda bazen iş yapmayabiliyor. aynı mekanda birde max rap serisinin fhc rengini (varsa elinde) kullanmanı tavsiye ederim. rastgele..
Dediginiz gibi yemlik balik mutlak var sagim ufaktan dere agzi solum liman. Birde fhc yi alip deneyim bakalim. Gece yaparmi acaba is.
Fhc bulmak biraz zor oluyor.fgfr de kullanılabilir.ama silikon konusunda hemfikirim.eddystone dan çokmmemnujum mesela ben....
Bende berkley powerbait saandels kullaniyorum. Cesmede gayet iyi is yapiyor. Siz hangi bolge sehirde avlaniyorsunuz. Tarif degil yanlis anlasilmasin bolge farkliligi bakimindan sormak istedim.
Selçuk hocaya sor. Maxrap karı iyi bilir. Aluntidir (gece avlarında ve hatta gün batarken ve açarken kullanabileceğin bir sahte kısmen su bulanıkkende iş yapar)
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=52140 Linkteki konuda daha önce bahsettiğiniz sahte ile yakaladığım levrekler var suyun durumu, hava vs..
Masallah pasalara. Ama ben alamadim fakat şu var o gece ay tam tepemdeydi ve gunduz gibi yapiyordu ortaligi bunu bir rolu abilirmi ki :s
Gece levrek yakalamak öyle kolay bir iş değil gördüğüm kadarıyla. Kendinizde bir hata aramayın bence .
gün oluyor çantada ne varsa deniyorsun elde var sıfırhihi gün oluyor bir çok sahten aynı gün iş yapıyor..bu balığın o günkü pisikolojisi ile ilgili bir durum kullandığın sahte,o saatte kullanman gereken bir malzeme..balığın var olduğunu biliyorsan ve rapalaya bakmıyorsa.. şöyle janjanlı silikonlardan atıp çek..mümkünse dibe indir çek..
Karadenizde degilim egedeyim vala ben ) Kadir abi ben slikon isini daha cok seviyorum ama zargana topu filan sanki urkutuyor baligi o yuzden berkleyin slikonlarini kullandim hep icinde kendi kursunu var ve orta suda geliyor yarim metre suda is yapiyorda. Senin onerebilecegin boyle silikon yokmu piyasada varsa kullandigin?
konuyla alakasız olabilir ama bilmediğim için soruyorum. silikonları spin kamışla nasıl bir düzenek ile ileriye doğru atıyoruz. sahtelerin kendi ağırlığı bunu sağlıyor fakat silikon çok hafif atılması mümkün değil. ( kullandığım spin kamışın atarı 15-20 gr dır) bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
*** HBFB cepten girdigim icin isminizi gotemiyorum kusra bakmayin. Ben berkleyin silikonlarini kullaniyorum ekstra bir agirlik takmiyorum cunku silikon 20 gr agirliginda icinde kendi kursunu var ve igneside buna bagli olarak sirtinda yer aliyor kamisim vsystem 10-30 gr atar evet. Diger kursunsuz raglou dedigimiz silikonlari ise silikonun oncesine zargana topu tabir edilen seffaf samandira ve boyunuza gore ayarlanmis misina ekleyip slikonu oyle bagliyoruz ama ben pek randman alamiyorum bu teknikle oyuzden berkleyin silikonlarini kullaniyorum ciddi derecede is yapiyor. Yazin temmuz agustos aylarinda bile yuzumu hep guldurdu fiyat olarakta uygunlar 4lu paket halindeler 15-20 tl arasi tavsiye ederim. Bol sans.