Merhaba ilk konum bu Max-rap hakkındaki görüşleriniz nelerdir ? Ne tür bölgelerde kunlanılır hangi saatte hangi hava durumunda ? Ne tür balıklar yakalar ? Hangi rengi tercih edilir ? Crystal minnow sinking mor siyah olanı var sırtıda kunlanılırsa ne alırım ne tür hava kunlana bilirim ? Rover 128e gelince marifetleri apacık ortada levreklerin 1 numaralı düşmanı oldu reeling reeling ahahah .Her rengi iş yaparmı denizde hangi renkleri hangi saatte ve hava durumunda iş yapar Saolun yardımlarınızı bekliyorum saygılarımıla ege demirağ ...
bu konuya neden rağbet olmadı 25 kişi baktı lütfen usta balıkçılarım hiç bi soruma cevap verilmiyorr ( yeniyim diye mi ?
ege kardeşim max rap ın bütün renklerini kullandım 1 yıldır. avcı balıkların hepsinde iş yapan bir sahte dir kendisi bulunduğun yerde balık varsa kesinlikle iş yapar. diğer sahteler hakkında bir fikrim yok
Sahtelerin ''Mercedes''dir.Kafayı yormaya hiç gerek yok. Kıyıdan avlarda düşük dalarıyla,kötü hava şartlarında uzak atımıyla,üstüne yok gibi...
Bende var maxrap ve etkin olarak kullanamıyorum. Avlak 1 metre ve daha fazla bir derinliğe sahip değilse dipe vura vura geliyor ve etkinliği azalıyor. Avlağın sığ ise almamanı tavsiye ederim. Sığ değil ise eğer çok etkin olacaktır. Özellikle Fb renk kodlu olanı. Rover'in g15r, g12 renk kodları biraz daha öne çıktı gibi. You-zuri hakkında bilgim yok.
Haklısın Kadir abi. Öyle de denemiştim, o zaman dibe vurma daha az oluyor ama sahtenin aksiyonu bozuluyor mu acaba diye de düşünmeden edememiştim. Gece avlandığım için de görme imkanım yoktu ve boşuna az olan avlanma zamanımı heder etmemek için sahteyi değiştirmek zorunda kalmıştım. Kamışı dik tutarak sarınca sahtenin aksiyonu bozuluyormu abi, gündüz gözüyle hiç denedin mi?
maxrap çok iyi bir seçimdir sabaha karşı avlarda FAYU gündüz avlarda FB FG gece avlarında FPHG , FRH ve FHC kodlu olanları güvenle kullanabilirsin çok çeşitli boyları vardır 17. CM kadar gider ancak benim tavsiyen 11 ve 13 cm. olanları kullanman 13 CM 15 gr. dır ancak içinde mevcut bilya sistemi sayesinde gayet rahat atış yapılabilir. bunun yanında bence en büyük eksisi bilyalarda meydana gelen sıkışmalardır buda atışı ve aksiyonu azaltır. rover içinde tavsiyem 128 den ziyade 98 i kullanman olacaktır. Bunların yanında ege açtığın konularla ilgili hemen alınganlık göstermemen gerekiyor mutlaka bilgi sahibi olan kişiler sana cevap vereceklerdir ama unutmaki herkes bilgisayar başında beklemiyor burası bir paylaşım forumu ve hiç kimse bildiğini senden esirgemeyecektir rast gelsin.
söylenecek herşey söylenmiş Benim max rapte en sevdiğim şey çok yavaş sarımlarda bile harika bir aksiyonu olması. Özellikle gece avlarında yavaş sarımı tercih ediniz ettiriniz
Teşekkürler Kadir abi, çok riskli bir avlakta deneyeceğim. (Yeni aldıklarımla hiç denemedim) Eskiler halen riskli avlakta yatmaktalar
"...- Yakaladın mı? Oltanın ucunu boşluk vermeden indirdim. (Denize paralel) Geri geri yürüyor hem sarıyorum. (Pratik bilgim olmasa da, forum sayesinde teorik bilgim süper )..." Volkancığım bi de geçenlerde senin balık yakaladığın raporda okumuştum, kamışı yer/deniz yüzeyine paralel tutuyormuşsun. Galiba bu hatalı. Balık yakaladığın zaman kamışı denize 45 derecelik bi açı ile tutarsan balığın ağırlığını hem misina hem kamış birlikte karşılar. reeling Lütfen buna da dikkat et.
Tam paralel tutmak zor olur gerçekten. Denize paralel dediğim, yaklaşık 30 derece eğik diyeyim. Bizim avlaklarda genelde 75 derecelik açıyla çekiyorlar. (3 - 4 kez gördüm.) Balık 2 kilonun üzerindeyse bazen kamış bile kırıyorlar. :laughing: Ben kamıştan ziyade makineye güç verme taraftarıyım. 30 derecelik bir açı bence iyi bir açı. Bence en dandirik makina bile 2 kiloluk levreği uygun kalomayla çekebilir. Zaten levrek sert ve sürekli mücadele eden bir balık değil.