Mayis sinegi imitasyonu (MayFly)

Konu, 'Fly Fishing, Uçurma Balıkçılığı' kısmında kalamies tarafından paylaşıldı.

1. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    Beulah Switch 10,6 - #6/7
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    Havalar sogudu, en azindan buralarda...ben de bari bos durmayayim, birkac yeni fly baglayayim dedim. Sonuc: Bir dryfly klasigi olan Mayfly imitasyonu :)
    Bu fly in baglanmasindaki en can alici nokta fly in kuyruk kismi. Bu kismi farkli malzemelerden de yapmak mumkun ama ben geyik killarini bit ignenin uzerine bagliyorum, hazir olunca da igneden cekip cikariyorum. saglam olmasi icin de vernige daldirip kurumasini beliyorum. Aslinda kuyruk kisminin ucunda iki adet te ince uzuv olmasi gerekiyordu ama bu sefer dalginliga geldi...

kuyruk kismi kuruduktan sonra kancaya gecirip, fly i baglamaya baslayabiliriz.

ve sonuc...Kanatlar icin keklik tuyu kullandim. Kanatlar icin de farkli varyasyonlar mevcut, mesela yine geyik killarini dik halde baglarayarak ya da daha farkli genis tuylerle kanatlari baglamak mumkun. Herkese rastgele!!!

Son düzenleme: 24 Eylül 2010
  2. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Sanat eseri.... Çok ince işçilik isteyen harika sahteler... Ellerinize sağlık....

3. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Gerçekten maharet isteyen uğraşlar bunlar. Tebrikler, gerçekten çok güzel...

4. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Ben soracaktım, Birol sormuş.

Ben de başlayayım yeniden bağlamaya, daha öncekilerin kutusunu kaptırdım kime bilmiyorum:D

5. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    merhaba birol,
    Vernik dedigim o en uctaki bas kisminina damlattigimiz vernik. Bildigimiz vernikten daha ince. Ben de ilk basta kuyrugun dugum yerlerine damlatmayi dusundum vernigi, sonradan da daha saglam olsun diye vernige daldirip cikardim. Batma konusunda, haklisin vernigin agirlik yapma olasiligi var, o yuzden kahverengi bacak kisimlarina ekstradan yaka tuyu ile turlar attim. Ayrica Dryfly lain adi her nekadar kuru da olsa :) illaki suyu emdikce batmaya basliyorlar. Onu da engellemek icin dryfly in suyla temasini en aza indirgeyen floating jel kullaniyorum.

6. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    Icimde kalmasin diye sabah sabah bir kaba su doldurarak kuyruk kisminin batip batmadigini denedim :) sonuc bence gayet basarili. Dedigim gibi bu vernik cok ince ve kuyruk kisminda bir izolasyon görevi görerek kuyrugun su yuzeyinde kalmasini sagliyor.

7. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    Tebrikler elinize sağlık

8. fish founder

fish founder Özgür

hayranım bu tip el becerilerine,
    itiraf ediyorum çok da kıskanıyorum,

ama bu sizi tebrik etmek ve kutlamamı engellemiyor tabi :)

yeni çalışmalarınızı merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum,

9. modena

modena

anlaşıldı ben flycı olmadan önce böcek bilimci olmalıyım...yani of yani...hani çok kısa olacak ama tebrikler...gerçekten bir el sanatı bu...

10. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Bravooo...Hic anlamam fly teknigi ile balikavindan,fly takim nasil kullanilir diye dusunurum dusunurum hic anlayamamda :)
    Fakat samimi soyluyorum,muthis bir sonuc cikarmissin.Harika bir "sahte".
    Gercekten cok inaniyorum bunun is yapacagina.
    Rastgele...

11. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    Yorumlariniz icin cok tesekkurler. Turgay beyin de dedigi gibi aslina balik tutulmaya gidilen yerdeki böcek populasyonu hakkinda kendi capinizda da olsa bir arastirma yapmakta fayda var. Hemen oltami acayim, suya gireyim, sonra da su fly i baglayayim, vurursa vurur, vurmazsa baska fly denerim mantigindan ziyade, yilin o zamani etrafta hangi böcekler var, balik ne yiyor gibi basit gözlemlerde bulunmakta fayda var.
    Cek larvaciligi (Czech nymphing ) teknigine yeni basladigim zamanlar merak edip suyun dibinden bir tas alip altina bakmistim. Manzara o kadar sasirticiydi ki; tasin altinda onlarca mini kurtcuk, nymph halinde böcekler, böcek yumurtalari...Fotograf makinem yanimda olmadigindan fotografini cekememistim ne yazikki ama daha sonra netten fotolarini bulup onlara benzer cek larva imitasyonlari yapmistim.