Havalar sogudu, en azindan buralarda...ben de bari bos durmayayim, birkac yeni fly baglayayim dedim. Sonuc: Bir dryfly klasigi olan Mayfly imitasyonu Bu fly in baglanmasindaki en can alici nokta fly in kuyruk kismi. Bu kismi farkli malzemelerden de yapmak mumkun ama ben geyik killarini bit ignenin uzerine bagliyorum, hazir olunca da igneden cekip cikariyorum. saglam olmasi icin de vernige daldirip kurumasini beliyorum. Aslinda kuyruk kisminin ucunda iki adet te ince uzuv olmasi gerekiyordu ama bu sefer dalginliga geldi... kuyruk kismi kuruduktan sonra kancaya gecirip, fly i baglamaya baslayabiliriz. ve sonuc...Kanatlar icin keklik tuyu kullandim. Kanatlar icin de farkli varyasyonlar mevcut, mesela yine geyik killarini dik halde baglarayarak ya da daha farkli genis tuylerle kanatlari baglamak mumkun. Herkese rastgele!!!
Ben soracaktım, Birol sormuş. Ben de başlayayım yeniden bağlamaya, daha öncekilerin kutusunu kaptırdım kime bilmiyorum
merhaba birol, Vernik dedigim o en uctaki bas kisminina damlattigimiz vernik. Bildigimiz vernikten daha ince. Ben de ilk basta kuyrugun dugum yerlerine damlatmayi dusundum vernigi, sonradan da daha saglam olsun diye vernige daldirip cikardim. Batma konusunda, haklisin vernigin agirlik yapma olasiligi var, o yuzden kahverengi bacak kisimlarina ekstradan yaka tuyu ile turlar attim. Ayrica Dryfly lain adi her nekadar kuru da olsa illaki suyu emdikce batmaya basliyorlar. Onu da engellemek icin dryfly in suyla temasini en aza indirgeyen floating jel kullaniyorum.
Icimde kalmasin diye sabah sabah bir kaba su doldurarak kuyruk kisminin batip batmadigini denedim sonuc bence gayet basarili. Dedigim gibi bu vernik cok ince ve kuyruk kisminda bir izolasyon görevi görerek kuyrugun su yuzeyinde kalmasini sagliyor.
hayranım bu tip el becerilerine, itiraf ediyorum çok da kıskanıyorum, ama bu sizi tebrik etmek ve kutlamamı engellemiyor tabi yeni çalışmalarınızı merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum,
anlaşıldı ben flycı olmadan önce böcek bilimci olmalıyım...yani of yani...hani çok kısa olacak ama tebrikler...gerçekten bir el sanatı bu...
Bravooo...Hic anlamam fly teknigi ile balikavindan,fly takim nasil kullanilir diye dusunurum dusunurum hic anlayamamda Fakat samimi soyluyorum,muthis bir sonuc cikarmissin.Harika bir "sahte". Gercekten cok inaniyorum bunun is yapacagina. Rastgele...
Yorumlariniz icin cok tesekkurler. Turgay beyin de dedigi gibi aslina balik tutulmaya gidilen yerdeki böcek populasyonu hakkinda kendi capinizda da olsa bir arastirma yapmakta fayda var. Hemen oltami acayim, suya gireyim, sonra da su fly i baglayayim, vurursa vurur, vurmazsa baska fly denerim mantigindan ziyade, yilin o zamani etrafta hangi böcekler var, balik ne yiyor gibi basit gözlemlerde bulunmakta fayda var. Cek larvaciligi (Czech nymphing ) teknigine yeni basladigim zamanlar merak edip suyun dibinden bir tas alip altina bakmistim. Manzara o kadar sasirticiydi ki; tasin altinda onlarca mini kurtcuk, nymph halinde böcekler, böcek yumurtalari...Fotograf makinem yanimda olmadigindan fotografini cekememistim ne yazikki ama daha sonra netten fotolarini bulup onlara benzer cek larva imitasyonlari yapmistim.