Mecburen Kıyıdan

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tarih 05/05/2012, yer Bergama.

Serhat abiyle gene balığa gitmeye karar verdik. Akşam suyu yapar döneriz diyorduk. Abi tekneciyi aradı. Gelen haberler hayra alamet değildi.:(

Tekneci Volkan abi, denizin dalgalı olduğunu, lodos estiğini söylüyordu.
    Saat 7 gibi yatarsa deniz çıkarız falan dedi.

Bizde internetten denize baktık 2-4 gösteriyordu.
    İkimizde akşama doğru yatar yatar diyerek yola çıktık.

Yatacak olan tekşey tekne avı olacaktı :D

Dikiliye ulaştık, baktık dalgalı. Tekneci siz kıyılarda oyalanın 20:00 gibi yatarsa çıkarız dedi.

Bizde tamam diyerekten malzemeciden 7 bardak mamun aldık. Tekneyle çıkacaz ya, çok yem almak iyidir:rolleyes: :rolleyes: :D

İskeleye çok uzaklaşmadan kıyıdan surf takımlarımızı açtık, mamunla yemledik salladık denize.

Balık hemen vuruyordu ancak küçük tırtıklamalar şeklinde. 10 dakka sonra ben bir karagöz çektim. :) Allah'tan iğneler 3 numara yutamamış iğneği.
    Ortalama 12-13 cm bişi. Hiç bekletmeden oltadan çıkararak geldiği yere iade.

Baktık balıklar hep bu boyut, başka yakalamasakta vuruşlardan belli. İlerlemeye karar verdik. Daha önce güzel bir sargoz çektiğim yere yakın bir avlağa gittik. Takımları yemleyip yolladık uzaklara.

Benden daha iyi attığı için benim kamışı da Serhat abi attı. Atmadan ben mamunları yem ipiyle bağlıyordum. Serhat abi uğraşmıyor :D

Bir saat sonra tam gidelimmi derken bir vuruş aldım ama tek vuruş. Takılma belirtisi yok. :rolleyes: 10 dakka kadar sonra yemleri bi kontrol edeyim diye oltayı elime almamla bir balık olduğunu anladım. Akıllı yemiş yatmış. :D

Hiç kıpraşmıyo, biliyo çekileceğini :D Başladım çekmeye 10 metre kadar çekince kafa atmaya da başladı. İçimden yassı bir balık geliyo dedim. :D

Çektim balığı 20 cm'lik bir lidaki. Oltadan çıkarmadan hemen fotografladım.
    Ne de olsa bu yeni surf kamışımın ilk yasa içi balığıydı :D
    Yasa dışı ilk balığı da saldığım karagözdü :D

Lidakinin verdiği şevkle sivrisineklere rağmen 1 saat kadar daha bekledik. Ben 10 cm civarı bir mırmır çektim. O bilgiğim kadarıyla 5 kg'lık limite dahil ama onu da hiç düşünmeden saldım. (Mırmırında bir uzunluk limiti olmalı)

Sonra tekneci aradı. Havanın uygun olmadığını, yakın zamanda olan deprem yüzünden zaten balık ta çıkmadığını söyledi.

Böylece bizim tekne işi yattı. :eek:

Avlakta verimsiz olunca bari iskeleye gidelim dedik. 2 saatte iskelede olta başı bekledik ve 1 güzel vuruş aldık. Avı sonlandırarak tek balığımızla dönüşe geçtik.

Daha önceki kıyı avlarından kumluk olan birçok bölge eriştelik olmuş. :(
    Özellikle dikili limanı mendireklerin dışı.

Herkese rastgelsin...

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tekne ile cikamamis da olsaniz guzel bir gun gecirmissiniz Volkan. Bir dahakine daha iri karagozler, cipuralar denk gelir insallah...

"Evelce kumluk olan yerler simdi eristelik olmus" diyerek benim gozlemimi teyit ediyorsun. Ege'de son yillarda balondan sonra bir de eriste istilasi baslamis anlasilan. :( Kumlukta av veren baliklar artik hic gorunmez korkarim ki...

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Sabah öyle yatık bir deniz vardı ki. Ama 3 ten sonra birden dalga çıkıverdi. 5 gibi avımızı sonlandırdık. Deprem etkilese kıyıyı etkilerdi. Gayet güzel balık vardı.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim İbrahim abi. Zaten oltayı çekipte mamunları bir ot yumağının içinde görünce aklıma sen geldin abi. :)
    Daha önce orası hiçte öyle değildi. Sağlam tek vuruş aldım ama biliyorum ki orada balık var. Erişteliğe dönüşse de balık yatak yapmış orada. Orada balık çıkmıyo diye kimse artık o tarafa olta atmaz olmuş. C.tesi akşam bile kimse yoktu. Bir kişi kalamara atıyordu. Bence sistemimiz yanlıştı. Mantarlı takım yapsak oradan yine güzel balıklar çıkartabiliriz sanıyorum. Deneyeceğim... :)

İğnenin palasına küçük bir mantar veya köpük, sonucu etkileyecektir.
    Sana katılıyorum abi heryer eriştelik olmuş, çok zorlandık ve balık tutamadık kıyıdan. Sistem değişikliğine gidilecek kıyıdan gidersek, senin de aklında olsun diye yazdım. :) Sevgilerimle abi...

Sen nereden olta attın? Niye rapor yok :confused: :eek: :D

Neyse, Dikili'de 18:00 - 21:00 arası iskele önünde 3 tekne vardı. Sonra onlarda yokoldu. Deniz kötüydü gerçekten. Balık konusunda teknecinin yalancısıyım. :) Tuttuysan raporla da görelim balıkları :D

5. simendifer

simendifer Sennur

Bence, limit altında da olsalar, av kıyıdan da olsa güzel av yapmışsınız. Bölge eriştelik olduysa, dediğin gibi mantarlı bir takım işinize yarayacaktır. Bir de öyle dene de o zamanki raporunu da görelim. :)

Not: Mantar kullanacaksan tek köstek yap ve kösteği uzun tut derim.

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lidaki limit altı değil, lütfen :D

Takım konusunda tecrübene güveniyorum, tek köstek yapacağım. Vardır bir bildiğin. :D (Gerçi, bi balık tuttuğunu da görmedim ya :D)

7. simendifer

simendifer Sennur

Görmen için balık tutmuş olmama gerek yok. Görmen için doğru bakman lazım. :brick: Bu söylediklerimi çözdüğünde güzel balıklar tutacaksın. :p

Not: kösteği, eriştelerden 1 karış yukarıda kalacak şekilde ayarla.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Nerem doğru ki bakışım doğru olsun :D (smiley çok güzelmiş :D)

Çok güldüm :laughing: :laughing: :laughing:

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    kiyidan olsun bizim olsun :D tebrikler volkan. anlatimin herzamanki gibi harika ve eglenceli :)

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Volkan kardeşim, kendini her ne kadar tekne hayalleriyle ava hazırlamış olsanda, şartlar gereği alternatif av yöntemi ile günün stresini attığın çok bariz gözüküyor.

Mutluluğunun ve zevkli avlarının daim olması dileklerimle.

11. balikci

balikci

Tebrik ederim Volkan. Makine de ışıkları göremedik ama herhalde balık yakalayınca sönüyor. :) Sessiz sakin durmaz aslında bu yaramaz. İlk yakalandığında iyi kafa atar. Çekerken belli bir müddet kendini bırakır ve son kafa atışlarını kıyıya yanaştığında yapar. İşte o an, harikadır. Kamış, kafa atışlarıyla sarsılır ve bu birkaç saniye için adrenalin seviyesi yükselir :) Hiç balık yok dediğin bir avlak sana sürpriz yapabilir. Mesela köstek, yosunların arasında kalıyordur ve genellikle ısparoz ve karagöz gelir. Biraz kısa yaparsın, bu sefer yemin hareketliliğini gören bir levrek takımı yoklar. Özellikle boru kurdu veya bütün bir sülünes, böyle bir zamanda çok iyi çalışır. Yalnız ufaktan atçeki bıraktın gibi, sanırsam. :)

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Roy. Senin pisi'de çok güzelmiş. İzmir'den mi çıktı gerçekten. Balıkçı İzmir körfezi falan yazmış. Merak ettim doğrusu.

Tam yazdığın gibi Tevfik abi. Kendimizi tekne avı için hazırlamış ve şartlandırmıştık. Tekne işi yatınca, sudan çıkmış balığa döndük ama forumdan öğrendiğim takımların kıyıdan ne denli çalışacağını test etmek için güzel bir fırsat oldu aslında. Benim yaptığım takımlar seyrekte olsa vuruş alırken hzır takımlı Serhat abi pek vuruş ta alamadı. Belki de şans tı bilmiyorum ama tecrübe haneme bir çentik atmış oldum. :)

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000

makina surfde o kadar gitmemistir yahu :D

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: :D :D :D

Özellik arzeden makinamı özellikle çekmedim. :D Balık alan takımda yeni aldığım 50'lik okuma takılı. (Trinity)

Güzel bilgiler vermişsin laf arasında, aklıma yazdım. Köstek boyları, bütün sülünez ilginç ip uçları, teşekkür ederim. Levrek te geçmiş ya arada, dikkat kesildim resmen :D

Atçek konusunda ne desen yeridir. Göz bebeğim kendileri... :)
    Doğru düzgün balık tutamasamda takıntı oldu. :D Her Bergama'ya gidişte soruyorum çıkıyormu diye. :D

Duyum da yok, avlaklarda bakıyorum atçek yapan da yok. Cesaretim kırıldı biraz. Demek ki levrek çıkmıyo atçekle bu mevsim gibi bi düşünce oluştu.

En kısa zamanda kıracam inşaallah... :)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: (Anlaşıldı) :D

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Volkan tebrik ederim kardeşim. Günün heyecanı da bizlere, sağolasın.:)

Bir de; şu eriştelik mevzuu. Kösteği bir karış yukarda tutacaksın da, erişteliğin yüksekliği ne kadar? Köroğlu-Ayvaz Sennur- Volkan misali sizce hesap tamam da bu nasıl hesap?

17. simendifer

simendifer Sennur

Göl adamı olduğun nasıl da belli oluyor. :p:p Öyle, düşüncelerimizi oraya sabitleyip, kafadan eriştelerin boyunu ölçüyoruz. :p :p

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :D :D Ahahaha :D :D :D Aynı şeyleri düşünmüşüz abi. Ben yazmadım kafama tuğla yiyince. Senin yazman tam yerinde olmuş :D

Teşekkür ederim. Sizin tadı doyulmaz raporlar ne zamana geliyor abim. :) Millet Turnalardan tespih yapıyo :D Siz nasıl tatlı su avcısısınız ben çözemedim. (Siz derken Korkutata abimi de kastediyorum, hoşgörünüze sığınıp :D)

19. balikci

balikci

Umarım diğer konudaki mesajım ciddiye alınıp, körfezde pisi çıkıyor diye takım taklavatla birlikte soluğu kordonda alan olmaz :eek:

20. simendifer

simendifer Sennur

Yahu, sen orada sürekli avlanıyoruz demedin mi? Bu durumda meranın derinliğini biliyorsundur muhakkak ve sanırım denizin içinde erişteleri de görüyorsundur. Buna göre boy ayarlaması yapabilirsin diye düşünüyorum. Bir de balıkçı olacaksın. Ohoooo, çok işimiz var seninle. :help: :help:

:bounce: