Med Cezir

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında bülenttok tarafından paylaşıldı.

1. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Evet arkadaşlar hem bildiklerimizi paylaşmak hemde son günlerin flaş haber olarak verilen konusunu ele almak istedim. Şu bildiğimiz benim açımdan çok bir şey ifade etmeyen gel git durumu. Velveleyi sevenlerin bilhassa suların çekilmesi ile sahneye çıktığı deprem olacak durumuna bağladığı git olayı.Her suların çekildiğinde deprem olsaydı herhalde taş taş üstünde de kalmazdı. Bizi ilgilendiren esas mesele Bilhassa suların çekildiğinde kıyıdan balık avında ne gibi durumlar oluşuyor. Derlerki sular çekildiğinde balıkta suyunu ararmış. Genel kanı balığın kıyıdan uzaklaştığı yani kıyıdan balık yakalama şansının çok çok azaldığı.Bu durum bana doğru gibi geliyor.Mesela suların çekik olduğu zamanlarda teke dahi olmuyor yada az oluyor. Bu konularla ilgili düşünce ve bilgilerinizi aktarmanızı bekliyorum.

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Sular çekilince balıığında biraz daha derinlere çekilmesini mantık olarak görüyorum.Ama hayvanlar alemi her türlü doğa olayına biz insanlardan daha duyarlıdır.Hisleri kuvvetlidir.Bundan dolayı bu gibi doğa olaylarına tepkileri olabilir.Fakat bu iş deniz bilimcilerin işi.