1999 Yılı Aylardan Eylüldü. Saat 15 civarında Kayınpederim ve ben bir kaç saatliğine Memleketimde yakındaki Bir baraja el oltalarıyla balık avına gitmek istedik ve planladık.. Bu arada ablamın oğlu o zaman 8 yaşındaydı tutturdu illede bende geleceğim...Alışkanlık olarak piknik amacıylada olsa çocukları götürmem. Neyse Kayınpeder kıyamadı..yanımıza aldık Baraja ulaşınca Setin yakınlarında bir noktaya yerleştik..Oltalarımızı attık..Bayağı bir balık tuttuk..Livar yarıya kadar doldu.Millet balık baekler..Küçükleri bırakıyoruz...Sohbet o biçim geçmiş avlar falan...Malum kayınpeder eski avcı hatıra bol.. Bu arada yeğenim sıkılmaya başladı..bayada bir zaman geçmişti toplanmayada başlamıştık hava karamak üzere..yeğen ufak taş parçaları alıp suda kaydırmaca oynamaya başladı...Tam bu sırada bir çığlık attı...Ne oldu falan dediki.. dayı şuradaki taşı alırken elime bir şey battı çok acıyor.. Kayınpeder dediki dikendir .Ama çocuk durmadan ağlıyor.Elinin sancısının omzuna doğru yürüdüğünü söyleyince telaşlandım.Nereye battığını sordum Sol elinin orta parmağının üstünde tırnağın arkasında bir noktayı gösterdi. Bu arada Sağ eliyle dirseğinden tutuyor ve kolunu sallıyordu. Benim jeton düştü.Daha önce başıma bir kaç defa gelen Akrep vb. bir sokma olduğunu anladım Hemen taşı almak istediği yeri göstermesini istedim..Çocuk o telaşta bile hafif karanlıkta taşın yerini gösterdi..Botumla taşı kaldırınca el feneri ışığında altının oyuk olduğunu ve bir ade akrebi farkettim..Akrep benim yeğen taşı almak isterken korkmuş ve alttaki boşluktan çocuğun elini sokmuştu.. Halada orada duruyordu ..bu sırada babam ayağıyla akrebi ezdi...dediki Oğlum iyice ezip soktuğu yerin üzerine basalım acısınıda zehrinide alır dedi... Ama çocuk emanet bende şafak atmış .. 1.Eli dirsek üstünden itibaren boğdum 2.Kolunu aşağı sarkıtmasını söyledim 3.ve mümküm olduğunca hareket etmemesini söyleyip kucakladım..az yukarıdaki otomobilime götürdüm.. Neyse acele yola çıktık .çocuk yolda ciyak ciyak.Hastahanye gittik akrebin ölüsünü gösterdik Allahtan memlekette bazen böyle akrep sokmalrı olur hastahanede akrepserumu var hemen akrep serumunu ,iğnesini yaptılar. 5-10 dakika sonra çocuk rhatladı.Derin uykuya daldı..Bu arada zevzeğin birisi Ablama haber uçurmuş..Ortalık bir milyon havaya uçmuş.ablam tepemde .Onuda sakinleştirdik.. olayı bu şekide ucuz atlaattık..Tabi şans Akrebin parmak üstünden ve sert dokudan sokmuş olmasıydı...hemen tırnağın arkasından Benim yeğene şimdi gel ava gidelim deyince koca adam oldu...gelmiyor
geçmiş olsun .... ilk yardımınızı kafaya yazdım..başımıza gelirse aynısını tatbik ederiz inşşallah gelmez tabii....
gelmiş geçmiş olsun böyle durumlarda yanınızda devamlı amonyak bulundurmanızı tavsiye ederim ben ne zaman balığa gitsem mutlaka çantamda vardır
geçmiş olsun. kötü bir olay ama tecrübe konuşuyo ALLAH korusun biz olsak elimiz ayağımız falan dolaşır herhalde
Evet amonyağı aslında biliyorum...Yanımızda bulundurmakta fayda var..Hatırlattığınız için teşekkürler