Bu düzeneği burada gördüm ve bu düzenekle melanur yakalandığını duydum.Antalya melanur oldukça çoktur kuzu da öyle.Bu düzünek olmuş mu ve iş yaparmı ? Teşekkürler
pipet in boyu 10 cm kafidir..ucuna yuvarlak plastik nazar boncuğu tak pippet kamışına uygun ebatta olsun çok büyüğüne kaçma..güzel olmuş ama uzun olmuşhihi
İş yapar, beden olarak 0.20 misina, birde teknenin arkasından ekmek kırıntıları atarsan çok yakalarsın. Sevgiler hoşça kal.
Peki bunu kıyıdan da atsam olur mu kayalık bir bölgede ve ben 16 lık misina kullanıyorum bir dezavantajı olur mu? Teşekkürler
10 cm e kadar kesiyim o zaman Ve ben nazar boncuğu yerine küçük çapari boncukları var yeşil ve kırmızı renkte onlardan taksam 1 tane olur mu? Teşekkürler
maksat göz takmakhihi oje ile filan uğraşmak istemez isen bu hazır bir malzeme..oje varsa ortasını göz yuvarlağı kalacak şekilde dıştan bir daire çizebilirsin..kısacası kırmızı boya ile dışıkalın bir O harfi çizeceksinhihi böylede göz yapılır 16 lık misina çok ince kalır,,nasıl bir düğüm atıyorsunidk .iyi düğüm atamazsan,düğüm atarken o 16 lık misinayı yakarsın..20 lik 25 lik kullan..tral balığı güçlüdür,yine el kadar bir melanur bayağı basar oltana
Melanur misinadan ürken bir balık çabuk görüyor diye çok ince kullanıyım dedim 20 lik kullanıyım o zaman
takıldığım merada göl kamışı 30 luk misina ile avlıyorlar melanuruhihi bende çok tutdum aynı yöntem ile aynı yerde,gerçi ben 25 lik kullanmıştımm,, melanur o kadar ürkek bir balık deyilki,tam aksine..denizde şnorkel set ile yüzerken çoğu kez denk geldim.etrafımda dolanıp duruyorlar..yeri geliyor 40 50cm yanıma kadar yaklaştıklarını gördüm.çok meraklı bir balıkhihi
20gr lık yumurta toplar var..2mt 25 lik ara beden yap ucuna tak balık topdan korkmaz merak etme,hatta o topun çıkardığı ses ile balığın dikkatini çekeceksin.