MELANUR VE TRAL BALIĞI SIRTI TEKNİĞİ

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında kahya tarafından paylaşıldı.

1. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    Selam arkadaşlar.
    bayadır balık avı yapmıyordum.
    daha önce denemdiğim için soruyorum.melanur avı sırtsı, kullanılan takımlar
    kıyıdan at çek uygulamaları ve sahte yemleri ile bilgi istiyorum.
    zodiak bot 9,9 motor ile yeni foçada sırtı planımız var.
    desteğinizi bekliyorum.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Benim konum Atıl abi. :D Melanuru görünce damladım hemen :D

Geçen sene 3 saat kadar bir zamanda 3 kişi on kilo üzeri melanur tuttuk sırtıyla.

Halen unutamadık, çok zevkliydi.

Nasıl takım dı : Bir kasnağa sarılı tahminen 0,30 misina 50 metre yeterli.
    Ucuna lolipop şekerler varya, onların sapı, sonuna küçük bir beyaz iğne.

Lolipopu al, güzelce ye. Kimseye görünme komik olabilir. :D

Elinde beyaz bir sap kalacak. Misinayı sapın içinden geçir. Ucunada iğnenin pala kısmı lolipop sapına girecek küçük bir iğne tak. İğne iyisinden olsun. Dar uçlu olsun. Kayalık, kırmalık bir kıyıdan bu düzeneği 30 metre geriden düşük hızda (levrek sırtısından biraz hızlı) çekersen ve melanur varsa melanura melanur demezsin :D

3. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
  4. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
  5. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    volkan senin konun olduğuna sevindim
    yanlız bu lolipop işi biraz enterasan :)
    şaka bir yana bu balık beyaz a ve şefafa baya rağbet gösteriyor anlaşılan.
    dediğini deniycem inşallah güzel raporla dönerim birlikte melanurun kitabını yazarız. :)
    birde bir sorum olacak tadı nasıl nasıl pişirilir.sanırım tavaya dah müsait bir balık bak tadı kötüyse boşuna gitmeyim balığa (tuttuk ta tadını soruyoruz.)

6. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    Hüseyin bey ilginize teşekkürler.
    tekneden aşağı yukarı av hakkında bir fikrim oldu videolar çok aydınlatıcı idi.
    kıyıdan at çek olayında mera şartları konusunda bilgilendirme yapabilrimisiniz.
    şimdiden teşekkürler.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Abi sargan zamanında öyle bir balık ki taşlıktan her geçişte 1 - 2 balık aldık. Boş yok, o kadar zevkli ki. Aldığın zevk, tadı falan unutturacaktır.

Tadına gelince evet bence de tavalık bir balık, yağ oranı fazla değil gibi. Mangalda çok kuru olur, zevk vermez. Hafif yağda tavada kızartman daha iyi olur gibi. Tabi ustalar daha iyi bilir. Ben birkez bolca yakaladım ve tavada yapmıştık. Ben ve serhat abi çok beğendik. Tadı gayet güzel. Beyaz etli, lezzetli. 3 kilo üzeri levrekten çok daha lezzetli. :D

Pulları çok zayıf bir balık, iğneden çıkarırken ellerine pullar yapışacak bolca. :D
    Bayağı irileri de olabiliyor. (30 cm civarı falan) Beyaza duyarlı dediğin gibi.

Raporunu bekleyeceğim abi. İnşallah tam zamanında merasında olursun. Senden olumlu rapor gelirse, bende durmam buralarda. :D:laughing:

Sevgilerimle... :)

8. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    selam kıyıdan atçek yöntemiyle akdenizde zor oluyor yalnız akşamları porselensiz kamışlarla 7,20 uzunluğuolan kamışlarla avı yapılabiliyor önceden bayağı yemlemek lazım sahte yemle kıyıdan denizin bi,raz çalkalantılı olması lazım köpük köpük mesela geliboluda cam rapalaya atlıyor alanyada okadar denememize rağmen randıman alamadık çok ürkek balık
    daha önce arkadaşlarımızın açtığı konu
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=31620

http://video.google.com/videoplay?docid=720500053304565866

http://www.baliktayiz.com/forum/showthread.php?2803-Alanya-melanur-av%FD

http://video.google.com/videoplay?docid=6588547882781896115

bu video sargoz avı ama böyle kayalık ve köpüklü bir denizde şanmsınız daha yüksek olur

http://www.izlesene.com/video/sargoz-avi-kiyici/5497031

9. mehmetcelik33

mehmetcelik33 mehmet celik

10. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    İzmir Karaburun' da melunur sırtı ile yakalanır. Aynı Volkan' ın dediği şekilde. Kıyıdan da yakalanabilir ama zor. Çalkantılı köpüklü denizi sever. Yem için su üstüne de çıkar dibe de dalar. Sürü halinde dolaşır, bir tane yakalarsanız mutlaka arkası gelir. Yem olarak kıyıdan kıbrısla( ekmek ), tutmuşluğum oldu gençken. :) Bizim buralarda ( İzmir- Karaburun ) mesela tekne ile sırtı çekerken bazı usta balıkcılar, " Kopanisti " ismindeki acı krem peyniri tekneye sürerler. Çok keskin kokuludur ve melenur bu kokuyu çok sever. :) Rast gele abi.

11. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
  12. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    alper
    bu balığı ne tanırım ne bilirim.
    bu gün hafta sonu foçaya gideceğimi duyan bir arkadaş kıyılarda melenur sırtısı yap deyince aklıma düştü
    ee kime sorucaz tabiiki forumdan yardım istedim:)
    inanıyorum ki bu bilgiler sadece bana değil bir çok arkadaşımıza fayda sağlıyordur.
    ayrıca bu kopanisti peyniri nasıl bir peynirdir nerden temin edilir tekneye sürmek için değil merak ettim, tarifinden değişik bir şey gibi geldi. :)

teşekkürler alper.

13. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Melanur küçük slikonların hemen hemen hepsine vurur ama benim favorim mavi ve fosforlu yeşil . Küçük derken 4-5 santimden bahsediyorum . Daha küçük olan slikonlara çok ufakları atlıyor . 4-5 santime genelde irileri .
    Ben 5 li çapari şeklinde yapıyorum . ilk 4 tane 4-5 santim en arkadaki ise bir boy büyük slikonu takıyorum . misina genelde 35 lik oluyor ve 12-13 kulaç bırakıyorum kurşun takmadan.
    Ne kadar ince misina o kadar çok vuruş ve balık ama bu sistemle levreğinden tralına kadar hemen her balık denk gelebileceği için 35 lik kullanıyorum . Rastgele .

14. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    teşekkürler mustafa bey
    deniycem bu sistemi.

15. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    bende 5-6 mayıs da antalya (çamyuvada) dım gece at-çek yaptım ve oltama 1 saldırı 3 takip oldu saldırı gördüğüm kadarıyla ıskarmoz veya baraküdadan oldu .. takipler 2 si baraküda 1 levrek tarafından ama sonuç sıfır :( .. sabah avlandığımda ise bir sürü melanur yakaladım ve şunu anladım melanur 5 cm civarı boyunda hareket eden herşeye atlıyor en sonunda yakaldığım küçük boydaki melanuru çekerken kocabir baraküda balığı deşti resmen karnında 2-3 diş izi var (yarık halinde) ..