Melanurlar psikolojimi bozdu ! Çapari ile Melanur

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında 20playback tarafından paylaşıldı.

1. 20playback

20playback Osman

En İyi Avı:
    1Kg Akya :(
    2 ekmek atıyorum. Kol gibi melanurlar su üstünde şapırtılı şapırtılı yiyor ama oltaya gelmiyorlar . Bunları nasıl avlayabilirim ? kısa yolu yok mudur bunların ?

Çapari ile avlasak olmaz mı bunları ?

Cevaplarınız için teşekkürler...

2. sabriyazici

sabriyazici sabri

çapariye gelırmi bilmem ama silikon ve rapala deneyebilirsiniz tam nasıl olur bilgim yok ama karanlıkta fosforlu 5 cm silikon kullanılıyor rapala çeşitlerinide kulanım çeşitlerinide daha ayrıntılı bilen birileri yazar heralde

3. alienderakman

alienderakman Ali Ender AKMAN

Favori Kamış:
    Shimono Vengeance AX Surf 4,20m Catana CX Spinning 240ML 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 10000 FB
    En İyi Avı:
    Karagöz 1480 gr.
  4. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    kardesim sardalye ve istavrit yem yaparak bizzat kendim yakaaldım canakkalede dene istersen

5. hakanblmr

hakanblmr hakan

Favori Kamış:
    shimano modelleri ve uzun göl kamışı
    En İyi Avı:
    sargoz 1 kilo
    en iyi yöntem ipsiz sarma yöntemidir biz alanyada strafor beyaz köpükleri büyük pil ebatında yapıyoruz buna kefal sarmasını bağlıyoruz ve ekmeğin kabuğunu köpüğe sarıyoruz üstünede iğneleri sardık mı al sana melanur bombası suya at 2 dk kaya yapışır melanurun biri sonra yüzerek alıp gelioz

6. 20playback

20playback Osman

En İyi Avı:
    burada öyle melanur olsa oooooo o.

insan görünce anında uzaklaşırlar . elle attığım ekmek benden 10 metre uzakta olmadan saldırmazlar ...

hiçbiir oltaya gelmezler. 16 lık misina ve şeytan oltasını defalarca denedim. hiçbiri saldırmıyor . tüm ekmekler bitiyor bi benimki kalıyor ...

7. 20playback

20playback Osman

En İyi Avı:
    yüzmek çok zor ya . burdda da yapanlar var. üşeniyorum

8. osmanadana

osmanadana osman

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    Alba star leader 7000
    ekmeğe geliyorsa kıbrıs sarması yapabilirsin...yöntemlerini google'dan araştırabilirsin

9. 20playback

20playback Osman

En İyi Avı:
    ekmek hamur vs ile olmuyor ....

10. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Zargana topu arkasına 5li tüy bağlayın atçek yapın. Hem etkili bir yöntemdir hemde zevkli bir yöntemdir. Ben levrek için 5.5 cm raglou attığım halde zaman zaman 15 cmlik melanurlar atlıyor. Eğer 20-25 cmlik melanurlar varsa 3.5 cmlik ve 5.5 cmlik raglouda deneyin. Sürüyü buldunuzmu üstünden geçirin sürekli takımınızı atlarlar.

11. 20playback

20playback Osman

En İyi Avı:
    İşte bu cevabı bekliyordum. Teşekkür ederim. Deneyeceğim.
    Tüylerin şekli nasıl olacak ? Hangi renk olacak ? Raglou hangi renk olmalı ? Gecemi olmalı gündüz mü ? Gece melanur olmuyor . Hava karardığında kayboluyorlar burada .
    ?

12. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Yardımcı oldumsa ne mutlu. Mavi-beyaz, sedef, şeffaf simli raglouları kullanabilirsin. 3.5la veya tüyle başla balığını alınca 5.5ğuda dene. Baktın hangisi daha verimli onla çalışırsın. Tüy beyaz, simli yeşil olabilir. Tüyle çok avlanmadım ama yinede bikaç takımım var. Tüyün şekli nasıl olacak: işte 2-3 cm boylarında arada biraz simde karıştır. Mesela bi tutam tüy koy yarısı kadarda sim koy. Sonra onları iğnenin palasına bağla. Kırmızı ojeylede iğne palasının ucundaki yuvarlağa hafifçe dokundur iki tarafa göz olsun onlarda. Kendim bağlayamam dersen hazır takımlar var ama biraz araştırda al dandiğini alma. Nette de birsürü resmi vardır bu takımların.

13. 20playback

20playback Osman

En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim cevabınız için .

bunun tgb renginin 6.5 cm'sini bulabildim en küçük. iş yapar gibime geliyor . ama bir tarafının boyası çok çabuk soyuluyor . aksiyonu çok güzel . 3.5 cm olsa iyi olurdu

kaç tane çapari kancasını art arda takıyım ? köstek bağlayayım mı ?

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bunlarla yakalanmaz değil ama bence çok performanslı olmaz. Melanur arkadan kuyruktan saldıran bir balık. Levrek gibi kafadan dalmaz. Hızlı çekim ister. Beyaz parlak renklere zaafı vardır. Bende Onur'a katılıyorum, madem ekmek iş yapmıyor, simli beyaz tüy çapari uygun hızda çekilirse bence %90 iş yapacaktır. Devri yüksek makinayla hızlı çkmen lazım. Dip kumluksa, istanbul'lu arkadaşların boğazda kullandığı gibi surf kamış, makinayla uzak atış, hızlı çekim sistem, çok etkili olabilir.

15. 20playback

20playback Osman

En İyi Avı:

Teşekkür ederim. Melanur su üstünden yaklaşık 1 metre aşağıda duruyor. Çok hafif kurşunla atıp çekicem ... Kaç tane takıyım çapari?

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çapariyle hiç melanur avcılığı yapmadım esasen. Ancak hazır takımlar gördüm melanur için. Genelde 6'lı 2-3 cm'lik beyaz slikonlara iğne takmışlardı. Bir ay kadar önce de denedik tekneden sırtı yaparak ama melanur yoktu avlakta.

Sende simli tüyden 5'li 6'lı yapabilirsin. Bence simli tüy slikondan daha avcı olacaktır. Melanur huylu bir balık, o yüzden misinayı olabildiğince ince tut. 0,22 falan kafi melanur için. Boyuna uygun rahat atabileceğin bir takım olsun.

Ayrıca çapari de zorlanırsan şöyle bir sahte hızlı çekim yaparak ta iyi iş yapabilir diye tahmin ediyorum.

http://www.avpazarim.net/_A3-2925-savagear-sg-pencil-prey-8-cm-14-gr-suni-yem.htm

İlla bu olması önemli değil, beyaz, parlak ve slim yapıda olsun. Üstü yeşile çalsa daha iyi çalışır sanıyorum.

17. 20playback

20playback Osman

En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Biyerden beyaz tüy bulup denemeye çalışıcam. Sağolun yardımlarınız için .