Melekler Şehri

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında marmarasinariti tarafından paylaşıldı.

1. marmarasinariti

marmarasinariti Tuncay Kuşcu

Günler bir bir geçiyor askerlik tarihim gitgide yaklaşıyordu :( bense işi gücü bırakmış kendimi balığa vurmuştum, balıkçı dostum apoda bu durumu bildiği için devamlı beni arıyor balığa götürüyordu. sabah 5 gibi arabamızı park edip bagajdan forumda bir çok kez gündeme gelen ve merak edip hazırladığım rapala arkası takımı lüfer avında denemek için yanıma aldım. Meramıza doğru yola çıktık.Fakat bu sefer bir gariplik vardı! her zaman gittiğimizde karanlıkta lüfere dolaşmaya başlamış en az 10 kayık görüyorduk, fakat bu sefer önümüzde kimseyi göremiyorduk! idk Derken arkamızdan motor sesleri belirmeye başladı, sanki bize yetişmeye çalışıyorlardı arkamı döndüğümde bizle beraber meraya ilerleyen 6 kayık vardı! meraya geldik bir tur attık en az 30 kayık 2. turda bir o kadar daha gelmişti :D Zaten güneşin ilk doğuşuyla beraber geliyordu vuruşlar! Sanki herkes sözleşmiş gibi güneş doğmasına 10 dakika kala yerini almıştı :) Kendimi sanki Nicolas Cage'in Melekler Şehri filmindeki meleklerin sahile toplanıp güneşin doğuşunu bekleyen melekler gibi hissettim :cool: oltamı hazırlayıp suya indirdim, sanki topkapı trafiği gibi bir tekne trafiği vardı , zaman zaman durmak zorunda kalınıyordu ve birbirine çarpmadan ilerlemek bir ustalık istiyordu.

Günün ilk ışıkları üzerimize gelmek üzereydi, birazdan gün doğacak ve şov başlıcaktı! mrsparkle Herkes birbirinin oltasına bakıyordu:cool: Birden sağ çaprazımdaki teknede oltaya bir tanesi patlattı hooked ve şov başlamıştı herkes lüferleri çekiyordu! Benimde adranalinim hat safaya ulaşmış lüferin oltaya patlatmasını bekliyordum! Ama aklımda bir şüphe vardı,bir çok balıkçının canlı yem kullandığı ortamda ya bu sisteme lüfer rağbet etmezse diye düşünürken bir terslik oldu! Hay Allah sistem kayaya takılmıştı, hemen "apo abi yolu kes" diye seslenmiştim. sonra birden oltamın heraket ettiğini farkettim, Hayır bu kesinlikle kaya değil diye düşünürken oltam birden boşladı, ben heyecanla boşluğu almaya çalışırken balık birden suyun üzerine fırlayıp taklalar atmaya başladı! Evet bu gerçekten büyük bir balıktı. Etraftaki teknelerin elleri oltalarını tutuyor ama aklıyla gelicek olan balığı düşünüp meraklı gözlerle olan biteni onlarda izliyordu, bende içinden Haydi Olm Yuzuri mahçup etme beni
    diyerek balığın 0.50 misinayı kesmemesi için dua ediyordum. Ve işte! tüm ihtişamı ile kofana ellerimin arasında çırpınıyordu :)

Keyfim yerine gelmişti :) Anlaşılan bu rapala sistemi çok iş yapacaktı, lüferler ardı ardına gelmeye başlamıştı, ancak dikkat ettiğim şuydu aponun klasik filato yemine ufak, bendeki rapalalı sisteme büyük balıklar geliyordu! sanırım rapalanında tüm filato zarganaya eklenmesi yemi bir hayli büyük yapıyor ve daha büyük balıkların oltaya gelmesini sağlıyordu! Birden telefonum çaldı arayan
    kıyıdaki tanıdıklardı arabamızın çekildiğini söylüyordu. Kıyıya dönmek zorunda kalmıştık. Hevesimiz kurağımızda kalmıştı ama en azından biraz balık almıştık ;)
    sevgiler, saygılar...

2. Serji

Serji Serkan

tebrikler balıklar gayet muazzam görünüyorlar.afiyet olsun.:)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, çok güzel hikayelemişsin. İsimde orjinal olmuş.
    Benim merak ettiğim şey bu av ne zaman yapıldı. Yeni mi, eski mi anlayamadım.

Güneş doğarken çekilen fotograf insanın içini ısıtırken, teknedeki balıklar heyecanı arttırıyor. Niceleri rastgelsin... :)

4. İSAK

İSAK İsak Rozanes

Tebrikler güzel av olmuş, gerçi arabadan dolayı pahalıya patlamış ama ilerde aklında kalacak olan çekiciye , cezaya ödediğin para değil tuttuğun balıklar olacak.
    Nacizane bir tavsiyede bulunayım, 0,50 misina kullanıp balığın kesmemesine dua etmek yerine ya tel yada ip kullan, kafan rahat olsun..

5. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    ELlerinize sağlık

Daha bereketli avlarınız olur inşallah

6. marmarasinariti

teşekkür ederim...daha iyileri size rastgelsin

7. marmarasinariti

Avı hafta sonu gerçekleştirdim..çok teşekkür ederim:)

8. allen

allen emir soner

Merhabalar Tuncay Bey, öncelikle ellerinize sağlık, emeğinize sağlık.. Yine oldukça güzel hazırlanmış bir rapor, paylaşımınız için teşekkürler.. :) Geçmiş olsun, neyseki arabanızı çekilmekten kurtaran tanıdıklarınız varmış da birdaha onunla uğraşmak zorunda kalmamşsınız.. buarada şimdiden hayırlı teskereler diliyorum, kasım ayı dönemiyle gideceksiniz heralde.. İnşallah kısa dönem ve daha rahat edebileceğiniz bir yere gidersiniz.. Buda neticede yaşanması gereken bir süreç , inşallah tez vakitte gider gelir atarsınız üzerinizden bu yükü, bu sıkıntıyı.. malum askerlik erkeklerin hayatında bir çok konuda engel teşkil ediyor..Gidene kadar paylaşımlarınızı bekliyoruz, malum bir süre bu raporlarınızdan mahrum kalacağız.. :) selamlar

9. marmarasinariti

Çok saolun...arabayı çekmeleri değilde tam balık yaparken kıyıya dönmek zorunda kalmamız üzdü:( Aslında eskiden takımlarım teldi fakat gördümki balık teli dişinde hissediyor ve çoğu zaman bırakıyor.. Bu sefer takımları 0.35 berkley flourocarbon misinaya döndüm, fakat gelen bir balık 0.35 i patlattı! bende gaz olup hadi bunuda patlat bakalım deyip 0.35 sufix örgüden bir takım yaptım. Gene büyük bir balık vurdu ne olduğunu anlamadan balık kendini havaya fırlattı! En son havaya rengi kahveye çalan büyük bir balık gördüm ve takım patladı .Şok oldum! Çünkü evde takımı yaparken tırnak makası zor kesiyordu örgü misinayı! Misinanın kesilen ucu resmen zargananın ipeğine dönmüştü! Hala gelen balığın ne olduğunu merak ederim :) Bu inanılmaz olaydan sonrada Yuzuri 0.50 mirage flourocarbon'a döndüm ve çok iyi verim aldım şu ana kadar.

10. marmarasinariti

iyi dilekleriniz için teşekkürler, bir mukabil..

11. marmarasinariti

Merhabalar Allen, arabam çekilmekten kurtulamadı :) iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, inşallah hayırlısıyla gidip, görevimi yapıp sağsalim dönerim :)

12. allen

allen emir soner

Balığı bırakıp kıyıya dönmek zorunda kaldık diyince siz, ben çekici üzerindeyken falan yetişebilmişsinizdir diye düşünmüştm ..neyse sağlık olsun .. madem çekiliyordu, yetişemeyecektiniz keşke acele etmeseydiniz de avınızın tadını çıkarsaydınız :) inşallah gider gelirsiniz hayırlısıyla..! neyse konuyu iyice dağıttım ben.. nice bereketli avlara.. :)

13. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tebrikler, güzel bir av olmuş ve tekne manzaraları harika gözüküyor kendi adıma güzel poz yakalamışsınız bende fotograf makinesi götüreceğim yanımda bundan sonra :) bazen bizim avlaklarda böyle güzel görüntüler veriyor

14. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah daha iyileri rast gelsin

15. marmarasinariti

Bizde yetişiriz diye döndük ama malesef yetişemedik :eek: sağlık olsun :)

16. marmarasinariti

teşekkürler :) bende cep telefonuyla çektim, her seferinde fotoğraf makinasını götüreyim diyorum sonra bir şekilde unutuluyor :)

17. marmarasinariti

Aman deme sabri kardeş 1 kofanaya bir sayfa yazı yazdık, birde gerçekten şöyle 30-40 kilo bişey gelse 30-40 sayfa yazarım mazallah :D hihi

18. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Maşallah,
    Devamını dilerim. Rastgele..

19. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Tebrikler Tuncay çok güzel bir anlatım ve av olmuş..Daha güzel avlar diliyorum sana.Tekrar tebrikler

20. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler sevgili Tuncay, çok güzel renkli bir rapor ve harika lüferler.:) :) :)