melina ve fangri avı

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında kırmızı sakal tarafından paylaşıldı.

1. kırmızı sakal

kırmızı sakal sami

arkadaşlar ben mordoğan açıklarında tekne avcılığına başladım önceleri ustalarla çıktım ama öğrettikleri olta tekniği dışında herşey göreceli ve değişken bu hafta ilk defa fangri ve melina yakaladım ama dip yerine 5 kulaç orta sudan geldiler günlerce dip yaptık boşunaymış dipten isparoz ve küçük karagöz geliyor orta su yerine de dipten gophez geliyor bunun kuralını bilen söylesin ne yem ve olta kullanıyorsunuz kara düzen gidiyoruz biz sülünes kullandık sonuç güzel ama doğru yerden doğru balık yakalamak istiyorum bu işin ustaları yol göstersin bize
    herkese rastgele:confused:

2. ENDER TUNCER

ENDER TUNCER Ender Tuncer

Favori Kamış:
    RYOBI FUJI KARBON KAMIŞ 2.95MT
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 6000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    levrek2.5 kg, 3,5 kg torik
    dostum olta tekniği de dahil olmak üzere ustalar fazla birşey söylemezler yada herkes klasik şeyler biliyordur birkaç acizane önerim olacak bunları yaparsan başarılı olma şansın yükselir, sabah suyu güneş doğmadan av yerinde olmak koşuluyla......
    öncelikle tekne avcılığında kesinlikle esnek misina kullanmamalısın çipura mercan gibi balıklarda el oltası öneririm, çok iğne çok balık yada kaliteli balık demek değildir bu yüzden 2 iğne öneriyorum hırsız iğne ve daha yukarıda bir iğne daha, mustad 505 2-3 numara çipura ve mercan için ideal iğnelerdir (530-2-3 te olabilir daha çok eşkina gibi sert balıklarda bunu da kullanırım) hırsız iğne herkesin yaptığı gibi kurşunun hemencik yanına bağlanmamalı enaz 25 cm uzunluğunda olacak kurşundan 50 cm yukarıya bir köstek daha yapacaksın o da 25 cm uzunluğunda olacak görenler belki birşeye benzetemeyecek ama teknede doğru düzgün balığı sadece sen yakalayacaksın, misinaya gelince sakın öyle pahalı misinalarle uğraşma bence gerek yok CAPTAIN 1000 MT BOBİN 0,45 mm MİSİNA fiyatı 7-8 milyon (bin metre) alacaksın
    yem konusuna gelince eğer mevsim müsaitse taze sardalya ve mamun taze sardalya yoksa balıkçı tezgahından alma sadece mamun yeterli....
    balığı dipte avlayacaksın,
    benim altın kuralım sülinez asla hiç kimse kullanmamalı, sülinez varsa, gopez izmarit bekle mutlaka....eğer sonuç alamazsan bana buradan yazarsın

Son düzenleme: 26 Temmuz 2010