Menderes'in bereketi!

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında xDJx tarafından paylaşıldı.

1. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Arkadaşlar Menderes nehrinin bir çok kısımda kirliliğine rağmen güzel tarafı başlangıç yerlerinde bir çok güzel balıkların ve canlılarında halen varlıklarını sürdürmeleri, avlak yerine makinayı götürmeyi unuttuğum için:mad: görüntüleyemedim balıkları balkonumdan resimledim kusuruma bakmazsınız umarım:eek: 5 Alabalık ve bir Yılan balığı yakaladım 4 Alabalığı arkadaşıma verdiğim için bu 2 sinin resimlerini çektim:p Şimdi Yılan balığının nasıl pişirileceği hakkında yardım istiyorum sizlerden zira ilk defa yakaladım ve ilk defa tadına bakacağım:p Bu arada Alabalık 1.120gr. Yılan balığıda boyu 108cm ve 2.670gr geldiler.
    Rast gele...

Son düzenleme: 29 Mayıs 2008
  2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Maşallah abi çeşit yapıyorsun.Çok güzel görünüyorlar.

3. hatayi33

hatayi33 Nebi Şahin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kofana 1,5 Kg.
    Günaydın. Mehmet bey tebrikler güzel bir av olmuş. Sizlerin adına sevindim. Yılan balığının pişirilmesi konusunda eski ustalarımdan duyduğum ama yılan balığı yakalayamadığım içinde uygulayamadığım bir tarif var.Şöyleki ızgarada şiş olarak yapılırsa çok nefis olduğunu belirtmişlerdi. Zira yılan balığı çok yağlı bir balıktır. Yalnız şiş yaparken işin püf noktası biraz pişirdikten sonra mangalın yanında bir kova temiz su bulundurup şişleri olduğu gibi temiz su dolu kovanın içine batırıp iyice silkelemek ve ızgarada pişirmeye devam etmek.Bu yöntem balığın fazla olan yağını aldığını ve daha lezzetli olduğunu söylediler. Tarif bizden uygulama sizden.Afiyet olsun. Rastgele.

4. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Nebi bey tarif için teşekkürler becerebilirsem dodurup bir tadımlık sizede yollamak isterim adres verirseniz;)
    Rast gele...

5. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    mehmet abi tebrikler abi güzel bir av olmuş:)
    bu arada yılan balığıda süpermiş gerçekten uzun zamandan beri yakayamadığım ve yakalamak istediğim bir trofe diyebilirim :)
    abi yılan balığını şiş yapıp mangalın üstüne koyarsan mangalı söndürür ama mangalın teline aleminyum folyo sararsan ve mangalı hafif eğimli bir yere koyarsan akan yağlar mangalın içine dökülmez bu sayedede mangalın sönmez ve alevlenip parlamaz diğer bir yöntemde tüpte varsa yağsız ızgara ama sakın bu balığı tavada yağda yapma çok ağır olur yiyemezsin abi balığın ayıklanmasına gelince şayet hala ayıklamadınsa balığın ensesine komple dairesel olarak çizik atılır balığın ağzından pense ile tutarsın çizdiğin kısımdanda karga burnun ucuyla tutup deriyi etten parmakla tutacak kadar ayırmaya çalışırsın yeteri kadar ayırdıktan sonra ellerini soba külüne veya toz talaşa hiç birini bulamazsanız toprağa bulayıp deriyi tutup tulum şeklinde sıyırıp çıkarırsınız balığın içini boşaltma işinide yaptıktan sonra parmak boyunda doğrarsınız size şimdiden afiyet olsun;) :) :)

6. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Şişte Yılan Balığı

Malzemeler

1 kg yılan balığı Baharat (kimyon,kırmızı pul biber,karabiber,reyhan,defne yaprağı,turunç yaprağı) Tuz, Limon

Yapılışı

Derisi yüzülen yılan balığı 5-6 cm boyunda kesilir. Üstüne kaynar su dökülerek yıkanır ve limon suyu sıkılır. Arzu edilen miktarda baharatla terbiye edilip 5-6 saat buzdolabında dinlendirilir. Sonra, balıklar şişe geçirilip kömür ateşinde ızgara yapılır. Yılan balığı çok yağlı olduğundan kömüre damlayan yağlar alevlenir. Bunu önlemek için şişler sık sık su dolu kaba daldırılıp balıklar iyice pişinceye kadar ızgara işlemine devam edilir.

Yağda Yılan Balığı

Malzemeler

1 kg yılan balığı (3 tanesi 2 kg gelen lezzet bakımından en idealidir) 1 çorba kaşığı tuz Baharat

Yapılışı

Balığın derisi sırtından yüzülür. (Tulum halinde çıkarılması iççin kaygan olan deri ve gövde el küle batırılarak veya kağıtla ayrı ayrı tutulup gömlek çıkarır gibi soyulur), soyulan balığın karın tarafı yarılarak içi temizlenir. Sıcak suyla iyice yıkanır. 5-6 cm boyunda doğranan balık, tuz, kimyon, kırmızı biber, reyhan, defne yaprağı ile terbiye edilir. Buzdolabında 5-6 saat dinlenmeye bırakılır. Dinlenmiş balık zeytinyağında iyice kızartılır. (Yağını bırakıp çekmesi için bu kızartma süresi epeyce uzundur) Kızaran balık taratorla servis yapılır.

Kaynak: Antakyarehberi

7. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    Serdar ve Aytekin kardeşim tarifleriniz için çok teşekkür ederim ama ben bu temizleme işini beceremiyecem sanırım:D yayın kadar basit değil gibi görünüyor onun için bir balık satıcısından yardım almayı düşünüyorum:D :D bu arada Balığı yakaladığım mevkiinin 5km ilerisinde eski bir Tesis var bundan 7-8 yıl önce burada denemek için Yılanbalığı üretimine uğraşmışlar ama başarılı olamayınca balıkları nehire salmışlar ve doğal ortamda bunlar bir hayli üremiş.Oradaki köylülerin dediklerine göre 2-3 metrelikleride varmış! İdealim onların birini yakalayıp Trofe halinde saklamak;Hatta bir arkadaşta aynı yerden 12kg. ağırlığında bir erkek alabalık yakalamış geçen yıl onun resmide kendi cep telefonunda kayıtlı alabilirsem burada paylaşırız.
    Rast gele...

Son düzenleme: 29 Mayıs 2008
  8. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Maşallah Abi ,süper balıklar ne şiş olur hani o yılan balığında lokum gibidir eti ,yanındada tekir oldumu dadından yinmez :)

9. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler Mehmet abi çok güzel bir av olmuş elinize sağlık inşallah istediğiniz gibi bir lezzet olur afiyet olsun.

10. can1963

can1963 Recep Can

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 2,5kg
    Tebrikler güzel balıklar. Lezzetli olacağı kesin afiyet olsun...

11. DicentrarchusLabrax

DicentrarchusLabrax Ulaş Çekiç

Favori Kamış:
    At-Çek
    Kesinlikle katılıyorum ;)

12. anil_280

anil_280

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.4 kilo levrek
    Yılan balığını kesinlikle ızgara yapın. Bence herhangi birşeye de bulaştırmayın(limon ,karabiber...vs.). Bence yılan balığının kendine has bir tadı var. Arkadaşların verdiği ızgara tariflerine uyarsanız çok güzel olur. :p Afiyet olsun

13. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    :eek: aman ha sakın ha yılan balığına tuzdan başka hiçbir baharat vs ekmeyin tadı kaçar özelliği kalmaz yazık etmeyin balığa :)

14. themad2

themad2 Serdar

Sizce bu akdar tırsma ve mide bulantısı normal midir ? :D
    Ben o yılan balıgını tutsam fırdöndüden çıkarır atarım:)
    Yemek mi içinde yılan geçiyor ya nasıl yerim :):D
    Ama tutması ayrı bir zevktir tebrikler..

15. serhatyuksel20

serhatyuksel20 serhat yuksel

selam kardeş bu canavarsı sen mı tuttun doğrusu harıka ben de yıllardır yılan tutarım bu kadarını ben bıle tutmadım yemesıne gelınce öncelikle derısını yuzmen gerekıyo yuzmek ıçın öncelikle boyun çevresını bıcakla çızıyorsun ve sırt ve karın bölgesını boydan cız ve yuz
    ve sonra balıgı sılındır şeklınde doğra ve kesınlıkle ızgara yap zıra tavada olmaz cunku çok yağlidir ve afıyet olsun bana sorarsan yanında rakı harıka olurdu afıyet olsun denızlısen serhatyuksel.

16. alikemalmetin

alikemalmetin ali kemal metin

Favori Kamış:
    2.40 kamış. markasını bilmiyom.birde mitchell makine..
    En İyi Avı:
    47 cm alabalık
    balık yağlı ise ızgarası güzel olur. ızgarada yağsız ne yaparsan yap kuru olur guzel olmaz. ama yağlı oldumu değmayin keyfine.. hakkaten güzel balıklarmış. birde nehirde kültür alabalığının oması güzel vallahi.. tabi ne yapsın hayvancağız nehrin yukarlarına çıkıyor tabiatı gereği. suni kültür olmasına rağmen özünden hiç bişey kaybetmemiş. hep yukarı çıkmış.. işte bu olsa gerek safkan bir balıktan ancak bu beklenir..

17. mahbub43

mahbub43 Mahbub Mehmet Kaya

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    4,80 sinavrit
    Geceleri sahilden olta attığımda oltama gelmesin diye dua ediyorum. Mığrı diyorlar buralarda. 2 kg a kadar tuttum. Bir defa da pişirip yemeyi denedim. Ama sevmedim. kılcal kılçıkları var. Sen en iyisi tuttuğunda sal geri. Uğraşma. Alabalık için afiyet olsun derim. Şifa olsun. O yılan balığı da benim oltadan uzak olsun. Elbiseme bulaşan izleri bile çıkmıyor.

18. simendifer

simendifer Sennur

Güzel balıklar Mehmet ağabey, tebrik ederim. Bereketli avların olur inşallah, rast gelsin. :)

19. sedatk

sedatk Sedat

Bu aralar Menderes balık vermiyor sanırım...ortalık kurumuş su kalmamışki balık kalsın

20. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:

Menderesin neresinden hangi mevkiinden bahsediyorsunuz anlamadım:confused: ama biz ne zaman gitsek mutlaka balık tutuyoruz;) belkide adamına göre çalışıyor menderes:p şaka şaka alınma sakın,
    Rast gele...