meppse 2 cm lik küçük klipsli fırdöndü kulanılırmı değişik meps seçeneklerini denerken daha kolay olur ve misinanın daha sağlıklı kuolanılacağını düşünüyorum ama bir yandanda kanca mepps klips boyu toplam 8 cm oluyor balık yakalama şansını azaltırmı deneyenler varsa bilgi verebilirlermi haa birde unuttum alabalıkda kulanacağım
meps kullanmışlığım var biraz. bende düşündüm klips takmayı ama dönüşünü bozar belki diye hiç denemedim. vaktim olursa bugun akşamüstü tekrar gidicem balıga. orda dener sonucu yazarım
dönüşünü bozacağını sanmıyorum ama balığın saldırma durumunu azaltma konusunda şüpeliyim cevabını bekliyorum bakalım nasıl sonuç alacaksın bende deniyeceğim dere briaz bulanık ama evde oturmakdan iyidir
yıllardan beri mepsle alabalık avlamaya çalışan birisi olarak söyleyebilirimki fırdöndülü mepsle balık daha az vuruyor.Nedeni ise mepsin suda geliş şekli değişiyor.İlla fırdöndü takmak istersen 30-40 cm mepsten geriye takarsan fazla sorun olmuyor.
evet denedim bayağı bir sorun oluyor durgun yerlerde problem yapmasada akıntıda bayağı bir zararı var en iyisi direk mepps le devam
Aynı durumu ben de denedim,gökkuşağı alabalığı avında mepps kullanıyorum,debisi düşük suda sorun olmuyor fakat yüksek olan suda misina burulması oluyor,Çözüm olarak remixsonun koyu renkli küçük fırdöndüleri var onları kullanıyorum,olumsuz bir etkisi olmadığı kanaatindeyim,dikkat ettiyseni meppslerde arkadaki üçlü iğnede koyu renklidir ve balığın ürkmesini engeller bu renk.
Su ana kadar aldıgım butun mepps lerde fırdöndlü klips kullandım suda da çekerken ki durumu izledim hiç bir değişme yok aksiyonu aynı ama bu dediğim 5 numara iğne olan üzerinde biraz ağır mepps ler . Küçük lerde eğer ağır veya büyük klipsli fırdöndü kullanırsanız o zaman bozuluyor yani büyüklüğe göre seçerseniz klipsli fırdöndüyü problem yok .