MEPPS İLE ALABALIK HAKKINDA BİR SORU

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında yamansukru tarafından paylaşıldı.

1. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    Shimano stradic ci4 olacak insallah
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    Arkadaşlar öncelikle selamlar ben bir soru sormak istiyorum size 1-2 ay önce akarsuda 2 numara mepps kasıgımla alabalık(gökala) avı yaparken oltama hıc beklemedıgım buyuklukte bır balık takıldı oldugum yerde oyle dık bır yer kı en kucuk bı ayagım kaymasında suyun ıcıne dusecegım o yuzden gereklı yormayı yapamadan 10 sanıye kadar bı mucadele oldu ip koptu balıkta halıyle kactı benım üzüldüğüm konu balığın kaçması kesinlikle değil şimdi o balığa ne olacak mepps in üçlü kancası haliyle agzında kaldı o balıgın bır daha beslenebılecegını hıc dusunmuyorum ınsallah beslenır ama işte üzüldüğüm konu burası bu balığa ne olacak şimdi ölecek mi???bu konuda yorumlarınızı bekliyorum

2. karadeniz57

karadeniz57 Sabri

Favori Kamış:
    Sportex Black Stream 20gr
    Favori Makine:
    Shimano ...
    takdiri ilahi!
    yapacak birşey yok.

ava çıkarken önceden tedbir almak gerekir, buna ekipmanların düzenli bir şekilde kontrolü dahil.

balığa ne olup olmadığını kimse kestiremez. zorluk çekip çekmemesi, balığın mepps'i ne kadar içine çektiği, ağzına mı takıldı ya da solungaçlarına mı takıldığına bağlı.

belkide bu arada başka birinin oltasına takılmıştır :) ...

sıkıntı yapma, bunları avcılığın bir parçası olarak kabul et. :thumb:

3. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    Ağzını kilitleyecek şekilde takılmadıysa sıkıntı olacağını sanmam.

4. Escarpen

Escarpen Faruk

Favori Kamış:
    okuma v system 240 10-40///sörf 4,20 muhtelif
    Favori Makine:
    shimano nexave 2500 /// ryobi arctica 8000
    evet benimde çok düşündüğüm konulardan biridir bende çok merak ederim bilgisi olan arkadaşlar yada mepss rapala ağzında olarak yakalayan aradaşlarımı varmı

5. emrepasa

emrepasa emre

kanca için kanıtlanmıs süreler vardı ama meppsi bilmiyorum.yaklaşımım en azından kıyıya akınıp ölmediği için en kötü ihtimalle yaşıyor diyorum.aynı durumda bir daha karşılaşırsanız kalamanızı kullanarak balığı yorup kendinize müsait bir yer bulana kadar balığı oraya çekmeniz olacaktır.kepçesiz tek iihtimal bu gibi gözüküyor.rastgele.

6. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Ağzında bir rapala ile yakalanan turna gördüm ve balıkların bir süre sonra bu sahtelerden kurtulduklarına dair hikayeler duyuyorum. Tek yapılacak şey sağlam teçhizat kullanmak ve olmaması için elimizden geleni yapmak ama bu da maalesef balıkçılığın bir parçası...

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Büyük bir ihtimalle turnaya kaptırmışsın sahteyi,ben turnanın miğdesinden rapala çıkardım,yani turna rapalayı yutmuş miğdesinde duruyordu ve hayvan genede yaşıyordu,bence meppsi çakuk atar ağızından...

8. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    Shimano stradic ci4 olacak insallah
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    turna degıl avlandıgım yerde alabalık var sadece

9. sloooppp

sloooppp Gökçen YÜCEER

14 kıloluk alabalık ve agzındakı halka

memleketeyım ve kuzenlerımle balık muhabbetı yaparken birinin anlattıgı bır olaydır. gecen sene bizim koylu birisi candır tarafından 14 kıloluk bir alabalık yakalamıslar. agzında yuzuk buyuklugunde delik varmıs. zamanla kac tane avcıdan ne badireler atlatarak o kadar buyuyebildiğini azcık bir hayal ederek anlayabılırsın muhtemelen. kanımca o yuttugu ıgneyı ya tukurecek yada bır yerlere taktırarak agzından atacak olmasıdır. ben oyle tahmın edıyorum yada oyle umut edıyorum denebilir. bu arada ısparta dayım haberın olsun :D

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    14 kiloluk alabalık ha.Vay be..:D :D :D

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    senin gibi ustaligin en üst mertebesine erismis bir balikci nasil inanmaz Vedat amca. sasirdim dogrusu idk

trofe alabalik :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

büyük yem büyük balik

12. Bunu hangi derede tutmuşlar Roy?

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bir karis suda tutmuslar Yavuz abi :)

14. sloooppp

sloooppp Gökçen YÜCEER

ben onu bunu bilmem arkadaslar. dag köylerinde gezip insanlarla oturup konusursanız cok efsanefi olaylarla karsılasmanız mumkun. ben bogazda simdi 24 cm lık cinekopu mumla ararkan bundan seneler evvel o 24 cm'lik cinekopların yuzlerıne bakmadıklarına eminim :)

Neyse konuyu söyle acıklayayım; candır bolgesının bır kısmında dere bır kısmında gölet var. tam nerede tuttuklarını bılmemekle bırlıkte konuyu detaylıca arastırıp sızlere haber verecem. bana söylenen 7-8 yasında olan bır cocuk buyuklugunde oldugu ve tartıklarında da o kadar geldıgıdır. sunuda bılıyorum ki hayvanların uygun kosullarda bu buyukluklere ulasması ımkansız degıl herhalde. ve kucuklugumden beridir ara ara duyarım. iste bir balık tutmuslarda zininin icine sıgmamıs diye< cuma cumartesi koydeyım. konuyu tamamen netliğe kavusturmaya calısacagım . saygı ve selam ile.

15. sloooppp

sloooppp Gökçen YÜCEER

Ah be Vedat Amca...

azda olsa balıkcılıga merakı olan kım varsa Vedat amcayı bilir takip eder ve imrenerek bakar. olay bu 14 kiloluk alabalığı söyleyen kişinin Vedat amca olması olsaydı sayet herkes ınanırdı dimi. ama normal bir kişi soyleyınce azcık mitlesiveriyor olay. ama nice balıkcı var ki bu memlekette her yıl trofeleri yakalayıp, avcı ruhlarını dinlendiriyorlar.ve sadece koylerınde kentlerınde duyuluyor bunlar. forumdakı balıkcı arkadaslar avladıkları balıkları sergıleyerek keyıflerıne keyıf katabılıyor. ama daha ınternetle ve bu sekılde forumlarda yazmayan bı dunya avcı vardır muhakkak. saygı ve selam ile...

16. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    arkdaşım öncelikle büyük geçmiş olsun, allah korusun balığı tutacağım diye mücadele etmeye kalksan oradan kayıp düşebilirdin. balığın türüne gelecek olursak onu tabiki bir tek sen bilirsin cünkü o akarsuda hangi balıkların yaşadığını sen biliyorsun.

14 kg olayına gelecek olursak, alabalık için bu ölçüler bu dönemde imkansıza yakın. olmaz demiyorum çünkü 14kg alabalık için üsttavan diyebiliriz yokmudur illaki vardır. o balığın yakalandığıda iyi olmuş o cüssedeki bir alabalığın üretimden daha çok tüketimi vardır.