Meps Calismalarim

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Saygideger Balikavi.Net uyeleri.Tekrardan hepinize merhabalar.Son 2 haftadir balikavina gidemedigim icin av raporu yayinlayamadim.
    (Yine arkadaslarin mesgul olmasi nedeniyle).Dun ilk defa meps yaptim ve bunu sizlerle paylasmak istedim.Baslangic olarak benim icin
    guzel bir calisma oldu.Simdi size kisaca malzemelerden ve yapilisindan bahsedeyim;
    Doner yaprak kismini plastigi kesip sekil vererek yaptim.Bu doner yapragin tel'e gececek kisminin ortasina kucuk bir firdondu yerlestirdim ve bu firdonduyu biraz egdim.Boylece yapragin telde daha rahat ve seri bir sekilde donmesine olanak saglamis oldum.
    Yaprak uzerine sigara paketinin icindeki altin sarisi sert kagidi yapistirdim,diger mepsin yapragina ise gri renkte olan kagidi kullandim.
    Daha sonra o kagidin uzerini seffaf oje ile kapladim,sonra 502 ile ojenin uzerini kapladim ve en son yine oje surdum.
    Tellerin ortasindan birkac fosforlu boncuk ve bir adet kirmizi boncuk gecirdim.Fosforlu boncuk karanlikta kullanmak icin,kirmizi boncuk ise
    gunduz kullanmak icin.Yani hem karanlik hemde aydinlik ortamda balik avlamak icin uygun olacagini dusundum.Ekstra olarak minik boncuklarda kullandim(yapragin
    rahat donmesi icin.Kuyruk kismini turuncu ve fosfor yesili karisimindan olan silikon ile hazirladim.Diger pembe renkli olan mepste kuyruk kullanmadim.Telin bukulmesi,kivrimlarini ve ana telin uzerine
    sarilmasi isleminde ince bir kargaburnu kullandim ve son derece duzgun bir sekilde sarabildim nihayetinde.
    En son olarak bir legene su doldurup icerisinde denedigimde aksiyonu gayet guzeldi ;) (Kucuk bir not: sularimizi israf etmeyelim.Eger bu tur deneme yapacak olursak orta boy bir legen,vb,,,gibi malzeme ile deneyelim ve o suyu da daha sonra kullanalim.Lavaboya dokmeyelim.Zaten dunyada su anda su sikintisi basgosteriyor).
    En az satin alinanlar kadar guzel oldu aksiyonlari.
    Zaten mepsleri karsisindan ufledigimde bile ruzgar gulu gibi donuyor.Agirliklari 5'er gr.Suyun icine batiyor.Yani su ustunde durmasi gibi bir sikinti olusmadi.

Ucuncu meps zaten hazir bir meps.Ben sadece uzerinde kucuk bir renklendirme ve kuyruk takma operasyonu yaptim.Onun agirligi 10 gr.
    Bu aralar spinning e inanilmaz merak saldim.Ozellikle kasna , vb gibi baliklara.Bende malzemeler arasina bulunsun diye boyle birsey yapmaya karar verdim.Umarim sizlerinde hosuna gider
    ve yapmak isteyenler icinde kucukte olsa bir tiyo olabilir insallah.
    Saglicakla kalin hepiniz.RASTGELE...

Buyrun resimler:

2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Modifiye ettiğin meps haricinde diğer kırmızı ve pembe üçgen görünümlü yapraklar çok düz ve mepsin boy orantısına göre küçük görünüyorlar acaba suyun içinde rahat dönüyorlar mı

Son düzenleme: 17 Ekim 2010
  3. modena

modena

kardeşim ellerine sağlık...güzel görünüyorlar...umarım bol balıklı olurlar...bu arada merak ediyorum acaba balığa gidemedim bende evde denizaltı yaptım diye bir konuyu ne zaman açacaksın...:)

uzak diyarların maharetli avcısına kendi topraklarından kucak dolusu selamlar sevgiler...:)

4. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ertan Abi suyun icinde hicbir sorunu yok.Zaten konunun iceriginde soylemistim.Yapraklar resimlerde duz gibi cikmis fakat hafif capraz duruyorlar.(ruzgar gulunu dusunebilirsin).Yapragin boyu konusunda soyledigini dikkate alacagim Abicim.Tesekkurler tavsiyen icin :p
    Donme konusu tahminimden daha iyi oldu :p
    Dedimya hani : "ufleyince bile ruzgar gulu gibi donuyor" diye.
    Birde suda denedim hakikaten sanki kurmali oyuncak gibi donuyor suyun icinde cok az birsey ceksem bile :p

Turgay Abim benim :) Hakikaten guzel espriydi,ciddi ciddi sirittim monitorun karsisinda :D
    Iyi dilegin icinde sagol.Seni o kadar yordum,o kadar cok soru sordum spinning ile ilgili.Eger senden ogrendiklerimi uygulamazsam gunun birinde benimde adim Emrah degil ;) :) Hakikaten cok emegin gecti Abicim.Cok tesekkur ederim.Bu aralar hayat biraz hizli gidiyor,birkac ta aksilik oldugu icin malzemeciye gidemedim.2.40 lik 15-40 gr lik iyi kamis buldugumda hemen alacagim.Sonrada mutlaka ama MUTLAKA spin ile iyi bir balik yakalayip sana ithafen acacagim.Bunu mutlaka yapacagim.Cunku inanirmisin bu spin konusu acayip kafama girdi bu aralar.
    Rastgele Turgay Abi.Iyiki varsin ;)
    Ha bu aradada sizlerinde hepinize uzaaaak diyarlardan kucak dolusu saygilar ve selamlar...

Son düzenleme: 17 Ekim 2010
  5. sahtebalık

sahtebalık c.cömert

Bence tamam dır. Biraz daha mesai ile çok özel şeyler çıkacağı kesin. Ellerine sağlık.

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler.Herseyin ilki vardir.Zamanla malzeme ve tecrube arttikca illaki daha iyi seyler cikar ortaya.
    Rastgele...

7. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    çok güzel çalışma Tebrik ederim baya marifetlisiniz anlaşılan Maşallah diyelim nazar değmesin

8. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler Sezai.Yakinlarda olsan sana gonderirdim ve sende sudakta denerdin.Aslinda Turkiye sularinda neler yapabilecegini cok merak ediyorum sahtelerimin.
    Gercek balik derisinden yaptigim sahteyi ve sahte fare calismami da Babama gonderdim turnada denesin diye.Insallah etkili olurlar.
    Rastgele...

9. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    tebrikler eline sağlık güzel olmuşlar

10. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler Abicim.
    Bu arada dikkat ettimde neredeyse tum raporlarima yorum yapmissin.Bunun icinde ayrica tesekkur ederim :)
    Rastgele Abicim...

11. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    sıkı takipçinim :)

12. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler. :)
    Insallah devamini getirecegim av raporlarimin.
    Rastgele...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.