hayırlı günler abilerım . ben bugun bır sınava gıdecegım hazır gıtmısken malümunuz 1 temmuz'a sayılı gün kaldı . olta takımlarımı tazelemek ıstıyorum . bugune kadar hep en altta kanca onun ustunde kurşun onunda ustunde şamandıra olmak üzere takım kullandım geçenlerde bır tane meps aldım böle ugur böcegı gıbı desenı vardı göle attım dıpte koptu ben sımdı nasıl bır meps almalıyım veya nasıl bır suni yem sazan ıcın turna ıcın veya tüm balık türlerıde gelır buna dedıgınız bır sıstem varmı ? ısmını yazarsanız sevınırım cunku kagıda yazıp balıkcıya verecegım oda bana versın onu . ikinci olarakda göllerdede kalıyo bu mepsler dıpte ben amatör oldugum ıcın nasıl kullancagımı bılmıyosam demek paso bırakıyorum , meps'e şamandıra bağlanırmı ? bağlanırsa nasıl bır sıstem dızmelıyım ?? son olarak , kac numara misina almalıyım bu mepslerı uzağa fırlatmak ıcın , geçenlerde aldıgım meps'i uzağa atamıyordum en fazla 15 metre ( kurşunsuz)du. atabılıyodum. Bugun saat 12'de evden cıkcam lutfen yardımcı olurmusunuz ?
Kelebek (mepps) spin avcılığında kullanılır. Yani at-çek yapılır. Turna, alabalık ve kasna avlarında etkilidir. Beklemeli avlarda (şamandıralı veya dip takımlarında) yem olarak kullanılmaz. İstisnaları bir kenara bırakırsak; takımın en ucunda meps olur, başkaca da hiçbirşey (klips ve fırdöndü dahil hiçbirşey) olmaz. Tabi uygun kamış, makina, misina kombinasyonu yoksa birkaç gr.lık mepsi yeterince uzağa fırlatmak imkansızdır. En zevkli balık avı tarzlarındandır. Rastgele.
teşekkurler abı bılgıler ıcın tabı zaman hızlı geçtıgı ıcın forumu kapayıp gıttım merkeze senınde bu yorumunu göremedım. 2 tane aldım bakalım bırı meps bırı kaya balıklı bıraz forumu araştırım resımlerını koyacagım bulabılırsem bulamazsam üstündekılerı yazıp sızden yorum alcam adam bana bunlar iş görur dedı .
https://www.avburada.com/urun/sp-119f-strike-pro-010/11016 Üsteki aldıgım 1.parça buda aldıgım 2.parça buda mısınam ancak benım aldıgımda o 0.20 yazan yerde 0,22 mm yazıyo altındada 9.0ka-1981b yazıyo . sizde bu 3 parça iş görürmü bunları en ıyı sekılde nasıl degerlendırebılırım . tutcagım yer sulama barajı bırde 30 yıllık geçmısı olan bır göl . içinde tahmılen kefal sazan var .
mepss i attığın zaman çok bekleme, yavaş yavaş yada orta hızda sarmaya başla.değişik kobinasyonlarda sar. ancak sarmayı bırakırsan belli bir süre, doğal olarak dibe iner ve mepsi gölde bırakırsın.gölün zeminine dikkat et. bir de turna avlayacaksan biz buralarda genelde 4 numara döner kaşık (meps)kullanıyoruz. alabalıkta ve tatlı su levreğinde genellikle 2 numara mepps kullanıyoruz. oltanın kaç gram attığıda önemli, ona göre ağırlıkta döner kaşık alabilmende fayda var uzağa atışlar yapabilmen için. mepss le turna,alabalık,tatlısu kefali, tatlı su levreği yakalarsın. sazan yakalandığını görmedim.