Çarşamba/ Perşembe, iş için körfezdeydim.. Sonra her zamanki gibi Reisle buluştuk , iş arasına bir kaç saat balıkçılığı sığrırıverdik. Balık herzamankinden daha az avda verse,5 kg olan kasna limitini doldurduk, İşte kesat bir günde kandırmayı başardığım, kasnaların üç adet paşası.
tebrikler ismail. çok güzel balıklar almışsınız reisle beraber. bu günlerde pek kasna avı paylaşılmıyor nedense. aslında tam zamanıdır, ama galiba insanımız pek paylaşımcı değil maalesef, yada resimleri, raporları, eleştirilecek diye korkuyorlar. nacizane sanada küçük bir tavsiye, koyma güzel kardeşim şu sigara denen illeti resimlere. balığın yanındaki olta resminden, zaten tahmin edilebiliyor kasnaların büyüklüğü, yada tahmini boyutunu yaz, bırak millet ister inansın isterse inanmasın. sen paylaşımını yapmıssın ne güzel. her daim rasgelsin.
Hiç denemedim meps le avlanmayı ay başını bekliyorum spin olta ile bir kaç küşük kaşık almayı, önerebileceğiniz bir takım varmı acaba genelde dut ile kasna avladım içimde uğde kaldı bu at çek olayı Balıklar çok güzel hayırlı avlar görünce kasnaları sevindirik oldum resmen
İlk önce 5-25 gr atarlı 2,10 m bir kamış ve uygun bir makina alın, kaşık olarak ta çok yaygın olarak kullanılan kırmızı benekli 2 no alın, atın ve çekin o kadar
İsmail ustam son birşey daha sorayım.At çek olayında kurşunsuz ve şamandırasız set kullanıcaz direk kaşığı misinaya bağlayacaz sanırım.Sizin kullandığınız kaşıkların arkasında tek kanca mı yoksa 3 lü çapa vari kancamı bulunuyor şimdiden teşekkürler .
öncelikle herkese merhaba ben de uzun suredır uzaktım forumdan yenı katıldım sayılır .. balıklar şahane tebrik ederim bi sorum olacaktı bu mepsi su yuzeyınden mı yoksa bıraz dibe yakın mı cekerek kulanıcaz ? sazanın olduğu her yerde de kullanılabilir mi ? tesekkurler
usta güzel av olmuş birde ben becerebilsem şu meps işini derelerde meps bıraka bıraka bıraktım meps işini...... ))