Merhaba, uzun süredir forumu takip ediyorum, çok bilgi edindim. Usanmadan sıkılmadan bilgilerini bizlerle paylaşan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Şimdi hutbemizin mezu-u Fethiye de güzel bir mera buldum, Levrek ve trofeden bol birşey yok. O kadar ki otur hoplayıp zıplamalarını izle. Tabi ben öyle yapmıyorum. Merada bolca yavru kefal var ve bu kefallerin arasında benim sahteler kaybolup gidiyor, takip var ama takılan yok. Az önce bir tanesi takıldı ama kalama ayarımdaki sıkıntıdan dolayı balık boşa düştü ve kurtuldu. Bu kadar kefalin arasında ben nasıl iş yaparım. Denediğim sahteler; Rover98 su üstü rapala xtrap gagalı biri yavru kefal diğeri turuncu renkli Strike Pro su üstü yavru kefal İma sasuke 120 reppa 105 WTD aksiyonu veriyorum, benim bile sahtenin peşine takılasım geliyor ama levrekler takmıyor Zaman olarak, bugün sabah 04:00 da 30 dk at çek yaptım yağmur bastırdı aksam gün batımında 1 saat kadar at çek yaptım elektrik çarptı bıraktım, yakınlara yıldırım düştü herhalde. Saat 23:00 gibi gittim 00:30 a kadar at çek yaptım, az önce söyledğim üzere kaçırdım birini. Ne yapabilirim.? Şimdiden teşekkürler
Çalış'ta dere çıkışı gece dev levreklerin cirit attığı sezonun en güzel zamanıdır şimdi.Canlı yemli bi takım dene gece sakin saatlerde derim ben.
Öncelikle böyle bir merayı bulduğun için şanslısın. Şansızlığın ise merada bol yavru balık olması. Sana şiddetle tavsiye edeceğim şamandıralı canlı karides karidesin büyüklüğüne göre kuyruğunun birinci yada ikinci boğumundan tak ince olta kullan karides ölmesin canlı kalması çok önemli levreğin şuan karides yeme zamanı mutlaka yiyecektir. Yakalarsan ilk balık benim Bol şanslar.
O hoplayıp zıplayanlar levrek değildir. Onları hoplatan levrektir. Levrek su üstünden avlanıyorsa çakar. Çok keskin ve sert bir ses çıkartır. Ağzı geniştir, yüzeydeki avına dipten yaklaşarak vakumlama yapar ve ağzını kaparken çok güçlü değişik bir ses çıkar. O sesler varsa, onları takip etmeye çalış ve sahteni yakınına düşürmeye çalış. Çok yağış oldu, oralarda yağdıysa su çok bulanması lazım. İma sasuke'yi kullanabilirsin. Daha iyisi simli bir silikon kullanmak olacaktır. Tabi eğer levrek yakınlardaysa. Bir karides türü olan teke denilen canlıları yemli olarak kullanabilirsin. Avlağın nasıl bilmiyorum ama akıntıyla bir süreklenirse yemin geniş bir alanı tarar. Avlakta bol yemlik olması şansını çok azaltır. Bunun için ezbere atış yapmak yerine suyu iyi dinlemeni ve uygun yerlere atış yapmanı tavsiye ederim.
Bence birde silikon takım dene çünkü bazen sahtelerin iş yapmadığı yerde silikon takımlar iyi iş yapıyor raglot 6 lı bir silikon takım sırayla bir yeşil fosforlu bir sedef beyazı bağlatın silikon topuyla beraber atın sabaha karşı denemekte fayda vardır.
Merhaba Süleyman Bey, size bol trofeli avlar dilerim. Fakat ".. elektrik çarptı bıraktım, yakınlara yıldırım düştü herhalde" ifadeniz çok ilgimi çekti. Olayı detaylıca öğrenmek isterim. Ayakta, otururken, kamış elde, kamışın yapıldığı malzeme, elden ayaklara yada iki ayak arasında mı çarpılma hissi vardı. Daha önce çarpıldınız mı? Sizce çarpılma ne kadar şiddetliydi? Hemen yakınlarda sizden ve kamıştan daha yüksek yerler var mı? Ayakkabı tabanı hangi malzemeden gibi aklıma gelen, gelmeyen, soramadığım noktaları da tarif etmenizi istesem çok mu olur? Şimdiden teşekkürler. İsterseniz özelden de yazabilirsiniz. Rastgele...
Fethiye de levrek yaklaşık 1 aydır av vermiyordu. Son bir haftadır yine hareketlenmeye başladılar. Sabah erken saatlerde belli yerlerde kofanalar da haraç kesiyor. Çok iri değiller. Yaklaşık 2 kg lik bireyler. Bu yağmurlar geçtikten sonra sabah suyunda su üstüler çalışır yine. En azından ben öyle yakalıyorum.
Öncelikle teşekkürler, ayağımda botlarım vardı ve ıslaktı, küçük bir kayanın üzerinde duruyordum. Kamış elimde ve misinayı sarıyordum. Kamışı sağ elimle tutup sol elimle sarıyordum. Sağ elime sanki çok kısa bir süre iğne batırdılar. Daha net bir anlatımla manyetolu çakmaklar ile eskiden şakalar yapardık, onun verdiği sızıdan biraz daha fazlasına maruz kalıp bıraktım.
Evet doğru söylüyorsunuz, 1 aydır sadece bazı yerlerde levrek vardı ve onlar da kıyıya pek yaklaşmıyordu. Bu aralar sanırım göç dönemi ile biraz levrek ve akrabaları sahilimize girdi. Tabi yağmurların başlaması ve körfezdeki suyun serinlemesi onların da ilgisini çekti. Kofanalar konusunda ise, ben kıyıya 1 metre yaklaşan kofana ne görmüştüm ne de duymuştum. Sabah ezanı saatlerinde civardaki sokak lambaları kapanıyor ve bu arkadaşlar dibime kadar geliyorlar. ortalama 55 60 cm boyları var.
O sesleri daha önce duymadığım için nasıl birşey olduklarını da bilmiyorum. ancak kefalleri sağa sola püskürtüyorlar ve biraz da olsa su üstüne çıkıp etrafta yankılatacak kadar ses çıkartıyorlar. Ki dün sabah bir vatandaş kofana çekmiş onun bilgisini aldım bugün.
Bugün akşam üzeri meraya tekrar gittim. Su bulanık ve hava kısmen de olsa açıktı, mera da önceki kadar balık yoktu, aralıklarla combaklar vardı ama onlar da kıyıdan 50 metre kadar uzaktaydı. Fazla zamanım yoktu, 30 dakika kadar takılayım, bügünkü iş stresimi suya bırakayım dedim. combakların bulunduğu yerin yakınlarına atış yapmaya çalıştım ama güneydoğudan esen rüzgar ile en fazla 25 metre atış yapabildim. sonra da vazgeçtim.
Silikon takım konusunu da deneyeceğim, akıntıya bırakıp bir süre sonra çekebilirim. Canlı yem konusuna kişisel nedenlerden dolayı sıcak bakmıyorum zaten. Sahte karidesim de var. Onu denesem şansım olurmu?