Değerli arkadaşlar hafta sonu geleneksel balık avı paylaşımlarımıza devam ediyoruz.Aslında öne çıkarmak istediğimiz.Doğa sevgisi, paylaşım etkileşim, dostluk ve macera tutkusu.Yoksa avcılığımız, tekniklerimiz, ekipmanlarımız pek göz doldurucu ve heyecan verici değil.Forumdan ve sizlerden çok şey öğreniyorum.Yolu sevgiden ve bu amatör ruhtan geçen herkesle bir gün bir yerlerde buluşuruz umarım.Paylaşım, dostluk, etkileşim ve doğa terapisi adına çok yol aldık.Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum. "Mutluluk doğadadır." 15 Ocak pazar günü hava lodosta ve ocak ayına göre müthiş güzel bir gün.Kim tutar bizi..Hedef karşı kıyılar.Ancak bu sefer yanımızda çimento, mala, kova v.b inşaat malzemeleri de var. Güzellikler..Bu manzaralara bayılıyorum.Kaç kişiye boğazda yaşamak nasip olur?Düşünü bir şehrin içinden nehir gibi bir deniz akmakta. Ocak yapımı başlıyor.Önce sağlam taşlarla temeli yapıyoruz. Ocağımız için kum bulduk ve çimento karmaya başladık. Usta eller ocağı sıvıyor.. Sıra geldi ocağı tüttürmeye.. Ocak açılış töreni.. Isınmak da lazım.. Çevre Temizliği..Atık yakma. Balıkları sorarsanız..Cuma günü serpeleyen kar suyu kulaklarına kaçmış olmalı.Balık derinde.Kıyıdan olacak gibi değil. 2 tane izmarit zor aldık.Onları da kasık çizmelerinle ilerideki kayalardan belli mesafeden aldım.Yanaklarından öpüp yolladık. Meramıza bir ocak, oturma alanları, olta takma boruları kazandırdık.Bunları çimento ile sağlamladık.Amatör balıkçıların gönül ve doğa dostlarının hizmetindedir.Kalın sağlıcakla..
Manzaralar gerçekten çok güzel ve insanda sabah sabah doping etkisi yapıyor..Ellerinize sağlık..Şu sözünüzü çok sevdim." mutluluk doğadadır"...aynen ben de doğada kendimi çok mutlu,dingin,kötülüklerden uzak hissediyorum...Bir dahaki sefere güzel avlar diliyorum...
Tebrikler, çok güzel fotograflar ve güzel çalışmalar. Yaptığınız düzenekleri kullananlar bir dua etseler yeter. Rastgelsin...
tolga abi eline sağlık sanki belgesel çekiyormuşsun gibi bir anlatımın var.görseller çok iyi.herkese nasip olmaz.bir ara soğandere ye gitmiştin çamurda galiba ondan sonra orası pek sarmadı.ama daha bereketli bir yer gibi geldi bana.sana bir sorum olacak. yem olarak kıyıdaki kumluktan deniz kurdu çıkmıyor mu? görüşmek üzere saygılar.
Sevgili Barış; Belgesel de çekmek istiyorum..İşim gereği bu mizansenlere ve kurgulamalara,teknolojilere yakınım. Çanakkale'yi , doğa'yı, dostluğu öne çıkaracak olan iyi niyetli her işte varım.Soğandere'de motordan ciddi düştük.Yaralarım anca iyileşiyor.Zorlu parkur.Don ve çamur varsa uzak durmam gerektiğini bedel ödeyerek öğrendim.Havalar düzelince gidecek o kadar yer var ki...Soğandere'ye lojistik sağlıyoruz ufak ufak..Yaza çadırlı kalma planımız var.Heyecan verici olan, farklı yerler...Balıkçılık işini adım adım sindirerek öğrenmek istiyorum.Hızlı koşup yorulmaktan sa; uzun yıllar sağlıkla ,mutlulukla ve de sizin gibi dostlarla av hobime devam etmek istiyorum. Bu arada kumluktan deniz kurdu çıkar mı? Hiç denemedik bilgim de yok doğrusu.Sanırım buradan çıkmıyor.Hiç duymadım.
paylaşım için teşekkürler sevgili arkadaşlar..ocak ypmişınız elinize sağlık gelen geçen faydalanır....nasibiniz bol olsun
biz balıkcıyız ama kısmetimize bazen balık gelmez ama en azından bu güzel manzaralar bizi teselli ediyor haftanın sitresini atmamıza sağlıyor
Helal olsun klardeşim üşenmeden , malayıda getirip ocagı yapmışsınız.. başlamışken birde .. baraka- tek dam yapsaydınız ya ??
tek kelime ile tebrikler. doğa dostu,çevreci, sportmen... daha neler neler. bizden size ise çok çok selamlar