Balıklar bayramın 3.günü 4 kişi tarafından saat 11,00-15,00 arası zaman diliminde yakalanmıştır. Bir çok balık boyu idare etsede vicdani sürkülerimize göre suya iade edildi.En küçüğü 11-12 cm civarlarındadır.Çoğu el büyüklüğündedir.Arada istavritte geldi. Bu arada bir tanede güzel bir levrek takım ince olduğu için bayağı yukarıya getirilip görülmesine rağmen takımı kopartmıştır.Bu olaydan sonra levrek takımı yapıp saldım ama takip almasına rağmen bir türlü yediremedim. Mekan ambarlı-büyükçekmece civarları,yem canlı karides,olta takımı 2 iğneli pirçol kullanılmıştır.
OOOOooooooo Üstad ellerine sağlık süper gözüüyor dediğin kadar varmış gerçekten ellerine kollarına sağlık süper
Ali usta hakikaten bu balıksız günlerde ilaç gibi geliyor.Dediğin gibi adamı rahatlatıyor.Tavsiye ederimEn azından sezon öncesi terapi yapıyor.
Ben şu anda tamamen konsantre vaziyetteyim duruma enerjimi harcamamam lazım. ama hissediyorum nedense çok yakın......
Anlıyorum senin olayın başkaRaporlarını merakla bekliyorum.Bu arada bloğunu da fazla boşlama.Balık raporları haricinde çeşitli takım,taklavat ve diğer önerilerinide ekleyebilirsin.Takipteyim...
Merhaba, Birtane bile izmarit,karagoz,hani baligi vs vs tas baligi yok, İspariler soz birligi etmis gibiler,hihi Rastgelmesi dilegi ile.
İspari/İsparoz: Yakalaması zevkli, Yemesi dertli, Bütün avlaklarda bol bereketli. Nisan Mayıs gibi tekne avlarımızda görmeye başlıyoruz. Oldukça iri ve yağlı oluyor. Yumurtalarından kurtulmak için kayalara sürtündüğü için pulları hafif zedelenmiş oluyor. Bir tek o zaman seviyorum ispariyi. Diğer zamanlarda ve her zaman ise Kayınvalidem seviyor. Kılçık mılçık demeyip götürüyor. Bir dualar, bir dualar bana
Bizde ailecek severek yiyoruz ama hanımın anneannesi et olsunda ne olursa olsun mantığında silip süpürüyor.Gerçekten lezzetli bir balık.Kılçıkları çok küçük olmadığı için kolay ayıklanıp yeniyor. Yoklukta gerçekten terapi yapıyor.O kafa atışları gerçekten heyecan ve zevk veriyor.Mangalda gerçekten tadı başka oluyor.Yemeyenlere tavsiye ederim.. Bu gittiğimiz bölgede hemen hemen her zaman böyle balıklar alıyoruz.Çok verimli bir bölge.Çocukken de çok yakalardım.Bunları Teneke üstünde pişiriyorduk. Teşekkür ederim.Darısı sizin başınıza.Bizim teknelerin bağlı olduğu yerde duvarın kenarlarından ve teknelerin altlarından buluyoruz.Oralarda yoksa denize girip marul gibi yosunlu bölgelerden topluyoruz.
Murat abi tebrik ederim, ispariler şahane görünüyor oldukça bereketli bir av olmuş :thumb: ben bu balığın tadını çok seviyorum Güzel avlarınız daim olsun...
Teşekkür ederim Ersin kardeşim.Sanada böyle güzel avlar nasip olur inşallah. Bu arada alttaki mesajında fanatik bir Beşiktaşlı olarak gözümden kaçmıyor :thumb:
Balık avının haricinde BEŞİKTAŞK içinde gönül birliğimiz varmış Murat abi seninle :thumb: bunada çok sevindim Saygılar...