Herkeze merhaba p.tesi tekne ile çesme altından mercan avına açılıyoruz. mercan ıcın ozellıkle kullanacağım yem teknık taktık´ve olta onerılerınızı benımle paylasırsanız sewınırım. tesekkurlerr..
Klasik 2 yada 3 lü dip oltası yap,mustad 1251c serisi yada işte başka bir markanın bu seri iğneleri mercan için güzel seçim olucaktır.Sülünez süper iş yapıyor hemde çok ucuz başka birşey almana gerek yok,yarın bende oralarda olucam sanırım..raporunu sabırsızlıkla bekliyorum.
evet Faruk hocam sülünez çok iş yapıyormuş.üstelik çipura da çok çıkıyormuş öğrendiğime göre bir parça da kalamar alsanız diyorum.imkanınız varsa yanınızda bulunsun rast gelsin
Bir aksilik olmazsa ben de c.tesi gecesi Akyaka'ya gidecem arkadaşlarla. Tekne vs. kiralamışlar. Bakalım birşeyler nasipte varsa ve tutarsak ilk raporumu yazarım inşallah. Haydi rastgele...
Sorunun muhatabı sevgili Barış arkadaşımız olmalıydı zira bu ifadeyi kendisi kullandı. Siyah mercan balığıdır herhalde? Benim bildiğim, Siyah mercan Gerardia savaglia bir tür deniz mercanı. Bu mercan ve kırmızısı zamanında ne işler açmıştı başıma.
arkadaşım çeşme altından kastın nedir bilmiyorum pek anlayamadım. mercan istiyorsan, eşek adasına gelmeden sal, 80 metrelere ok, selamalr.
Söylemiş olduğum kırmızı ve siyah mercan balık türleri "Avlanmasının Kesinlikle Yasak Olduğu" balık türleri arasında olup sirküler 2/2`nin dikkate alınması için söylemiştim. "Yem,teknik veya taktik" konusunu bilemem Nuri Bey.. Sadece amacım sirküleri hatırlatmaktı okadar.. Saygılar..
Yanlışınız var,kırmızı mercan diye bizim bildiğimiz mercanları kastediyorsanız ki av raporlarımda görebilirsiniz,5 kg. a kadar av izni vardır..Siyah mercanın ne olduğunu ise halen çözemedim?
Mercan a giderken (diğer balıklar için de geçerli) tek yemle gitmemek gerekir. Yanınıza biraz sardalya/hamsi ve Tek tek denilen yemlerden bulundurmanızı öneririm. Mercan ı temizlerken çokça şahit oldum, kabuklu hayvanları seviyor mercan. Karides, mamun, yengeç iri mercan çeker bence. Rastgele...