Mercan avı maceramız, Bugün. 11 Mayıs 2011 Kuzey Ege. Bugün havanın sert olacağını internetten aldığımız bilgilere göre biliyoruz, fakat sabah erkenden pencereden bakınca deniz gayet sakin görünüyor, kahvaltımı yaptım ve Conta kaptanı aradım, oda yeni uyanmış, heydi balığa hava çok güzel, bu havada mercan olur dedim, yanımıza Esat arkadaşımızıda aldık, üçümüz açıldık, deniz hiçte uzaktan görüldüğü kadar çok masum olmadığını gösterdi ama biz karar verdik balık avlayacağız, bizim için ilk başta yemlik 10 tane kadar kolyoz, çaparimiz suyun üzerinde yüzüyor, kolyozları aramaya başladık, nihayet çok az bir balık gördük hemen takımı suya bıraktım biraz balık aldık tam 5 adet biraz az, gene başka bir meraya gittik burada da yarım çapari kadar aldık, şimdi hemen mercana, çapari takımlarımızı topladık ve dip oltalarımızı çıkardık, hava biraz hafifledi ama poyraz sert esmekte devam ediyor, kolyozlarda teze ve kanlı yemler hazırlandı bu arada Esat kardeşimiz hem yemleri hazırlıyor, hemde biraz sonra fotoğrafları çekmeye hazırlanıyor, bizim ellerimiz balıklı olduğu için bu görevi ona verdik, Conta kaptan demir atmak için ön tarafa geçti ben kerterizi ayarladım ve demir atılıyor fakat Conta kaptan aniden bağırmaya başladı eyvah.....demir gitti demir diye bağırıyor, ipini kesmişler bu demirin diyor, tabi demir denizin derinlerine gitti bile yapılacak fazla bir şey yok tekneyi kendi haline bırakarak avlanmaya başladık tek tük mercanlar geliyor, oltama bir balık vurdu balığı aldım balık geliyor ama yukarıya doğru çok hızlı bir şekilde bu ya uskumru yada istavrittir dedim ve bir baktık iri bir istavrit sonra bir istavrit daha aldık. Biraz sonra gene oltama büyük bir mercan vurdu ve aldım balık kafa ata ata geliyor, fakat aniden balık derine doğru takımı çekmeye başladı ne oluyoruz diye bağırıyorum Conta kaptan'a senmi beni çekiyorsun diyorum, oda hayır diyor, neyse tekrar takım normale dönrü ve balık gelmeye devam ediyor denizden balığı çıkardım ama balığın yarısından aşasını başka bir balık parcalamış, ne olur diyoruz, Conta kaptan bu balığı müren bu hale getirmiştir diyor, işte fotoğrafı. Avımız devam ediyor bir kaç parça mercan daha aldık ve hava gene sertleşti bu sefer çok sert kuvvetli bir poyraz hemen limanın yolunu tuttuk, birazda yorulmuşuk, işte bugünkü balık avımız böyle geçti, sizlere de güzel avlar diliyoruz, sevgiler, hoşçakalın.
Orhan abi yine konuşturmuşsun tecrübeni canı gönülden tebrik ederim çok verimli bir av olmuş Conta kaptanada selam olsun. Saygılarımla...
orhan abi özellikle senin raporlarını dört gözle bekliyorum ve heyecanla okuyorum,bize de nasip olur mu acaba öyle avlar?
Yine sahnede, sayın duayenler Orhan Küçükbiçmen ve Conta kaptan klasiği Tebrikler, afiyet olsun Saygılar....
Demir olayını saymazsak keyifli bir av olmuş, yine bir solukta okuduğum güzel raporunuz için teşekkürler,ellerinize sağlık.Allah size ve conta kaptana sağlık sıhhat versin,bizde bu keyifli raporları uzun yıllar boyu okuyalım.Avlarınız daim iğneniz keskin olsun,saygılarımla...
Çok teşekkürler sevgili Tevfik kardeşim, inşallah gün gelir tanışırız ve beraber avlanırız, sizleri Sivrice'ye de bekleriz, sevgiler, hoşçakalın.
Çok teşekkürler Baki ağabeyim, seni bugün bekliyordum, inşallah başka bir gün gelirsin, selamlar , sevgiler, hoşçakal.
Orhan Ağabeyim merhaba Mercan ve diğer dip balıkları için Kolyoz ve benzeri balıkları mı kesip yem yapıyorsunuz acaba? Selamlar & Saygılar. .
Çok teşekkürler sevgili Okan kardeşim, Conta kaptan ve ben sizlere de güzel avlar dileriz, sevgiler, hoşçakalın.
Evet sevgili Tarcan mercan avlarken genelde avladığım kolyozlardan teze yem çıkararak avlanırım, mercan avında daha değişik yemlerde kullanılır fakat bizim burada bulmak çok zor, ben de çok alıştım, sana da tavsiye ederim, sevgiler, hoşçakal.