Mercan avım-Video

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
  2. simendifer

simendifer Sennur

"Keyif bu be" değil mi? :) Bence de keyif bu, tebrik ederim harika bir mercan. Daha irilerine de rast gelsin. :)

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Alınan 4+4 e kurban verilen İtibarımızdan sonra böyle bir av izlemek beni çok rahatlattı Vedat Abi. Hafta sonuna daha da iştahlandım şimdi:D

4. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Çok güzel bir balık gerçekten Vedat abi daha nice güzel balıklara ve avlara inşallah..
    Bu arada gözlük gitmiş onada çok sevindim geçmiş olsun tekrar sağlıcakla kalın:).

5. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Vedat baba avını tebrik ederim ancak ben takımını inceledim..Dipten gelen bir mercan ancak kurşunu göremedim..acaba benmi yanlış gördüm yada senin sırrın nedir :)

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol cici kızım

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Balık avı her derdin devasıdır sevgili Sinan.

Hayatı boyunca bu tedavi şekliyle içiçe yaşayan birisinin kesin teşhisidir bu.

Balığa gitmeye devam edin,sevmeye devam edin.

Sevgimle kal

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Arada gözlüğü çıkarıyorum sevgili Öner.
    Ancak bu av yakın tarihte bişr deneme videosu olarak çekildi.

Kendimin PC tamirden geldi ve bazı video çekimlerimi yollamadımdı,şimdi yolluyorum Duurum budur.

Ancak belişrtmeliyimki tropfe balıklarımın videolarını yollamaya çekinmekteyim.Zira tepki almaktan çekiniyorum.

Sebebiş ise iri ve anaç balıkların salınmaları konusunda oluşan bir kanının gittikce yayılması.

Maalesef çok iri kaliteli bir balıkta salma işini halen oturtamadık.

Sevgimle kal

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Levent

Bugüne kadar teknem balıktan balıksız dönmemiştir.Elbette tek balıklada dönmemiştir.

Buraların en namlı avcısı Müjdat reis,bükemedeiğim eli öperim deyip iki kere elimi öpmüştür.

Bu avımda sır falan yok üstelik kurşun elbette var ancak videoda çıkmamaış olabilir.

Yeknesak,mutad yada sıradan sayılabilecek bir avdan dahi ne denli keyf alabildiğimin canlı göstergesi olarak bazı videoları yollamaya devam edeceğim.

Son zamanlarda uyguladığım takım gayet basitti.r.

Ancak elbetteki dikkat ettiğim bir husus vardır.

Ben 3'lü örgülü bedenli,öksüz düğümlü,düğümlü yada ilmekli 3 çeşit boncuklu takımlar yapabilir birisiyim.

Ancak hemen her avda yeni bir takmım açıp avlanmak benim için en verimli iş göreni olmaktadır.

Sebebi ise yıpranmamış gamlanmaya başlamamış üstelik FC misinadan yapılmış bir yemli takımın üstünlüğüne inanmam.

İnsan bahsettiğim takımları sadece bir avda kullanıp bir kenara atamıyor.

Dolayısıyla çok hızlı yapabildiğim ve her ava yedekli olarak gittiğim düğümsüz ilmekli FC misinalı en alt kösteği hayli uzun takımlarımı koıpmasada yıprandığını gördüğüm an yenisiyle değiştirerek aavlanmakta ve herke4sten fazla mercan tutabilmekteyim.

Bak yarın balığa gideceğim.Son zamanlarda hiç kimsenin balık alamadığı sulardan neler alabileceğim göreceksiniz.

Hemde tek gözle:D :D

Sevgimle kal

10. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    mercan ve dede :)tebrikler

11. er35han

er35han erhan karasu

Favori Kamış:
    captain 1525 cast strong
    Favori Makine:
    okuma trio 55s
    En İyi Avı:
    hala bekliyorum..
    videoyu keyifle izledim.mercan her haliyle,rengi ve endamıyla gerçekten güzel bir balık.bu güzelliği bizlerle paylaştığınız için teşekkürler .

12. fuat33

fuat33 fuat

Bence çok yakışmış Vedat Abimiz kızmaz inşallah:). Avlarınıza yorum yazmasamda takip etmekteyim. Kotam çok az dolmasın diye videoyu izleyemiyorum müsait bi bilgisayar elime geçince mutlaka izleyeceğim. İnşallah o zamana o bahsettiğiniz anaçların videolarınıda izleriz. Haklısınız, insan alıp almama konusunda genelde almayı tercih ediyor. Keşke almamayı tercih etse ama hepimiz insanız işte. Yasal limitlere uyan avlardaki uyarılar sadece teşvik niteliğindedir o teşvikleri sorgulama kabul edip kimseye hesap vermenize gerek yok kanaatimce; zaten kimseninde 'teşvik' sınırlarını aşıp 'uyarı!' sınırlarına girmeye haddi yok. Zira yasa sınırları zaten çizmiş. O nedenle almama tereddütünü aşamayıp alıkoyuğunuz balıkların raporunu yazma tereddütünü aşmanızı isterim şahsen. Bu aile ortamında sağduyu ile yukarıda bahsettiğim teşvikin etkisi arttırılabilir. Maalesef forumda tatlıdil yerine sert uyarılar herkesin huzurunu kaçırmakta. Ben balık yemeyi sevmem o nedenle hepsini salsam da olur. Ama alanıda şayet uyarı gerekiyorsa tatlı dille uyarmak gerekir ki onunda içine sinsin bu fikir. Saygı ve hürmetlerimi sunarım...

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Son günlerde yılların usta avcısı bir çekinme/endişe diye tutturmuş gidiyor.

Ama,

Eleştiri konusu bellidir. Tek kıstas Amatör Avcılık Tebliğidir. Bundan ötesi boş laftır. İster 80 kg. ister 80 adet fark etmez. Türüne göre ya boy limiti yahut adet açısından balık neyse odur. Avlanılan balığı salıp-salmamak kişinin kendi inisiyatifidir.

İmdi;

Kıstas belli madem, birileri buna mugayir zırt diyen boru misali ötecekse de eh, bu da sadece kendi zırvasının anırması şeklinde işitilir. Ancak ikide bir eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek niye?

Yapılan avların tebliğe göre sakat bir yanı yoksa yayınlamamak/bekletmek haksızlıktır. 3-5 kıçı kırık laf dokundurur diye endişeye hiç gerek yoktur.

Yok, şayet faullü avlar ise bizi kim ne etsin peki?

Kavga/döğüş etmeden yazıver üstadım. Neyse o olsun. Küskünlük/kırgınlık lafı istemiyorum, lütfen. Saygıyla öperim ellerinden.;)

14. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    :thumb: +1

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Çok bilgece laflar ediyon Balli,kabulümdür.

İllaki tebliğe uymaz bir yani oluyor gali.

Hani öylesine bir kuyuya düşmüşüzki,atıyon sinagrit,atıyon,mercan,atıyon orkinos,atıyon ne bilem akya ha kılıç falanda an meselesi.

Ne yapıcamız şaşırıyoruz.

Eyisimi kıyısından köşesinden,kırparak,uydurarak yollıyam.

Yada hiç yollamıyam,,Yollıyammı,yollamıyammı de hele

Sevgi ve saygım bakidir.

16. Videoyu gündüz işyerimde izleyemiyorum. Youtube yasaklı.
    Akşam evde izledim. Benim için en merak edilesi, senin sesini duymaktı Vedat abi. Tekrar tekrar konuştuğunuz yerleri dinledim.
    Öyle ya, buradan çok şeyler paylaşıyoruz ama ses ulaşmıyor başka türlü...

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ne kadar avlansam doymadığım bir av türü ve balığı.

Yakında bir sefere çıkıyorum.

Buna Seafari diyebiliriz sanırım 200 km'nin üstünde bir yol olacak uzun mercan videoları ve anlatımları çekeceğiz.

Sevgiler

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Peki kanaatin ne bu konuda.

Şahsen ben kendi sesimi tanımakta zorlanıyorum

Sevgiler

19. Hasan Mutlucan gibi, hükmeden ses beklerken, bir arkadaş yahut terapisyen sesi duydum.
    Ben de kendi sesimi garipsiyorum kayıtlarda...

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Merhaba Vedat amca, harika bir av yapmışsın tebrik ederim. Ben balığa değil de kamışın nasıl zorlandığına baktım ve mest oldum. Çok zevkli olmalı....

Yukarıda Nuri abime yazdığın mesaja da takıldım, yazmadan edemedim.

Sen ki Türkiye'nin en bilgili en usta avcılarındansın. Her av türünde hem bilgili hem tecrübelisin, tebliği adın gibi bildiğinden de eminim.

Nasıl olurda senin gibi bir avcı tebliğ dışı av yapabilir aklım almıyor. Yazmışsın, atıyon sinarit, atıyon mercan, atıyon orkinos.... vs.vs....

Videoları kırparak yollayacaksan hiç yollama sevgili ustam, elim ve kederle okudum yazdıklarını... :( Düzeltilecek olan videolar değil, bilakis sensin, senin avlanma hırsın, avladığını alıkoyma hırsın... (Tenkit et demiştin :eek: )

Biz şimdi kimi örnek alacaz...:confused: :confused: :confused:
    Sen bile bunu yaparsan, ben kime ne yazayım :confused: :confused: :confused:

Limiti ilk balıkta doldurdun diyelim, sonra yakala bırak avı yap. Gene aynı zevki alamayacakmısın? Bırakma videolarını da ekle, bak ne güzel olacak.

Bana seni sevmem için bir sebep ver sevgili ustam, sevgim içimde yumruk gibi duruyor, ben hazırım ama sen her fırsatta örnek olmaktan çıkar, ona buna sataşan bir yapıya bürünürsen nasıl seni sevmemi, alkış tutmamı beklersin. :confused:

Çok yetenekli, bilgili, bohçacı Vedat Abayoğlu olarak değil, Saygın avcı Vedat ABAYOĞLU olmanı temenni ederim. (40'lı çapariler falan senin gibi bir ustaya yakıştıramadım :( )