Merhaba arkadaşlar. 1 aydan uzun bir süredir Altınoluk'ta zaman zaman 3.5 mt lik teknemle açılıp çeşitli avlar yapıyorum. Bu avlarda mercan, kupes, izmarit, eşek istavriti, uskumru, kolyoz ve hanos gibi balıkları alıkoyuyorum. Bugün değişik bir durum oldu. Mercan avındayken oltayı şöyle bir yoklayınca bir ağırlık hissettim. Çekerken ya bizim İstanbul boğazındaki gibi bir poşet geliyor ya da yine takılmasını istemediğim ahapotlardan birisi diye düşünüyordum. Kalamayı cırlata cırlata geldi. O da ne? Bu balığın resmini gördüm ama adını ve nasıl bir balık olduğunu bilmiyorum. Kepçeleyip alıkoyduk balığı. Tartamadım ama 1 kilo kadar olduğunu tahmin ediyoruz. Sahile geldiğimizde bir abimiz fener balığı dedi. İtiraz etmedim, onu da bilmiyorum. Eve gelince nette baktım fotoğraflara dülgermiş. Yazılanlara göre yenirmiş ve lezzetliymiş. Nasıl yapılır falan bilmiyorum. Bu da evdeki fotoğrafı:
teşekkürler. sevindim buna. sağolun. teşekkür ederim. hakkındaki yazıları da okudum. peygamber balığı denmesinin sebebi de ilginçmiş..
Çok lezzetli bir balıktır, bence tadının en çok benzediği balık kalkan. Aynen kalkan gibi dilimleyip tavada kızartınız, çok beğeneceksiniz.
Bir seferinde bana da denk gelmişti. Yarısı kafa. Kemiklerinden bir güzel sıyır ve lokum boylarında kuşlbaşı kes. Hakiki zeytinyağında una bile bulamadan biraz tuzlayarak kızart. Nefis bir balıktır. Keşke hep denk gelse diyeceksin.