Mercan avında davetsiz misafir: Dülger

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında KEFALKIRAN tarafından paylaşıldı.

1. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    Merhaba arkadaşlar. 1 aydan uzun bir süredir Altınoluk'ta zaman zaman 3.5 mt lik teknemle açılıp çeşitli avlar yapıyorum. Bu avlarda mercan, kupes, izmarit, eşek istavriti, uskumru, kolyoz ve hanos gibi balıkları alıkoyuyorum. Bugün değişik bir durum oldu. Mercan avındayken oltayı şöyle bir yoklayınca bir ağırlık hissettim. Çekerken ya bizim İstanbul boğazındaki gibi bir poşet geliyor ya da yine takılmasını istemediğim ahapotlardan birisi diye düşünüyordum. Kalamayı cırlata cırlata geldi. O da ne? Bu balığın resmini gördüm ama adını ve nasıl bir balık olduğunu bilmiyorum. Kepçeleyip alıkoyduk balığı. Tartamadım ama 1 kilo kadar olduğunu tahmin ediyoruz.

Sahile geldiğimizde bir abimiz fener balığı dedi. İtiraz etmedim, onu da bilmiyorum. Eve gelince nette baktım fotoğraflara dülgermiş. Yazılanlara göre yenirmiş ve lezzetliymiş. Nasıl yapılır falan bilmiyorum.

Bu da evdeki fotoğrafı:

2. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Yenmezmi,lüferle yarışır.

3. ozkan79

ozkan79 özkan

Kismetde dulger varmis,

Daha iyileri rastgelsin afiyet olsun.

Bir diger adida peygamber baligidir.

4. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    teşekkürler. sevindim buna.

sağolun. teşekkür ederim. hakkındaki yazıları da okudum. peygamber balığı denmesinin sebebi de ilginçmiş..

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Çok lezzetli bir balıktır, bence tadının en çok benzediği balık kalkan. Aynen kalkan gibi dilimleyip tavada kızartınız, çok beğeneceksiniz.

6. SERCAN

SERCAN Sercan

Sait Faik'in dülger balığı hakkında yazdığı nefis hikayesi, "Dülger Balığının Ölümü", buyrun..

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bir seferinde bana da denk gelmişti. Yarısı kafa. Kemiklerinden bir güzel sıyır ve lokum boylarında kuşlbaşı kes. Hakiki zeytinyağında una bile bulamadan biraz tuzlayarak kızart. Nefis bir balıktır. Keşke hep denk gelse diyeceksin.

8. kaygisiz

kaygisiz Deniz Alkım

Favori Makine:
    Okuma Safina pro-65
    Peygamber balığı diyince tanıdım. Çok lezzetli bir eti vardır. güzel bir av olmuş tebrik ederim.

9. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tebrikler. Dülgeri yiyen birdaha ifla olmaz hep ararsın diğer balıklardan tat alamazsın :)