Mercan avlarıma devam,tombul Patlakgözler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler

Dün hava şartlarına göre başarılı sayılabilecek bir mercan avını,ziyaretci kardeşlerimle yaptık.

GPS'im son bulduğum ve birçok iri mercan yakaladığım noktayı maalesef silmiş ve bende hayli üzülmüştüm.

Daha açık sularagitmeye karar verdiğim anda Mercan Kenan kardeşim aradı,kendisinin acilen döndüğünü saat 12'den sonra kuvvetli poyrazın başlayacağını söyledi.

Tekneme,motoruma sonuna kadar güvendiğimden pek aldırmadım ve Yunan sularına yakın yerlerede kadar aradım ve balığı buldum.

Ancak akabinde tamda Kenanın dediği gibi çok kuvvetli bir poyraz başladı.

Gocuğumu giydim,arkadaşları kamaramın altına yan,yana oturttum ve bastım son gaz kırılan dalgaların üstüne.

Başımdan aşağı kerelerce serpinti yedim,sırıksıklam oldum ama yoluma devam ettim.

Niyetimkıyıya yakın yüksek tepelerin dibine gitmek,rüzgarı az alan ve dalgaların hayli azaldığı bu bölgede şansımı denemekti.

Ama olmadı motorum aniden stop etti ve denizi en azgın yerinde kalakaldık.

Soğukkanlılıkla uğraştım arada çalıştırdım az gidebildim kerelerce stop etti.

Belliydiki bir pislik tıkamıştı biryerleri.

Motorumu iyi bildiğimden full jigle çalıştırdığımda stop etmeden devam edebilirdi,öylede yaptım.

Ancak süratimiz o kuvvetli rüzgar ve dalgada ancak 1,5 km'reye erişebiliyordu.

Yani Assos limanına belkide 3 saatte ancak ulaşabilirdik.

Böylece seyrederken devamlı ambale yaparak,yani son gazbirden rölantiye gecerek,adeta karbüratörü veya nerden tıkandıysa oraları zorlayarak bir saat devam ettikten sonra pislik birden gitti ve son gazıma kavuştum.

Ancak 3 mercanımız vardı,yakınlardaki sularda birkaç gün evvelin bol kupes ve istavritinde eser yoktu.

Üstelik aşırı vuran dalgalar açıkta unutuverdiğim GPS'imi söndürdü,balık bulucumda aynı akibete uğradı.

İnadım kırılmadı,kardeşlerime illaki birşeyler tutturacaktım.Göz kararı zamanında derin olsada (110 metre üstü)eski kerterizlerimden birisine yöneldim,demir attım ve tutturdum.

Bir saat kadar avlandık ve ilişikteki mercanları yakalayabildik.

Gelen balıklar hayli yakışıklı ve güzeldiler,zaman daralmıştı ve geri döndük.

Bu arada kullandığım eski Shark marka iğnelerimden pek memnun kaldım.BUlabilsem kutularca almaya niyetliyim.

Sevgi ve saygımla kalınız

Uploaded with ImageShack.us

2. 4443

4443

Soğuk kanlılık çok önemli tabiki bir çok noktada helede denizin ortasında motor istop ediyorsa geçmiş olsun VEDAT amca , kullanılan ne olursa olsun tanımak ve güvenmek bir başkadır ama yinede herzaman temkinli olmakta yarar var güzel kareler saygılar

3. istavritspor

istavritspor yalçın fatih

ilk teberik benden gelsin üstad. afiyt olsun diyelim içimiz giderek. :)) inşalla bir gün senin gibi bir ustayla avlanmak nasip olur.

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Vedat amca, sizlerin denizi çok iyi tanıdığınız bildiğiniz aşikar fakat deniz hatayı kabul etmiyor malesef. motorunuz tamamen dursa belki de sürüklenecektiniz.. bence bu konuda daha duyarlı olmalısınız, bu gibi hava şartlarında can sağlığınız için karada olmanızı dilerdim zira yazmış olduğunuz rapor beni korkutsada cesaretinizi de ayrıca tebrik ederim..

Balıklarınız da çok güzel maşallah gözleri basınçdan mı etklenmiş acaba?

5. LEVİ

LEVİ MEHMET

Tüm olumsuzluklara Rağmen, Tecrübe Konuşmuş. Bu balıklarla ilgili hiç bilgim yok Fakat Çok Güzel görünüyorlar Tebrikler

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    macera ve adrenalinle dolu harika bir av.. tam da benim tarzım.. benim de patlayan havalarda çok kez avlanmışlığım vardır.. zor anlarda tıpkı üstadımızın yaptığı gibi paniklemeden soğukkanlılıkla davranmak düzlüğe çıkarır insanı.. hepinizi tebrik ederim, ellerinize sağlık..

7. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    1 saatte bu kadar mercan yakalamak bence iyi .. :)

8. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Pembelerin renkleri bir başka güzel sevgili Vedat ağabey.
    Tebrik ediyorum bu amansız avcıyı:) Bu arada dikkat, denizin şakası olmayacağını benden iyi bilirsiniz;)
    Keyifli avlarınızın devamı dileklerimle.
    Sevgi, saygı ve selamlarımla...

9. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    kenardan at-çekte kullanılan tüm malzemeler
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    yakaladığımda heyecanlandıran balık
    Vedat hocam yine harikasın. Yüce rabbim bu nur yüzlü, kocaman yüreği olan insana herzaman yardım eder. Seni izlemeye devam ediyoruz...

10. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    vedat abi tebrikler çok güzel mercanlar seni tanımak güzeldil muhabetini dinlemeyi özledim bile çok sıcak ve çok doğal insanlarsınız sevgili eşinize çok selamlar iyiki mustafayı dinleyip gelmişiz iyiki seni tanımışız vede abicim iyiki varsın sevgiler saygılar

11. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    vedat abi tebrikler

12. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Vedat Amca tebrikler.Herzaman olduğu gibi maşaallah show yapmışsınız.Vedat Amca , sizlerden ufak bir ricam olacak.Özel mesaj yollamak istedim , fakat sizlerin özel mesaj listenizin dolu olduğu gözüküyor ve faydalı bilgiler yollamak istesem de yollayamıyorum.Şimdi'den Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı uzun ömürler dilerim.Herşey gönlünüzce olsun.Bursa'dan kucaklar dolusu selamlar...ERCAN 1977 BURSA

13. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Vedat Ağabey, çok geçmiş olsun. Deniz, hatayı affetmez. Aman dikkat abi! Bu arada güzel bir av yine. Çok tebrik ederim.

14. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Sevgili Vedat abicim harika bir av olmuş. Gözlerindeki heyecan,yüzündeki gülücükleri görenler senin balık yakalamaya yeni başladın sanar.:) Müthişsin abim avların daim olsun...

15. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrikler Vadat abi. Yine kırmızılarla gözümüzü gönlümüzü şenlendirdin.

16. ahaka

ahaka Arif

Vedat abi tebrikler mercanlar harika görünüyor afiyet olsun.Abi av hikayelerin ve anlatımları zaten her zaman güzel ama bu hikaye daha bir maceralı olmuş.Kendine yine de dikkat et abicim.Saygılar.