Mercan avlarında kullandığım dip avı takımım, Ulaş kardeşimin sorusuna cevabım.:)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Ulaş kardeşim ilk başta benim avlarıma olan ilgin için çok teşekkür ederim.

Gelelim mercan avlarında kullandığımız takımlara, bana göre her yiğidin yoğurt yiğişi ayrıdır derler........ben buna inananlardanım, yerine göre 020 misina da çok iş yapar örneğin 30 metrelerde 020 takım daha uygundur burada önemli olan bu takımla hangi balığı hedeflediğimizdir, ufak karagöz, mercan, kupez, istavrit ve kolyoz olabilir ve doğrudur.... Ama hedeflediğimiz balık 500 gr. ile 1 kilo üzerinde ise ve de 80- 90 - 100 metre derinliklerde avlandığımızı hesap edersek hedef balıklarımızın içersinde, Mercan, Fangri, Sinarit ıstakaroz, ahtapot, Kalamar, böcek, Trakonya ve dülger balığı varsa bana göre burada kullanacağım takım 035 veya o40 olmalı bu derinlikte FC misinanın da normal çok sağlam Asso misina arasında fazla bir fark olacağını tahmin etmiyorum, gerçekten bazen oltalarımıza 7.500 gr sinaritin takıldığına şahit olduk sana aşağıda mercan avında gelen balıkları gösteriyorum, tekrar bana göstermiş olduğun ilgin ve paylaşımın için sana çok teşekkür ederim, sevgiler ve rastgele.:) Her zaman sorularınızı beklerim.:)

Mercan talımım:
    Köstekler 12 cm. uzun palalı 1 numara beyaz iğne,
    Beden ve kösteklerde kullandığım misina 030 veya 040 asso normal.
    Ağırlık 100 - 150 - duruma göre 200gr.

İşte teknemde yakalanan benim yapmış olduğum 040 asso misinalı takımla Conta kaptanın oltasına takılan 7. 500 gr. bir sinarit.... sağlam takımın faydaları.

Bu da dülger balığı , mercan avlarında oltamıza takılmasını beklediğimiz balık.

Dünyanın en zehirli balıklarından biri olan Trakonya.

Eşkina onu da her sefer bekleriz.

Kırmızı Lipsoz çok istediğimiz bir dip balığı.

Kalamarlar da arada sırada da olsa gelirler.

2. Gokmen07

Gokmen07 Gökmen

En İyi Avı:
    tutmak nasip olmadı daha
    Sevgili üstadım yayınladıgınız fotoğraflarla gönlümüzü şenlendirdiniz.Tatlı dilinize gülen yüzünüze nazar değmesin.Daha nice güzel avlarınız daim olsun.

3. DicentrarchusLabrax

DicentrarchusLabrax Ulaş Çekiç

Favori Kamış:
    At-Çek
    Orhan Ağabey,

Asıl ben teşekkür ederim ilgin için, ayrıntılı cevap verdiğin için. Fotoğraflar, balıklar ise gerçekten harika, maşallah.. Daha niceleri nasip olur umarım..
    Saygılar :)

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Paylaşımımı beğendiğin için ben de çok mutlu oldum, ben de sana güzel avlar dilerim, hoşçakal Gökhan kardeşim.:)

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Benden de sevgiler Ulaş kardeşim.:) Sizlere karınca kararınca her zaman yardımcı olmaya çalışacağım rastgele.:)