herkeze selamlar.dün çocukluk arkadaşımla telefonda konuşurken onunda benim gibi balık ahstası olduğunu öğrendim ve bu yaz beni antalya kaşa tekneden mercan avına beklediğini söyledi.bende bu yaz zaten bodrum ve o tarafa bi açılma niyetim vardı ama bu olay valla beni tam motive etti.şimdi şöyle bi sorunum var benim elimdeki okuma avenger makinalar 100 150 metre arasında mercan avı için uygun olrmu.tabi mercanlar kiloya yakınmış.veya kiloluk da olabilir.yoksa alternatif bi makina önerirseniz neler olur.aklımda ryobi ecusima veya buda yetersiz olursa daıwa bg 60 var.ama daıwa biraz bütçeyi zorlar ama yapacak bişi yok.şimdiden teşekkürler
Okuma 65lik ise yeni makinaya ihtiyacınız yok demektir. 45'likse de olmaz ama derinlik 100-150m ise sıkılabilirsiniz Çevir çevir gelecek diye bekle.
Serkan Bey, Orhan abi sağolsun Sivrice'de bol bol okuma av-65'i mercan avında deneme şansı buldum derinlik 80-90m hiç sorun yaşamadım. rahatlıkla çekiyor makina, içiniz rahat olsun.
Sorun derinlik ise daha ince ve güçlü misinalarla aynı makinayıda kullanabilirsin. Mercan genelde 80-100 metrede olur. iğnede balık yoksa çek bababm çek.
50 metreden sonra sana tavsiyem 020- 0.25 dynema ip - ve 60 numara kafalı düşük devirli makine..1:40 ila 1:4.5 arası .. rahat edersin aynı makineyi sıg sularda da kullana bilisin.. markası parası sana kalmış ...
Ryobi arctica 6000 yada 8000,ben 6000 lik kullaniyrum,maliyet performans acisindan gayet güzel bir makine...