1 Haziran 2011 Kuzey Ege, gecikmiş mercan raporu. Kırmızı Mercanlar ve yeni yemli takımımız. Mercan takımım: İğneler 1/0 VMC 8284 PS Fransız. Köstekler 12 cm. 034 Berkley Trilene Floracarbon, Beden gene aynı misina, köstek sayısı 3 adet, Balıkları aldığımız derinlik 80 metreler, Her köstek arası 25 cm. Kullandığımız ağırlık 200 gr. Yem,taze kolyozdan kesilmiş şerit yem. Sevgili arkadaşlar, bu sabah erkenden Conta kaptan ile beraber denize açıldık, hava gayet sakin, güzel bir deniz ve sabah güneşi de bizlere gülücükler vererek doğuyor, Conta kaptan ile konuşuyoruz, ne kadar şanslı olduğumuzu söylüyorum böyle bir yerde yaşamak sabah erkenden tekneye atlayıp denize açılmak ve balık avın yapmak, bunun yanında o kadar çok şanslıyızki uzun senelerden beri burada beraber yaşadığımız bizler gibi çok değerli emekliliğini burada geçiren dostlarımızda var, bazı balıkçı arkadaşlarımız denize açılmış bizlere selamlarını iletiyorlar, rastgele sesleri sanki bir müzik gibi, denizin ortasında da sevgi, savgı içersindeki dostluklarımız devam ediyor, bu güzel insanlarla senelerden beri güzel komşuluk ilişkilerimiz inanılmaz güzellikte devam etmekte, onun için ne kadar şanslı insanlarız böyle güzel dostlara sahibiz. Deniz çok sakin tam mercan avı için uygun demir atmaya bile gerek yok, takımlarımızı çıkarttık, bir kaç mercan taşı dolştık mercan alamadık, fakat balık bulucumuzda o kadar çok mercan taşı işaretliki mutlaka birisinden birisinde balık alabiliyoruz, yeterki hava bozmasın va denizde akıntı olmasın, nihayet mercan olan taşı bulduk ve mercanları çekmeye başladık, bu akşam kendi zeytinyağımızdan( ilaçsız ve aşit altı dizem sızma )mercan tava var, ben, Conta kaptan ve komşum İrfan kardeşim ile beraber sizleride bekliyoruz, sevgiler, hoşçakalın.
Orhan abi yine döktürnüşsünüz Conta kaptan ile mercanlar kırmızı kırmızı hiç yemek nasip olmadı bu balığı at çeke de gelmezki bu balık bereketli avlar dilerim abi size Conta kaptan ile
Sevgili Kadir kardeşim valla cennet yaşar gibiyiz, denizimize çıkıyoruz Allah verdiği kadar balığımızı tutuyoruz, kimse ile hayatta bir işimiz olmaz, kendi yaşantımıza bakıp emekliliğimizi yaşıyoruz, inşallah seni de bir gün Sivrice'ye bekleriz kafa mercanlar tutmak için, sevgiler hoşçakal.
tebrikler orhan abi yine döktürmüşsün eline emeğine sağlık verdiğiniz bilgilerden dolayıda tşk sunuyorum sizin gibi işin üztadı abilerimize daha çok ihtiyacımız var
nazar değmesin Orhan abi ve conta kaptan'a gönül dolusu sevgiler. Eksik olmayın... kendim tutsam bu kadar keyif alırdım ancak. Bizim yerimize de tutun oltanız boş kalmasın. Bir de o toriklerden bi lekarda dökerseniz valla süper olacak .:hungry:
Sevgili Kenan kardeşim Mercanlar daha ziyade kıyılardan uzaklarda derinlerde olurlar bu derinlikler benim bildiğim kadarı ile 25 metrelerden en derinlere 250 metrelere kadar av verirler, ben de incelemedim sadece kendi tecrübelerimden edindiğim bilgileri sizlere aktarıyorum, sevgili Kenan kardeşim ben vaktimi balık tutarak geçiririm, sadece kendi avladığım balıkları yazarım, bu yörelerde artık balıkların nerelerde olduğunu bilirim zaten bu zamana kadar yapmış olduğum avlardan da belli oluyordur, velhasıl mercan sığ sularda kıyıdan av veren bir balık değildir, sevgiler hoşçakal. Trakonya.
Abi avlarının hepsi imrendirici fakat son raporlarında yakaladığın mercanlara ayrı bir iştah kabartmaya başladım12 ekim sivrice raporunuzdan sonra burada Kauflanda balık reyonuna iki kere baktım mercan var fakat dünyanın öbür ucundan okyanustan tutulmuş ve dondurulmuş var ayrıca da renkleri ve gözleri de aynı değil yine tombul tombul nitekim bariz bir fark var keşke bulabilsem yada sizin bana göndermeniz astarından yüzünden daha farklı gelecekOrhan abi Sivrice google earhtan baktığımda kuş uçuşu baya yakın aracımla da gelmeye gözüm kesiyor bana ayırsana 2 tane yürek dolusu sevgiler ağabey
Allah bize de böyle bir emeklilik nasip eder inşallah. Mercanların sudan ilk çıktığı andaki renk ahengine hayranım. Afiyetler olsun...
Çok teşekkürler sevgili Hasan kardeşim, bu aşka bu sevdaya kendimi adamışım, hava güzelse hemen limana tekneye atladığım gibi balık avlamaya tabi uzun seneler aralıksız olarak ve bu konuya saygı ve ilgi göstererek, emek ve vakit harcayarak belirli bir noktaya geldiğimi söyleyebilirim onun için denizde balık avlama alternatifimiz bir hayli fazla. Sana bu avlarda yakaladığım balıkları fotoğraflamak istiyorum, Sırtı avlarımda yakaladıklarım Sinarit. Lüfer. Torik. Lambuka. Akya. Palamut. Kılıç. Barakuda. Kalamar Yemli dip oltası ile yapmış olduğum avlarım: Mercan. Dülger. Istakoz, böcek. Istakaroz. Lipsoz Trakonya. Karagöz. Fangri, Çapari avımda gelen balıklar: Melanur. İstavrit. Uskumru. Kolyoz.
Sevgili Levend kardeşim ilk başta çok güzel yorumların için keşpten teşekkürler, Toriklerin bizim bölgemizde başlaması lasım geçenlerde bir uğradılar sonra yok oldular bundan sonra torik alırsam lekarda yapmak için çok sevgili dostum Şener albayıma vereceğim, kendisi Tunç balıkçılığın ve Liman konuk evinin Sivrice,,,, sahibi Şener albayım aileden balıkçılar balık işleme sanatının nesli tükenmişlerindendir, inşallah lekardalarımız aralık ayında hazır olur, sen buraya gelirsen söz lekardan ayrılmış olacak, sevgiler hoşçakal. Şener albayımla beraber bir avımızdan.
Sevgili Ertan kardeşim Sivrice gerçekten görülmeye değer bir yer, doğası, insanları denizi ve zengin balık çeşitleriyle her amatör balıkçının görmesi ve balık avlamasını tavsiye edeceğim gerçekten bakirliği ile cennetten bir köşe, eğer sen gelirsen mutlaka mercan tavada olacak, bekliyoruz, sevgiler hoşçakal.
Sevgili Arda kardeşim o zaman şimdiden hazırlıklarını yap ilk başta ne olursa olsun belığın bol olduğu denizlerin yakınlarında daha ziyade bakir yerlerden bir bahçe, bir arsa al gerisini sonra konuşuruz, bütün balıklar sudan çıkar çıkmaz çok güzel renklere sahiptir sonradan renklerinde açılma olur ve solmaya başlarlar onun için dikkat ettiyseniz denizden çıkar çıkmaz hemen fotoğrafını çekiyoruz, birde bu balığın genelde gün içersinin hangi saatinde avlandığıda belli oluyor buda gerçekten önemli bir bilgi, bunun yanında günü ayı ve seneside ilerde yapacağımız avlarda bizlere rehber olabilir, sana da güzel avlar dilerim sevgiler hoşçakal.