Merhabalar, Geçtiğimiz 2 hafta sonu Kadırga'da dalış yaptım. 1 saatlik dalışın sonunda 20 TL ile günü bitererek 35 adet Midye Dolma ziyafeti yaptım. Deniz beni gene boş göndermedi. Bu hafta sonu ise değişiklik yaparak Eceabat-Kabatepe'ye gitmeye karar verdim. Cuma akşamı iş çıkışı yola çıktık ve saat 9:30 gibi Kabatepe'ye vardık. Arkadaşlar bizleri bekliyorlardı. Yemek yedik ve gece 12 gibi deniz'e açıldık. 1,5 saat yol aldıktan sonra avlanacağımız bölgeye vardık. Orada diğer balıkçı tekneleri ile buluşup 5 tekneyi birbirine bağladık. Herkes en büyük teknede toplandı. Bende uykum geldi diyerek (bizimkisi 6,5 mt sandal) yattım. Gün ağarırken uyandığımda uzun zamandır uyumadığım kadar güzel uyumuştum. Tabiki ekip sabaha kadar demlenmiş Gün ağarınca oltaları suya yolladık. Yem olarak akşamdan alınmış 1 kasa taze kırmızı karides kullandık. Oltalar 2 ve 3 iğneli klasik dip oltası. İğne'lerimiz her zaman büyük tüm karidesi takacak kadar. İlk başlarda yemleri hep yedirdik. Oltaya vuruş bile almadan yemlerin gittiğini fark ettim. 3 hafta önce Assos'ta yaptığım gözlemden (yüzerek balık yakalama) yola çıkarak denemeler yaptım. Balık tahmin ettiğim gibi Karagöz*İstakaroz yukarıdaydı. Yaklaşık olrak 6-8 metrelerde olduğunu keşfedince 1 saat içinde kovayı doldurduk. Daha sonra başka bir bölgeye devam ettik. Burada Mercan için olta attık. İstakaroz, Karagöz olamaması beni çok sevindirdi Burada belalı balığım Hanos'lara hiç rastlamadım. Oltaları suya indirdik ve 1-2 3 Mercan'lar gelmeye başladı. 1 tane büyük bir iğne kullanrak fırdöndüsüz misinaya bağladım. Misinayı'da makaradan dahi çıkarmadan komple kabuklu karides takarak teknenin arkasından bıraktık. Sonuç Kasa'da göreceğiniz 2,5 KG Mercan Tüm Mercan'lar 10 KG geldi. Bunlar ve İstakaroz'lar balıkçıkla geçinen dostlarımıza verilmiştir. Buraya balık getirmedik. Teknelere para vermediğimiz için bizde yakalanan balıkları almıyoruz. Artık tekne almaya karar verdik. Kısmet ise bu hafta sonu alıp Kadırga koyuna bırakacağız. Kiralık tekneler ile ancak bu kadar oluyor. Palaz'ı arkadaş ben uyurken yakalamış. Mavi renk Princess ile. Daha önceki avlarımda da bir çok balığın canını bu sahte ile yakmıştım. Eski mesajlarımda bulabilirsiniz. Resim konusunda iyi değilim hatta tarih 2003 kalmış sakın aldanmayın. İnşallah resim çekebilen birileri olur ise bundan sonra daha bol çekmeye çalışırız. selamlar, Son olarak Pazar akşamı tam dönerken trol tekneleri yanaştı. Bizde merak edip gittik baktık ne var ne yok diye. Herkes birbirine baba, amca, abi diye sesleniyor. Tabi ki biliyoruz ama komikti genede. Reis çok ilgimi çekti ve vatandaşa balık verip para almadı afiyet olsun çekti. Bazı balıkçılara 1 kasa karides verdi ve para almadı. Bazen Boğaz'da yanaşıp yem isterdik. Bir kere 10 lira istediler ve 5 tane Zargana vermişlerdi. Kaptan "Nerde o eski reisler bizden para almayı bırak kasa ile verirlerdi dedi ve gelen cevap, dayı eski reisler Çanakkale'de öldü...Biraz sempatimi kaznmış olsa da Trol'den nefret ediyorum. Bizlere balık bırakmayacaklar..
Onur tebrikler. Güzel balıklar almışsınız. Hele o baba mercan bir başka güzel. Tadında avlarınızın devamını dilerim.
Tebrikler onur kardeşim mükemmel tadında bir av olmuş banada buradan bakıp yutkunmak ve tebrik etmek düştü.
Valla Onur İzmir de hasretiz böylesi güzel mercanlara sizleri tebrik ediyoruz.Rastgele diyelim rastgelsin.
Avınız bereketli geçmiş tebrik ederim.Bu aralar Çanakkale civarı gerçekten çok verimli,umarım bu böyle sürüp gider.Bilindiği gibi Marmara denizinin iç kesimlerinde durum içler acısı.Hiç değilse Çanakkale ve çevresinden böyle hoş avlar izlemek bizleri sevindiriyor,ellerinize sağlık
Tebrikler çok güzel av olmuş.Trofe Mercanda işin kaymağı,2,5 kg'lik Mercanı çekmesi çok keyifli olsa gerek. Selamlar,Gökhan Yılmaz
Bugün teknemiizn sipairşini verdik. Kısmet ise haftaya Assos'ta teslim alacağız. Şimdi ava başlıyoruz
Çok güzel mercan.Yakalayış şekliniz de bence çok güzel çünkü bu bırakmayı pekçok kimse yapmaz.Bence tekrar aynı yere gittiğinizde busefer amacınız sadece iri mercan yakalamak olsun.Böylece daha yaratıcı yöntemler de bulabilirsiniz.Umarım daha iri mercanlar yakalarsınız da bizim çeşmede tuttuklarımızla yarıştırırız rastgele Bir de fotoğraf konusunda istek yapmak istiyorum.İri balığı galsamasından, kuyruğundan, gözünden,göbeğinden,tek elle,iki elle...yani herhangi bir şekilde elinizde tutarak çekin fotoğrafı ki balık daha saygıdeğer daha yakışıklı görünsün