Herkese selam... Bu hafta da şansımızı denemek için Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece yola çıktık.Tekneye binişimizden yaklaşık 1,20 saat sonra, yani saat 06:45 gibi oltaları indirdik.İndirmeyle beraber ilk avımızı aldık.Saat 10:00 a kadar iyi diyebileceğimiz bir av oldu.Bu zamandan sonra da akıntı nedeniyle, balık hiç çalışmadı diyebiliriz. Tabii bu arada enteresan bir inatla vuruş almaya çalışıyorduk.Bunun için de 30 kulaçlık derinliğe sık sık tazeleme yapıyorduk, ama nafile... Geriye kalan sadece yorgunluk...Öğleden sonra yer değişkliğiyle beraber tekrar başladık tek tük vuruşlar almaya..Mercandan umudu kesince, biraz da istaviti yoklayalım dedi arkadaş..Birkaç güzel parça almayı başardılar..Bense günümde değildim yada birşeyler eksikti.Günün sonunda 7 kg kadar bir birikim yapabildik... Umarım bir sonraki avımız da en az bu kadar olur.Buna da şükür...
7 kg 3-4 kişi için az değil ki, gayet güzel bir av olmuş bence. Mercanların içinde küçükler de var biraz sanırım ama istavritler güzelmiş. Arada ince bir balık daha var sanki ama sırttan çıkaramadım ne olduğunu, o balık nedir? Fotoda dikine duran istavritin yanında olan.
Kusura bakmayın bence güzel bir av değil. Mercanların çoğu alt limit olan 15 cm yok. Limitler konusunda daha hassas olmanızı dilerim. Geleceğimiz için, balıklara en az bir kez üreme fırsat vermeliyiz. Saygılar
Balıkların çoğu 15 cm var. Arada küçükler de var ama çoğu limit altı değil. Küçükler de çekildiği derinliğe göre öldükleri için kalmıştır. Genelde küçüklerin fotoğraflanmamasını rica ediyoruz ama arkadaşımız daha yeni üye, hemen demoralize etmeyelim. Diğer raporlara da göz atıp, bizi de biraz tanıyınca, belki bizim söylememize bile gerek kalmaz. Söylenmesi gerektiğinde uygun üslupla gereken söylenir zaten merak etmeyin. Bir de sizden ricam, bu tip endişeleriniz, şüpheleriniz ya da tespitleriniz olduğunda, ilgili mesajın sol kısmında profilin en altında bulunan sarı ünlem işaretine basarak fikrinizi yönetime iletirseniz, daha sağlıklı müdahaleler olup, konular içinde de farklı kişiler tarafından ard arda uyarı yapılarak konu sahibini rahatsız edici bir durumdan da uzaklaşmış oluruz. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.
Erhan kardeş, mercanlar benim gözüme küçük görünmüştü, sanırım ben yanıldım. Önceki mesajımdaki haksız eleştirim için kusuruma bakma. Daha irileri rastgelsin. Selamlar,
Abicim mürettebat 5 kişi olunca sıkıntı oldu biraz Fakat, neticemize baka baka döndüğümüzün çok olduğunu düşündüğümde dediğin doğru..