Mercanlara devam

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler

Kar,kış,soğuk demeden avlarıma devam ediyorum.

Son aylardaki performansım beni dahi şaşırtmaktadır.Balık yok serzenişlerine inat,devamlı balığa çıkıp üstelikte hep tutabiliyor olmam,sanırım artık antipatik gelebilir.

Esasen gelmiştirde,sadece forumumuzda yazmaya devam etme kararı almama bir kere daha sebep olmuştur.

Bakalım burada devam eden,üstüste trofe ihtiva edecek olan av raporlarımın hükmü nasıl sürecek,zaman içersinde ilgiisi azalacak ve nihayet sönecekmi göreceğiz.

Madolyonun sair yüzü ise,ihtiyar vücudumun olayı ne kadar daha kaldırabileceği.Belkide bu durumu sezinliyor yada tamamen içimde hissediyor,çoğunuzdan az kalan günlerimin hemen hepsini balıkta geçirmek istiyorum ,kimbilir.

Geçen hafta Saroza gidemedik.Müteakip aylarda daha etkin nasıl avlanırız,nasıl av randımanımızı gerek trofe ve gerekse genel olarak istikrarlı halde devam ettirebiliriz onun araştırmasındaydık

Belki bu hafta havalara bağlı olarak tekrar Saroz yollarına düşebilir,yakaladığımız kuzulara denk birkaçını daha alabilir,kimbilir trofe balık yakala bırak keyfinide tadabiliriz.

Teknemin bağlı olduğu Assos limanı ve yakın çevresi,sunduğu yemli dip balığı olanaklarıyla beni tatmin etmekte.

Sıkca benimle avlanmak için gelmeye devam eden kardeşlerimle hakkını vermekteyiz.

Tekrar açıldık,taze karides,suyu alınmış soyulmuş karides,haşlanmış mamunla avlandık.

Derinlik kimi zaman 100 metreleri aşabiliyordu.Akışla çamurlu dipte avlandık.
    Akışımızı yavaşlatmak için,boşluğu az bırakılmış zincirimizi salıp bu şlekilde avlandık.
    Bence gayet randımanlıydı,birçok mercan alabildik.

Devamlı soruluyor tekrar takımımı anlatayım.

Ben bu tür avlarda sert FC misina kullanırım.İflah olmaz bir ince takımcı olmama karşın,böylesine avlarda ince sayılmayacak köstek 0,35 beden 0,40 misina kullanmaktayım.

Köstekleri pek fazla uzun yapmıyorum.Aralıklarıda nihayet kösteklerin birbirlerine karışmayacağı ölçüde aralıklı.

Bu ara yapısı pek ince olmasada inanılmaz keskin bronz çapraz eski Shark Marka iğneleri kullanıyorum.Bu iğnelerin yapısı Mustad'ın 505 iğnelerine benzemekte.2 No'su bana yetiyor.

Misinalarımın görünmez olması bu derinlikte işe yararmı tam emin değilim ama,dediğim gibi sert yapısı,düğüm atmakta zorlasada,kösteklerin bedene dolaşmasını asgariye indirmekte,hani gibi bela balıkların gam yaptırmasınıda azaltmakta.

Siz,siz olun makaranıza bu tür avlarınızda illaki ip misina sarın.Zira bu kadar derinlikte bazı vuruşları normal miisinayla ıskalayabilirsiniz.Ayrıca vuruşları sert almak,mücadeleleri daha net hissetmek gayet keyf verici olmaktadır.
    İp misinada gayet ince kullanabilirsiniz 10 lb yada 0,15 mm gibi.

Kullanacağınız makaranızın devri pek yüksek olmasada geniş büyük kafalı olması fayda sağlayacaktır.

Kamışlarınız esnek bot kamışı yada, atarı yüksekce(15-40 gr gibi) kısa spin kamışlar olabilir.

Dıştan takma motorumun avantajını bu tür avlardada yaşamaktayım.Zira akışta avlandığımızdan takımımı suya koyverirken,motora en yakın bölgede bulunuyor ve olabildiğince akıntı yönüne takımı yolluyor,dibe süzülürken nerdeyse denk zamanda apikoda dibi bulmasını sağlayabiliyorum.İnce yapıdaki ip misina,takımımın dibi hemen tekneye nerdeyse yapışık kadar yakında bulmasına imkan veriyor.
    Vuruş aldığımda kısa sert tasmayla bir balık almışsam hemen çekmiyor,yakalanan balığın kaçma riskine karşın ikşnci.kimi zamanda üçüncü balığında vurmasını ve yakalanmasını az bekliyorum.

İlişikte meşhur levrek at çekcilerinden Enes Save ve arkadaşlarıyla avımızın görüntüleri vardır.

Sevgi ve saygımla kalınız.

2. murat ozan

murat ozan murat ozan

Favori Kamış:
    olta
    eline sağlık ...şansın bol neşen hiç bitmesin...selamlar.

3. muhsin

muhsin Muhsin YILMAZ

Favori Kamış:
    alba
    En İyi Avı:
    Terkos 5 kg turna
    Vedat abi öncelikle sizi ve diğer arkadaşları avınızdan dolayı tebrik ederim. Sabah sabah raporu ve mercanları görünce inan sanki avlanan benmişim gibi mutlu oldum. Bu yüzden size çok teşkkür ederim.Sizin sayenizde ( yakında komşu olacağız ) bende o yakışıklılarla mücadele zevkine nail olacağımdan çok sevinçliyim. Umarım birlikte bir av günü geçirebiliriz. Sağlıklı ve mutlu avlar dileğiyle sağıcakla kalın.
    Saygılarımla.

4. "Mercan avı raporu" mu?
    "Mercan avı nasıl yapılır?"ın cevabı mı?
    Çoğumuzun hayalinde "bir gün ben de böyle avlar yapacağım" olduğu için detayları ilgiyle okuyoruz.
    Eline, yüreğine sağlık.

5. hemperi

hemperi Ethem

abi ellerine sağlık güzel rapor güzel balıklar.

Bizde tekneden ava gidince 50 metrelerde avlanıyoruz,aynı senin anlattığın gibi ip ve floro carbon kullanıyorum. 50 metrele bile oltayı bırak geri sar sıkıntı yaratıyor, 100 metreleri hayal bile edemiyorum :)) Allah kolaylık versin

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel raporun için teşekkürler Vedat amca.

Şu cümlelerin bitirdi beni :

"Madolyonun sair yüzü ise,ihtiyar vücudumun olayı ne kadar daha kaldırabileceği.Belkide bu durumu sezinliyor yada tamamen içimde hissediyor,çoğunuzdan az kalan günlerimin hemen hepsini balıkta geçirmek istiyorum ,kimbilir."

Kimbilir kimin ne kadar ömrü kaldığını, böyle gamlarla içini cürütmemeni ve güzel avlarına İnşaallah daha çooookkk uzun yıllar devam etmeni dilerim.

Allah uzuuuun ömürler versin. Tebrik ederim av için. İçinden bizlere de çıtlattığın endişen benim için bu avının önüne geçti.
    Gene çok güzel bilgiler vermişsin bizlere, teşekkürler.

7. Aydın35

Aydın35 Aydın Aydoğdu

tebrikler Vedat Abi.Önceden amca diyordum fakat artık size abi diyeceğim çünkü daha ben ve benim gibi genç olarak geçinen nice kişileri cebinizden çıkartacağınızı her gün ispatlıyorsunuz.Bir soru sormak istiyorum bu haşlanmış mamunu nasıl hazırlıyorsunuz?yani ne kadar haşlıyalım vs.birde haşlamadaki amacımız iğneden kolay alınmasını önlemek midir?
    sağlıcakla kalın cevabınız için teşekür ederim şimdiden...

8. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    sevgili vedat abi sizi tebrik ederim
    bu işin nasıl yapılacağını gayet net anlatmaktasınız.
    sizin yazılarınızı takip ederek ara verdiğim balık avında tekrar aktifleşmeye başladım ve gayet iyi sonuçlar alıyorum.
    ayrıca raporuma tebrik yollamışsınız bu beni çok sevindirdi teşekkür ederim.
    kalın sağlıcakla...

9. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Tebrikler vedat abi muthis avlarina devam ediyorsun.Bana tekneyle baliga cikmak 2 defa nasip oldu ondada kaptanimiz biraz acemiydi guzel meralara gidemedik elimiz bos donduk.Bende bu haslanmis mamunu merak ettim.Nasil hasliyoruz ve amaci nedir? Daha nice zevkli bereketli ve trofeli avlara vedat abi saygilar.

10. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Seni izlemeye devam ediyoruz ustam. Güzel avların için teşekkür ederim...

11. seko435

seko435 şevket akkaya

En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg
    Eline sağlık Vedat Abi ......

Darısı başımıza

12. Elvis

Elvis Suat

Vedat Bey,
    Daha tutacağınız çok trofeler,paylaşacak anılarınız ve yazacak kitaplarınız olacak...Yaşınız ve ruhunuz hep genç kalsın yeter ki...

13. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    tebrık ederım vedat abı sıze kucuk sorum olcak haşlanmış mamunun özellıgı ve balıklardakı etkısı nedır? ben haşlanmış mamun ıle karagöz,eşkina,mırmır gibi balıkları avlayabılırmıyım veya hangısınde iş gorur bırde haşlarken kac dakıka haşlıyorsunuz ıcıne tuz veya sonradan tuz v.b seyler kullanıyormusunuz?

14. ASSOS 17

ASSOS 17 SINAN GURLER

Favori Kamış:
    muhtelif kamislar ama el oltasi ile levrek rakipsiz.
    En İyi Avı:
    Levrek 3.600gr.
    tebrıkler usta
    ben tekne ıle acılmasamda oranın cok eskı mudavımıyım.yazın nerede ıse ayın 10-15 gunu oralarda avlanıyorum.saglıcakla.

15. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler vedat amca durmak yok yola devam.:D:D:d

16. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Vedat amcam işini bilir balığı bulur livara atar gelir:) usta adam işi biliyor vallah:)
    tebrikler Vedat amcam:)

17. md_2705

md_2705 Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Alumina Spin Kamış 210cm 5-25GR
    Favori Makine:
    Spro Passion 710 6+1 BB Alu Spoel, Shimano Exage 4000 FC 4XSSS+1
    En İyi Avı:
    Alabalık 30 cm.
    Maşallah Vedat abi...Sana bu memleketin özellikle biz amatörlerin çok ihtiyacı var...Her avın ayrı bir ders...Tecrübe fışkırıyor...Daha nice sağlıklı yıllar ve de bol avlar dilerim...

18. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Kırmızılara aynen devam demek. Maşallah üstadım. Hakikaten kar kış fırtına demeden avlarına tam gaz devam etmektesin. Daha da uzun yıllar devam edeceksin inşallah. Yeter ki sen yüreğine dert tasa düşürme, yersiz tenkitlere kulak verip kendini üzme. O sana çok yakışan kahkahaların hiç eksik olmasın.

Arkadaşlar haşlanmış mamunu sormuşlar, cevabını merak etmekteyim lakin mamun bulma şansımız zaten olmadığı için sadece bilgi edinmek, ilerisi için not almak niyetindeyim. Asıl öğrenmek istediğim ise takımda neden 0.35 ve 0.40 fc kullandığın. Mercanın yanında daha başka iri bir tür ihtimalini mi düşündün, yoksa bilmediğimiz başka bir nokta mı var?

Sağlıcakla kalasın...

19. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    tebrik ederim vedat abi... :)

bu balıksızlık zamanında ancak senin gibi bir üstad hakkından gelirdi böyle bir avın..

bu hanos yeme maydanoz olmayı pek sever... ben böyle bir zamanda çember iğnenin faydasını çok gördüm...

sende biliyorsun iğneyi genelde yutuyor ve çıkarmak ile uğraşılan zamandan kazanmak ve ufak gelirsede suya bırakmak için çember iğne en iyisi.. hemen dudağından alıveriyor..

avcılığı etkilediğine katılıyorum, hanos yoksa düz iğne her zaman daha iyi...

haşlanmış mamunu unutmadıysam bir kaç arkadaşım forumdada bahsetmişti.. 10 dakika kaynamış suda bekletip çıkarınca, diri oluyorlarmış... ve o eski yumuşak hali pek kalmıyormuş.. sanırım içindeki o şeffaf et sertleşiyor ve bu kıvam elde edilebiliyor..

20. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    tebrikler vedat abi
    mercanlarda çok güzel görünüyor.selamlar sevgiler...