MERCURY 25 HP 2 ZAMANLI UZUN MOTOR Çalışmadı

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında 10.murat tarafından paylaşıldı.

1. 10.murat

10.murat Mura TC an

Favori Kamış:
    Tahta
    En İyi Avı:
    48 Adet kefal
    Selam arkadaslar bu sene MERCURY 25 HP 2 ZAMANLI UZUN MOTOR ve 4,50 ml tekne aldım ve bu sene dün denize indirdim motoru nediyoruz bir türlü çalışmadı daha sonra yazlığın ordaki tekne tamircisini cağirdim bujileri söktü taktı birde çakmakla deneme yapti benzin geliyormu die tammdedi ve calişti tekne 3,5 dk bile sürmedi işi bn 5,10 lira ister die beklerken o 55 tl istedi zaten yanımda okadar paza yoktu sizce abartılımı istedi yoksa yapılan işlem bukadar basitte olsa bu kadar ücret talep ederlermi ? bilgi lütfen yarın tamircinin yanına gideceğim parasını vermek için

Yorumlarınızı bekliyruum

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    mersin de olsaydın 500 kağıt isterlerdi, bu mersinde söz konusu tekne ise (özelliklede turistik) adam soyuyorlar. sizin oraları bilmem. ama çalıştırma konusunda sen de o kadar bilgili olmalıydın, yani onun yaptığı işlemleri sen de yapabilirsin, .. tekne bu suyun ortasında kalma riskide var. Adamı çağırdın için 50 civarında gider, tabiiki 3-5 bile masraf etmedi... bu devirde tamirciler çok fazla para istemeye başladı, usta sayısı gün geçtikçe azalıyor... bu da benim yorumum...

Son düzenleme: 27 Haziran 2011
  3. istavrit

istavrit Boğaç

bitmiş işin pazarlığı olmaz ,fiyatı baştan konuşmalıydın ...sen 55 TL ile yırtmışsın ben geçen sene 100 TL yırtıldım ...maalesef yazlık yöre motorcuları çok acımasız ,kendilerine muhtaç olunduğunu biliyorlar ...o yüzden bu küçük tamirat işlerini kendi kendine yapabilir hale gelmeliyiz

4. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Şu an onların sezonu. Tanıdığın değilse ve yazlıkçıysan. Bide dükkanına gitmeyip onu tekneye çağırdıysan normal. Ama çalışmayan motoru bazı deneme yolları var. Bunlarla ilgili tecrübe kazanmak gerek. Denizin şakası olmaz.

5. 10.murat

10.murat Mura TC an

Favori Kamış:
    Tahta
    En İyi Avı:
    48 Adet kefal
    Denizde otostp çektik tamircinin yanına geldim 100 metre bile yürümedi.

kesinlikle tecrübe kazanmak lazim ama tanıdık tavsiye etti tanıdğım isimi verdiğimde hemen tanıdı zaten onunda teknesi ondaymiş 2 senedir gelip almuyoror dedi :) ondan alacaği parayı bndenmi cikariyor acaba dedim zaten 3,5 balık tutmak için aldım yine böyle calişmamazlik yaparsa satarım valla zaten uygun fiyata aldım aldığım para geri veririm

eskiden bir sözvardir En iyi tekne arkadaşının teknesidir. heheh

bilgiler için tesekkürler parasını henüz vermedim ama okadar para vermem zaten

iyi avlar reeling

6. alpperr

alpperr alper

ben daha geçen hafta 25 bg mercury motora bakım yaptırdım, 2 adet buji ve kuyruk yağı değişti,bir adette korozyon için sprey aldım; toplamda 55 tl ödedim... arkadaş sanırım sen tekneye çağırdığın için kendi yol parasını ve günlük yevmiyesinide işin içine dahil etmiş...

7. 10.murat

10.murat Mura TC an

Favori Kamış:
    Tahta
    En İyi Avı:
    48 Adet kefal
    tavsiye eden arkadasi aradim şimdi 25 tl den fazla verme dedi yada motorun icini temizlesin toplamda 100 tl ver dedi

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bu tur ucretleri cogumsamamak gereklidir, asırı boyutlarda, fahis ucretler olmadıgı surece. Evinize bir urun icin servis cagırsanız, kafadan 30 - 60 Tl.servis ucreti + yapılan is bedeli alınmıyormu ? Bunuda bu sekilde degerlendirmek lazım. Adam senelerin birikimini 5-10 Tl.yemi satacak. Bu parayı, o ustanın yanında ki cıraga bahsis diye verebilirsiniz sadece.
    En azından, her sene sezon baslangıcında yapılması gereken bu tur cok basit bakımlar konusunda bilgi sahibi oldunuz. Bunun bedeli olarakda degerlendirebilirsiniz.
    Tekne ve motorunuzu en guzel avlarda, kazasız, arızasız kullanmanız dileklerimle.

9. 10.murat

10.murat Mura TC an

Favori Kamış:
    Tahta
    En İyi Avı:
    48 Adet kefal
    ustalığına birşey diyemem ama tekneyi zaten dükkanın yanına geitrdim sadece eline pense ingiliz anahtarı aldı geldi onları bile kullanmadi benzin hortumunu cekti çakmak cakti buzileri sildi 50 TL dEDİ gitti benim anlatmak istediğim tamm servis ücreti alırsın ama para kazanmak bukadar kolaymi ozm bizde tamircinin yanında calişalim fiyatları kendimiz kafamıza göre isteyelim .

usta 25 yasında ya var ya yok

10. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    keşke motoru söküp dükkanına götürseydiniz, ister 100 metre ister 1000 metre olsun sizin için dükkanı bırakıp çıktığı anda yol masrafını eklerler, bu her işte böyledir. altınızdaki araba veya motorsiklet dahi olsaydı böyle bir durumda 30 tl'yi gözden çıkarmanız lazımdı. aradaki pahalılık farkınıda gerek az sayıda bulunan bir motor tipi(deniz aracı), gerek sezon içi olmasına yorun. sıkı bir pazarlık yapıp öyle öderseniz ne onun nede sizin canınız yanmış olur.

daha 2 hafta önce arabam çoğunlukla otoparkta yattığı için aküsü bitmiş, bagajta takviye yapacak kablom var, mahalleden taksicinin birini buldum yardım ette bi marş basalım diye. adamın 10 dakikasını almadım gittiği yolda 100 metre değildi 20 tl istedi. adama birşey diyemedim çünkü ona gelene kadar 5 tane taksici gezdim hiçbiri yanaşmadı. yok arabamın beyni yanar yok elektronik aksamı zarar görür, sanki bugatti altındaki araba, bindikleri pejo 206, fiat doblo. taksicinin biri 50 tl versen yine yapmam demişti. bu kadarda rahatlar. velhasıl durumunuzdan ötürü idare edin biraz.

11. 10.murat

10.murat Mura TC an

Favori Kamış:
    Tahta
    En İyi Avı:
    48 Adet kefal
    aynen zaten tekneyi yeni aldık birazdaha masraf yapcaz

Herşey balık için kısmet olurda bu sene balık bol olur artık.idk reeling

12. 1gülüm

1gülüm ali kömür

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    165 yayın
    :D :D marin işleri hep öyle pahalı ben ce normal.reeling kal sağlıcakla

13. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    ben 2 sene önce denizin ortasında kalan tahta bir tekneyi çapanın ipiyle çekerek 5 mil mesafeden limana çekmiştim. insanlık ölmediya, bir tonda benzin yakmıştım.
    İnsanların zaaflarından faydalanıp yolmaya çalışanlara kızıyorum... yukarıdaki taksici örneği gibi, altı üstü bir kablo.
    bir çakmak hareketiyle 50 tl istiyorsa buradan en az 10 müşteri kaybetmiştir artık o arkadaş... dedimya işin içinde giddi geldi yolparası, günlük yevmiyesi söz konusu... yine de canın sağ olsun demeliydi.