Arkadaşlar genelde 2 kişi veya tek başıma 100-200 metre açılabilecek şekilde bir bot-motor bakıyordum. 4 zamanlı al önerilerine rağmen 2 zamanlı 3.3 mercury aldım. Bunun sebebi tek başıma çıktığımda bile rahat bir şekilde botu motoru taşıyabilmem oldu. Şimdi biliyorum denizin şakası olmaz diyeceksiniz motor ufak diyeceksiniz ama Samsunda zaten 200-300 metreden fazla açılabileceğim bir avlak yok. Aynı zamanda yazları akbük'de de aynı şekilde açılarak yapacağım avlarımda beni fazlası ile idare edeceğini düşünüyorum. Motoru aldım fakat bot konusunda tercih yapamıyorum. Benim için 270-280'lik bir bot yine kafi gelecektir. Kaliteli olması önemli tabii ama asıl önemli olanı hafif olması. Sizce bu şartlarda hangi bot'u tercih etmeliyim?
motor küçümseme, hiç de fena degil, ikinci el mi sıfır mı? 4beygir ile mersinde nice insanlar gördüm 3 kişi 4 kişi açılanlar.
Muvaffak Abi teşekkür ederim. Samsunda zaten yalnız çıkabilme gibi bir şansım yok Ama didimde sanırm genelde yalnız çıkacağım. Ama kesinlikle can yeleksiz açılmam. Zaten oradaki avlakları bilirsiniz genel itibariyle koylar denizin köpürdüğüne pek şahit olmadım. Ki küçük çalkantılarda bile kendimi 10 dk içinde kıyıya atabilecek uzaklıklarda olacağımdan sanırım o riski alacağım. Tek başına gitmeyi hiç kimseye önermem özellikle denizdeki canlılarla şaka olmayacağını bilmediğim bir canlıyı da kesinlikle bota almadan uzaklaştıracağımı bildiririm. Zaten motor iptal edildi. Kargoyalacak olan arkadaş kargoya götürürken düşürmüş pervane ve kafa kasası kırılmış iptal edildi. Sanırım 3.6 Parsun alıp serüvene öyle başlayacağım
Abicim kaç paralik bot alacaksin? bütçen ne. ona göre bişi diyim sana. bak bu motorla en ideal bot boyu en çok 3metredir. 3 20 bile zorlar. 2.80- 3 arasi boy güzel olur. birdeaklinda olsun zaten daha büyük botla uzun mesafe kürek çekilmiyor zaten. hani motor falan bozulurya aklinda olsun diye
2,70-3,00 arası yeterli olur, ötesini sizde zor kaldırırsınız motorda zor kaldırır ağırlıkları firmalar belirtiyor zaten. alüminyum taban yada ahşap taban bakabilirsiniz, eğer işinizi görürse ızgara tabanda bakabilirsiniz. birde şu var alüminyum taban ahşap tabana göre çok daha hafif gibi bir izlenim var genel olarak fakat kataloglara bakıldığı zaman 2-3 kilodan fazla bir fark olmuyor, o yüzden içinize sinen bir bot olursa ahşap tabanda olabilir. eğer imkanınız el verirse 3,00 bot ve 5-6 hp motor daha güzel olur diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim arkadaşlar 1200-1500 tl arası bir bot işimi görecektir. Cais Aliminyum Taban 270'lik var 1250 civarında kullananlar yorum yapabilirler mi?
Birde şu var botu nerde kullanacaksın? evden bagaja koyup götür getir her defasında şişirip kullanacaksan bu taban şekli sana yılgınlık verir. üçüncü dördüncü kullanımdan sonra internete ilan verip satarsın. böyle bi sürü ilan var. çünkü bu tür tabanlı botlar hem çok ağır hemde kurulumu zaman alıyor. bide ağır olduklarından motoru da zorluyor. sana gelmeyebilir. ama yerin deniz kıyısı ve bir kere şişirip tatil dönüşü indireceksen yada römorkun falan varsa o bot işini görür. Ama götür getir şişir kaldır yapacaksan ozaman ya şişme hava tabanlı yada ızgara tabanlı al. ben her ikisinide vaktiylen kullandım. işini görür. çünkü bu tür tabanları arabanın bagajına koyuyorsun çıkarıp direk şişiriyorsun. öbür türlü taban malzemesini koy çıkar eziyet gibi bişi. paran varsa http://www.avmarketi.com/asp/product/9306/REMIXON-285-CM-SISME-TABANLI-BOT bunu al daha ekonomik bişi istersen http://www.activity.com.tr/RF285S-Izgara-Taban-Bot,PR-164.html işini görür. illa bu markaya gerek yok benzer bir marka olabilir sonuçta bütün botların kumaşları aynı fabrikada yapılıyor. ayvaz kasap kasap ayvaz hesabı yani)) ama kalınlıklarını sor o konuda sahtekarlık yapıyorlar 1100 diyorlar ama 1100 yoğunluğunda yazıyor. halbuki 800 denye oluyor. onu iyice araştır. yoğunluğunda yazmasın kalınlığı 1100 denye olsun. bide botta iki oturma tahtası olsun. tek oturma tahtalı botlarda oturup kalkılmıyor iki tahta oldumu daha kolay oturuluyor.
Süleyman Bey söylediklerinizde çok haklısınız. Aslında ızgara ya da şişme taban çok daha pratik. Ama benim gibi 187'lik ve 95 kiloluk biri için sorun olmaz mu bu tabanlar?
Ergin Bey bende Kolibri KM300 ahşap taban bot var.Resimleri forumda mevcut.Eğer botunuzun römorku yoksa bot işi belli bir süre sonra bıkkınlık veriyor.Botla av yapmak için 10 gün izne ayrıldım bu süre zarfında botu sadece bir kere kurdum o da ikinci günde diğer sekiz gün botu kullanmadım.Botum ,bagajı sınıfında en büyüklerden olan ford focus sedanın bagajına zor sığdı.Bagajı kapatamadık.Şu anda neden fiber bot almadım diye kendi kendime kızıyorum.Botumdan memnunum.Botun markası kendisini kanıtlamış bir marka.Ama dediğim gibi botu taşımak için araç olmazsa eziyet oluyor.Bunların yanında botu her zaman sahile bırakamazsın güneş zarar verir,hırsızlar için çalınması çok basit,zarar vermek isteyen birisinin açtığı iğne ucu kadar bir delik bütün keyfinizi kaçırır.Eğer benzinli motor yerine akülü motor kullanırsanız o ayrı bir dert.Akü taşı(en az 18 kilo),aküyü şarj et,eğer yedek akünüz yok ise akü şarj etme akünün gücüne göre 24 saat olabiliyor.Tüm bunları düşünürsek eğer kalıcı bir yeriniz yok ise deniz kenarında(benim var ama bot işinden bıktım römork olmayınca.)şunları dikkate alın; -alacağınız bot şişme taban olmalı(benim botumun ahşap tabanı nerdeyse bottan ağır) -2.70 den fazla büyük olmamalı -benzinli küçük motor olmalı(hafif olması açısından) -şişirmek için klasik el ve ayak pompalarının yanında mutlaka akülü bir şişrme pompası olmalı
Bu arada ızgara taban botlara bakmayın.Çünkü alt tabanları omurgasız olduğu için denize uygun değiller.
merhaba ergin kardeş... selam ergin kardeş.elimde 2.50 metrelik gayet kaliteli bir bot var.senin alacağın motora tamı tamına uygun.botu bir kac ay önce bauhause den aldım.taşıma kapasitesi 450 kg.bütün ekipmanları mevcut.alüminyum tabanlı,tamir kiti,kürekleri.,pompası, herşeyi tamtekmil.satmamın sebebi tamamen ekonomik.motor alamıyorum.botta paketinde durup duruyor.daha önce balığa cıktığım bir yakınım vardı.şimdi yok.tek başına zevk vermiyor.eğer istersen sana verebilirim.aklına bir şey gelmesin bot cok kaliteli.bauhause'nin sitesine gir incele.eğer düşünürsen telefonum 5057789841.arasan görüşürüz.sağlıcakla kal.
Hava tabanlının mukavemeti konusunda şüphelerim var. Samsun gibi bir yerde de inceleme gibi bir şansım yok maalesef. Bu arada sırf balık merakı yüzünden binek aracımı sattım ve bu yıl doblo alarak rahata kavuştum. Bagaj inanılmaz derecede kolaylık sağladı. Botu da motoru da kolaylıkla koyabileceğim sanırım. Ayrıca ortadaki sürgülü bagaj bölmesi 70kg'a kadar taşıdığı için bot motoru alt bölmeye, olta ve malzemelerimi de cam hizasındaki üst bölmeye kolaylıkla yerleştirebilirim. Botu saklayacak yerim var gibi ama şişik kullanırsam da aracın üstünde yatay barlar mevcut belki dikey CrossBar alarak botu gideceğim zaman tavana da bağlayabilirim. Ama en pratiği hava tabanlısı olacak sanırm. Hem hafif olacağından düşük beygirli motorla da sıkıntı yaşamam.
Ali Bey motoru ikinci el alabilirim ama sanırım botu bu şekilde alamam. Teklifiniz için teşekkür ederim. Size sahibinden.com üzerinden satış açma önerisinde bulunabilirim, fotoğraflı ve açıklamalı güzel bir ilan kısa sürede satılmasına sebep olabilir.
teşekkürler ergin kardeş düşüncene saygı gösteriyorum.ama bence motoru ikinci el alma.zaten ikinci el ile sıfırlarının arasında fazla fark yok.en azından iki sene başın ağrımaz.benim size önerdiği botun sıfırdan farkı iki kere suya girmasi ve fiyatı.tabiki karar sizin.ama ben yinede motoru sıfır alın derim.kolay gelsin.
abicim bu boy kilo işinden ziyade eğlence ve kondisyon meselesi. şimdi herşeyden evvela bu botu alınca yani taban malzemeli botu alınca daha ağır oluyo. 50 kilo falan. kendinden malsemeliler 30 kilo falan. ağır olan bu botu kaldır indir bagaja koy çıkar dahada önemlisi denize giderken değilde denizden geldiğinde yorgun bitkin öle bir işkence oluyoki bir kaçkere gidip gelince artık diyosunki yav kim gidip kuracak şimdi. Ama kurulu malzemeli yani hava taban yada ızgara taban olunca sadece şişir indir başka bişi yok. yinede sen bilin. ama bu hep böyle olur. aslında en güzeli paran olacak römorklu ve kendinden fiber tabanlı büyük bi bot alacaksın büyükde bi motor. işte ozaman deniz sana eğlence olur. ama 5000lirayıda bulur hatta geçer öylesi