Mercury 5 hp mi Parsun 8 hp mi ?

Konu, 'Motorlar' kısmında coelecanth tarafından paylaşıldı.

1. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Arkadaşlar bilen biliyor aylardır kıvranıyorum botuma uygun hangi motoru alsam diye.. Bugün parsuna karar vermiştim ama bin bilsen de bir bilene sor demişler bir kez daha yorumlarınıza ihtiyacım var..

Yazın hafta sonları günde 2-3 saat bincem botuma 2 zamanlı arıyorum ama sizce hangisi ön plana çıkar ?

2. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    ben 6 hp 4 zamanlı mercury'i satıp 9.8 hp 4 zamanlı parsun aldım ve gayet memnunum........ fazla düşünme al!!!!:)

3. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    2 zamanlısını kullananan pek yok galiba??

4. icerainbow

icerainbow levend korkut

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shakespeare
    En İyi Avı:
    35 kg orfoz
    doğrusunu söylemem gerekirse ikisini de tavsiye etmem... önerebileceğim iki motor var biri honda biri yamaha.... Honda 2 zamanlı üretmiyor. 4 zamanlı daha verimli ve yakıtta cimri. 5 yıl garantili.... üstelik japonya da üretiliyor. Honda 5 beygir var bende sorunnsuz ilk ipte çalışıyor.

5. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Honda 5 beygir ilk istediğim motor ancak sıfır almak istiyorum ve honda 5 hp nin sıfırı 3600 tl fiyat istediler..

Zaten 3 ay x 4 = 12 hafta sonu günde 2 saatden =24 saat boyunca yıllık binicez bota. iki kat masraf etsem mi etmesem mi bilemedim

6. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Bu tür aletler uzun vadeli demirbaş gibidir. İyi bir şey alıp, satarken de değerine satılır.

7. burak77

burak77

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    parsun 9.9 kullanıyorum çok memnunum.bağımsız alman testlerinde 1.tohatsu 2. parsun ve yamaha ardından diğerleri geliyor.orka deniz den almıştım onlardanda memnun kaldım..

8. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    SEN BENİ DİNLE AL TEPE TEPE BİN:)

9. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    mademki sadece 12 hafta sonu vede sadece 2 saat planlıyorsunuz, ki planlanan bu ise daha bile az olabilir, benim önerim botunuza takılabilecek en kuvvetli vede en çok benzin harcayan motoru seçmenizdir :) evet, hiç ince hesap yapmaya gerek yok, aynada yazan en kuvvetli motorun bulabileceğiniz en ucuzunu alın.....mesela benim durumum aynı olsa hiiç düşünmeden 25lik bemepok u 1000 liraya alıp 310 botumun arkasına takar, kısıtlı zamanın tadını çıkarırdım :)

10. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Bir kez daha hatırlamakta fayda var !! ''Denizlerin Mercedes' i Honda , BMW' side Yamaha'dır.

11. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    arz ettiğim üzere, kullanım süreniz çok kısa.....tadımlık zevk için çok büyük yatırımlar yapmanıza gerek yok.....tabii güvenliğide elden bırakmamak gerek, alacağınız ucuz motorun yanına gene hesaplı bir sinek motor alarak güvenliğinizi maksimize edebilirsiniz vede bu paket alacağınız küçük bgli bir markalı bir sıfır motordan gene çok daha ucuza malolur.....günümüzde artık ne yazıkki tamamı ile bir marka tavsiye etmek tam anlamı ile mümkün diil.....hiçbir marka eskisi gibi diil artı birçok markada ortak üretim yapmakta, birçoğuda birbirini kopyalamakta.....bazen kopyanın malzeme kalitesi orijinalini geçmekte.....benim gençliğimde japon makinaları eski kurtlar tarafından bizlere güvenilmez olarak lanse edilirken şu anda karşımıza bilinen en sağlam makinalar
    olarak lanse edilmekte.....80 li 90lı yıllarda bir yamaha ile bir johnson-evinrude u kıyaslamayı hakaret sayardı johnson-evinrude (OMC) sahipleri.....ama günümüzde yamaha motorlar (kısmen haklıda olarak) sağlamlığın simgesi oldular. honda cesur bir adımla ürettiği ilk nesillerdeki beyaz seri motorlar oyuncak olarak görülürdü (son derece haksızca).....mamafi, lafı fazlaca uzatmadan, günümüzde şartlar değişmekte.....an itibarı ile geçmişteki başarılarının vede birikimlerinin ekmeğini yemekte sektördeki birçok marka.....ama içtenlikle söyleyebilirimki marka etiketlerine takılmadan cesur kararlar alabilen kalite- maliyet hesabında karlı çıkar (ikinci elde bişey diyemem) günümüzde bir parsun motor, yerleşik markaları bağımsız testlerde tüm dünyanın gözleri önünde geride bırakabiliyorsa, üstüne birde malzeme kalitesinde öne geçiyorsa, dahası fiyat avantajınıda üzerine koyuyorsa benim tercihimde parsun yönünde şekillenir (ki öyle oldu).....
    sorunuzun tam cevabına gelirsek,

tabii son karar sizin.....ama nacizane bana sorarsanız kullanım vede ucuz maliyet diyorsanız parsun, ikinci elde rahat satabileyim diyorsanız mercury.....

12. muresli

muresli MISTAN BAYER

Selamun aleykum,
    Kiymetli arkadasim mali alirken kazanirsin.Iyi dusun.Degistirmek,buyutmek icin satmaya kalkarsan malinla rezil olursun.3500 `e aldigin iyi mali 1 yil sonra 3300 `e satarsin.1500 `e aldigin cakma,kopya aynisinin kolonu mali 1 yil sonra 500`e satamazsin.Karar senin.Selamlar.

13. eseses kikiki

eseses kikiki Gökhan Tunalı

Markalı olduktan sonra 4 zamanlı Suziki 6Hp düşünebilirsin diğerlerine göre daha güçlü,devirli ve hesaplıdır.

14. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Umut kardesin dedigi gibi zaten kisitli bir zaman binmek icin aliyorum ve tabi ki kimse malini alirken satmayi pek dusunmuyor... Uc gunluk dunyada keyif almak ve ikinci elin stressini yasamamak icin 2zaman sifir parsun 8 hp (9,8 ile ayni ozelliklere sahip) bana yakin duruyor...

Gonul hep daha iyisini ister hondalar yamahalar ama benim ihtiyacimi bu motor daha iyi karsilayacak gibi duruyor...

15. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    Can kardeş, ikinci el gibi bir kaygın yok madem, en doğru kararı verdin.....motor metalindeki çapaklara kadar yamahanın kopyası artı, malzeme bolluğundan dolayı daha fazla paslanmaz çelik kullanmış adamlar.....yani, aynı yemeği alrın tabaktada yesen porselen tabaktada yesen yemek aynı yemek, etiketlere takılmaya hiç gerek yok.....AMAA, tekrar etmeliyim, eğerki ileride motorunu büyütmeye falan niyetlenirsen her ne kadar yamaha ile aynıda olsalar, ikinci elde onun kadar şansı yok takdir edersinki.....motorlu araçlarda bu duruma (erkek kardeş) denir.....ama herşeye rağmen ileride daha büyük teknelerede geçsen pratik bir takım elinin altında genede bulunmalı, bu bakımdan satma ihtiyacı pek hissretmeyedebilirsin.....mamafi hayırlı uğurlu olsun, en güzel şekilde kullanasın.....birde nacizane öneri, 8bg doyurucu bir güçtür ama fazlada macera arama genede.....her zaman gereken önlemleri al hem kendin hemde yanındakiler için.....tekrar hayırlı olsun.....

16. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Tesekkur ederim,bu karari almamda tavsiye ve onerilerin oldukca etkili oldu.. En kisa zamanda satin almaya gidecegim.. Ama bu hafta ici anca..
    Hayirli haberlerimi en kisa zamanda sizlerle paylasmak dilegiyle.. Tum cevaplar icin birkez daha tesekkurler...

17. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Sevgili arkadaşlar, bana ayırdığınız zaman, yazdıklarınız ve emekleriniz için teşekkür eder, yeni motorumun 8 hp parsun 2 zamanlı olduğunuz sevinçle bildiririm.. :)

18. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    hayırlı olsun güle güle kullan.....:)

19. fonz

fonz Alper

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Limit Üstü
    Kardes hayırlı olsun güle güle kullan fiyat nasıl bende bu tip bi motor alıcam bu aralar bilgilendirirsen sevinirim...

20. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    2350 tl ye aldıım 2 zamanlı 8 beygiri..