herkese selamlar mercury 6hp uzun şaft motor sahibiyim kullanma kılavuzunda aydınlatma özelligi oldugu yazıyor tekneme aydınlatma istiyorum nasıl yapabilirim motorun aydınlatma çıkışı nerede bilen varsa aydınlatırsa sevinirim .....ayrıca bu motorlarda geri vites varmı? dün (r) konumuna aldım ama geri gitmedi bilen varsa aydınlatırsa cok memnun olurum .....herkese saygılar.
Motor zaten küçücük, sağına soluna bir bakın socket yeri varmı diye ,varsa bir 12 vlt bir ampülle motoru çalıştırıp deneyin , veya sonradan takıldıysa , motor içinde boşta ,kablolar varmı bunuda kontrol edin, 9.9 yamahalarınki bayağı verimli aydınlatıyor.12 v 50 watt ampul kullanılıyor. Geri viteside , suda kontrol et son modellerinde var.
Abi tüm yamaha modellerinde bu soket var mıdır? Mesela 2005 Modellerinde bu tekne aydınlatması özelliği var mı?
Bahsettiğim, iki zamanlı , 2001 model 9.9 FMHL , 2005' modeldede gördüm , fakat olmayanlarıda var,bu bir + özellik yani.
Abi bende 6 bg kısa şaft mercury var, 1 kere kullanmak nasip oldu : Geri vitesi var tam geçmesi lazım ama vitesi kontrol ediniz, aydınlatmaya gelince hiçbir bilgim yok. Saygılar...
Aydınlatma çıkışına ait soket, motor kapağının ön yüzünde araba çakmağının yuvasına benzer, üzerinde lastik su geçirmezlik muhafazası olan bir nesnedir. Eğer böyle bir çıkış yoksa motor kafasını söküp, ateşleme sistemine yakın uçları boş bir konnektör varmı kontrol edin. Yine çözemezseniz, motorun tam modeli ile yetkili bir servisi arayıp bilgi alın derim.
ateş-01-34 merhaba adanada yaşıyorum bir konunuzda karagöçer ile ilgili yardımcı olabileceğinizi belirtmişsiniz ben de şimdi sizden yardım istiyorum nasıl irtibata geçebiliriz e-mail adresim pirayee33@hotmail.com