MERCURY 9,9 4 ZAMANLI MOTOR+TEKNE SORUNUM

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında AXLPC tarafından paylaşıldı.

1. AXLPC

AXLPC YASİN

9,9 YENİ ALDIĞIM MERCURY UZUN ŞAFT MOTORUM VE 3,50 MT MARİN BOT SANDALIM VAR . SORUNUM TEK KİŞİ BİNİLDİĞİNDE SÜRAT GAYET İYİ FAKAT İKİ KİŞİ BİNDİĞİMİZDE MOTOR KESİNLİKLE GİTMİYOR SÜRAT YAPMIYOR NEDEN OLABİLİR ACABA

2. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    İkinci kişiyi bottan atacaksın.

3. Çim adam

Çim adam Aydın

katılıyorum :D

Arkadaşım aynı motor bende de var 4.80 fiber teknemi ( marineboat çınarcık) rolantide 2,2 km tamgazda 10,4 km hızda götürebiliyor.

4. djtolga

djtolga tolga

En İyi Avı:
    Levrek 4 Kilo
    bende önceden 4 metre tek cidar tekne 9.9 evınrude 2 zamanlı motor vardı tek kişi uçuyordu fakat 2 kişi hiç yürümüyordu tekneden kaynaklanıyordu çünkü arkadaşımda yerli yurt tekne vardı 4.50 onda 3 kişi bile çok iyi gidiyordu

bu arada 9.9 mercury motordan memnunmusunuz nasıldır ben isatek 4.50 mercury 9.9 4 zamanlı almayı düşünüyorum

5. mudeli

mudeli Gökhan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    selimhan 4300 gr
    tekne motor problemi yok problem teknenın yapısı marın bot teknesı dıgerlerınden hafıftır bu sebeple teknede oturdugunuz yer onemlı muhakkak ıkıncı kısı onde oturmalı orta ya da yanda oldugu muddetce flya gecemez tekne motorboat bu ısın en ıyısı ısatekte fena sayılmaz hepsını kullandım.Motorun 4 zamanlı olmasıda belkı bır mıktar hızlanmada etken 2 zamanlılar daha cabuk fly pozısyona gecer . bendede 3.5 marın bot ıle yamaha 4 zamanlı motor vardı 2 kısı esenkoyden maltepeye gece gectık .ama ıkıncı kısı teknenın onundeydı tum yol boyu .bu arada sımdı gordum uzun saft dıyorsunuz .aynası alcaktır bu teknenın bu sebeple tam gaz verdıgınızde teknenın onunu pervane havaya kaldırır buda bır sebep sayılabılır. bu tekneye kısa saft daha uyumlu bence tekneyı satıp yerıne 4 metre safter alın ortası bos olan modelı tavsıye ederım. daha buyugunde 25 beygırı tavsıye ederım

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    9.9 mercury dört zamanlı ve 4.25 mursan clasic fiberim var,dümdüz denizde tamgaz iki kişi 30 km/h hız yapıyor(gps cihazının gösterdiği).zaman zaman 340 botuma takıyorum tek kişi jetski gibi sudan kesiliyor,iki kişi muhteşem gidiyor.
    Sizinki uçması lazım,trim ayarı yapıyormusunuz,teknenin aynası uzun şafta göremi tasarlanmış,garip bir durum .

7. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bu tayfayı aşağı atma olayını tuttum valla :laughing: . oldum ya gülmekten :laughing:

8. AXLPC

AXLPC YASİN

UZUN ŞAFT MOTOR DA TEKNENİN AYNA YÜKSEKLİK ÖLÇÜLERİ EN OALMALIDIR

9. enginköp

enginköp engin köprülü

10. AXLPC

AXLPC YASİN

TEŞEKKÜRLER

11. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Hep Havuz problemi çözecek değiliz ya. Biraz da dalgaya almak lazım.:)
    Evet bu sorun çok yönlü. Sandalın ağırlığı, boyu, gövde yapısı, oturma pozisyonu vs..... etkendir. İmkanlar ölçüsünde kombinayon yapılması lazım.

12. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    http://www.denizrehberim.com/
    bu adreste de birşeyler var. benim hala anlayamadığım bu şişme botmu yoksa teknemi? ayrıca motor trimli gibi takılmış olabilir, yandanbir bakın

13. mehmetmeral

mehmetmeral mehmet

En İyi Avı:
    Levrek 8.300 kg
    bende 15 bg 4 zamanlı suzuki var 4.50 160 kg ağırlığında fiber teknem var tek kişide 2 kişide denemelerim oldu 18 knot yapıyor buda yaklaşık 33 kmh a denk gelio yani 2 kişinin okadar fark ediceğini sanmıyorum motorun trim ayarına bi bak derim benim trim genelde hep 1 de çekiş kaybını anca 3. kişi bindinten sonra anlıyorum teknenin altı temizmi trim ayarı ne durumda bunlara bak derim 9.9 beygir çok düşük bi beygir deil 2 kişide okadar fark ediceğini sanmıyorum. uzun şaft motorda teknenin ayna ölçüleri 508mm- kısa şaftta 308mm ayna yüksekliği olmalıdır kayığın kıç aynasını ölç 508 mm ise uzun şaft 308 mm ise kısa şaft olması gerek bunlar önemli etkenler motor ile kayık eşleşmesi gerek 250kg tekneye 9.9 takılırsa hem çok yakar hemde gitmez teknenin ağırlığı motorun beygiri bunlar çok önemli motor alıcak arkadaşlar 4.50 teknelere 15bg den aşşa takmanıızı önermem denizde beygirin zararı olmaz fazla beygir çok yaktırmaz aksine daha az yakıt sarfiyatı olur bildiklerim bunlardan ibaret umarım yardımcı olmuşumdur..