Bir dostum bu iki motor arasında seçim yapmakta zorlandığını ve fikrimi sordu.Ben bildiklerimi kendisine aktardım ancak forumda konu açarak dostların tecrübe ve bilgilerinden faydalanmanın daha uygun olduğunu düşünmekteyim.Bu konuda fikir ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum. fiyatları şu civarlarda mercury 4800 tl tohatsu 4600 tl
Ben şahsen bu üçü arasında Mercury'i tercih ederdim. Ama bu 3 dışında kesinlikle Honda Kendim de şişme botta Yamaha 4hp kullanıyorum
Bu üçlüde tabiki mercury tercih edilir Sevgili Fatih abim.Hem satarken diğer iki motordanda çabuk satılır hemde parça ve servis ağı daha geniştir.Benim kıçtan takma motorlarda tercihim sırasıyla ; 1- HONDA 2-YAMAHA 3-SUZUKİ 4-MERCURY 5-EVİNRUDE diye gider..
Tohatsuyu merak edecek birşey yok aSlında.Japon firması birçok markanın belli bir güce kadar olan motorlarını üretiyor..Örneğin mercury motoru üretende bu firma zaten parçalarıda birebir aynıymış.Diğeri isim bilinirliği nedeniyle daha yüksek fiyatla satılıyor..Bu nedenle daha ucuz olan tohatsuyu almak daha mantıklı ki bende öyle yaptım.Ama bütçe sorunu yoksa Yamaha ve Honda öncelikli olmalı bencede bu ikisine güç yetmiyorsa kesinlikle Tohatsu.Ben sıfır olarak 9.8 4 zamanlı Tohatsuyu yakın zamanda 4.500 tl ye aldım
Tohatsu 9.8 ile mercury 9.9 aynı motorlar değil. Evinrude markasının 3,5-4-6-9.8-15 hp modellerinin birebir tohatsu ile aynı dır,tohatsu motor fabrikasında üretilir. Yine mercury ve marinerlerin 2.5-3.5-4-5-6 hp 4 t modellerinin de yine tohatsu ile birebir aynı (renk ve etiket farkı var) motorlar. mercury ile tohatsunun 6 hp ye kadar olan modelleri birebir aynı olarak,8-9.9-15-20-25-30 hp ler ise farklı olarak japon tohatsu fabrikasında fason üretilmektedirler(son üç dört yıldır). Yüzde yüz parça uyumu söz konusu olmasada bir kısım parçalar uyum sağlar.
Motordan anlamam ama mercury evenrude yamaha daha bilindik markalar. Neyse benim konum bu degildi, dort gozle dunya yol yaptigin raporunu bekliyoruz Fatih abi. Hatirlatayim dedim
Mercury,mariner ve tohatsu kullandım.Ben tohatsu kadar cefekar,sağlam bir motor görmedim.on kere daha motor alacak olsam tohatsuyu tercih ederim.