merhaba abilerim arkadaşlarım bi sorum olacaktı ben şimdi dün gittim balıkçıya malzeme aldım ve ilk defa zargana deniyeceğim bide zargana topu aldım ve çıktım eve gitmeme az kalmışken aklıma geldi ben bu topu aldım ama iğne off dedim tabi bi daha gidemem sonra aklıma istavrit çaparisindeki iğne geldi onu sormak istedim işe yararmı istavrit çaparisindeki iğneyi taksam yoksa balık tutmaya gittiğim zaman ordaki balıkçıdanmı alayım iğne, eğer istavrit çaparisindeki iğne olursa iyi olur evde yapar giderim şimdiden teşekkür ediyorum herkese hayırlı günler bol avlı günler rastgele
arkadaşlar bu arada benimde bir sorum var zargana için ipek hiç kullanmadım bir paket ipek aldım sarı renkli paketin içinden 4 adet çile şeklinde sarılmış iplik çıktı bunları oltaya nasıl bağlayacağız.
Dediğiniz gibi İpek ip çile şeklinde olup, ortasında bir düğüm vardır. Bu düğümden misinaya bağlamanız yeterlidir. Aşağıdaki düzenekte göstermeye çalıştığım şekilde yapacağız. Ayrıca forum içinde Zargana diye aratmanız halinde birçok konu bulabilirsiniz. Ana Beden====O==O======-O========================================İPEK İP ...................(Fırdöndü)....(Zargana topu)....1,5 Kulaç 0,18 iyi misina
Günaydın. Eğer ipek ile avlanacaksan iğneye gerek yok. İpek ile değilse daha küçüğünü bulamassan çaparideki iğnelerde iş yapar. Birahas benim bildiğim bu düğümler tam ortada kalacak şekilde bağlanır ki balık tutulduktan sonra bu düğümlerden ipek iki yana çekilip daha kolay açılsın diye.
abi teşekkür ediyorum cevaplarınız için arattırdımda bulamadım ozmn beyaz sağlam bi istavrit çaparisinin iki iğnesini çıkarayım sonra 2 metre yada 1.5 metre beden bırakıp ucuna iki tane iğne bağlıyayım öyle görmüştüm allah razı olsun sağolun galatada çok zargana var bu arada
Ynalız zargana topundan sonra 1,5-2 mt biraz uzun .İğne toptan sonra en fazla 1 mt aşağıda olmalı.Zargana yüzey balığıdır.
Volkan kardeş, eğer yemli olta atıyorsan tek kancalı olta verimli olur. Yemin suda küçük bir balık yavrusu gibi sürüklenmesi gerekiyor. İki tane kancada bunu zor sağlarsın. Ahenk bozulur. Ama ipek atarsan arkadaşın şeklen gösterdiği gibi iki adet bağlanabilir. Kanca olarak ben genelde 6-7 numara siyah sinek kullanırım. Daha iyi verim aldığımı düşünüyorum. Beden boyuna gelince ne kadar uzun olursa o kadar iyi. Topun balığı ürkütmemesi gerekiyor. Ben kamış boyunca beden bırakıyorum. İyi avlar.
cevaplar için çok teşekkür ediyorum sağolun abilerim bi zargana tutsaydım allahın izniyle c.tesi gidicem inşallah tutarım herşey için teşekkür ediyorum sağlıcakla kalın
ben de toptan sonra 1.5-2 metre beden bırakırım. yem devamlı çekildiği için yüzer zaten çekilmediği zamanda batmıyor,denizin dalgasıyla hareket ediyor. ben uzun bedenin bir sakıncasını görmedim. iğne oltada 12 hırsızda 10 kullanıyorum. çapari iğnesi de pekala iş yapar da onu çok yutuyor çıkartması zor oluyor. birde ben bedenin diğer ucuna küçük klipsli fırdöndü takarım. eğer koparsa veya zargana kakımı çok derin yutarsa uğraşmam hemen yenisini takarım.
ibrahim abi benden duymuş olma ama senin kayalıklarda gözü olan arkadaşlar var bunlardan biri benim birgün geldiğinde senin kayada oturuyo olartak görürsen beni şaşırma heleki seçkinin yakaladığı balıkları gördükten sonra