Deniz kıyısında doğunca denize sevdalı olmamak elde değil herhalde!İnsanın gön lü açılıyor masmavi derinliklere baktıkça.Denizle iç içe oluncada balık ve yelken bi şekilde çekiyor seni.Çocuk yaşlardan beri balık avı çok heyecanlandırmıştır beni,okul ve iş hayatı bir süre alıkoysada bu sevdadan bir gün Akçayda çıkılan çapari avı denizlere kesin dönüşün fitilini ateşledi.O gün 4 saatte 3 kişi 330 ad kolarit-uskumru yakalayınca çaparide üzüm salkımı gibi ,kim dayanabilirdi ki?Çocukluğumda öğrendiğim birkaç kıyıdan av yeri (ssk kampı -edikoop kampı sahili) ve abilerimizden öğrendiğimiz turban sahili,dalyan,burhaniye altınkap açıkları,artur muratçeşme civarları yetmez oldu.Bir ara asos kadırga koyu.Ve nihayet benim için efsane olan BABAKALE!Muhteşem biryer.Tabiki havasını yakalarsan!Umarım hep böyle devam eder. Allah oltamızdan balığımızı eksik etmesin. Murat İŞCAN EDREMİT
Murat ağabey aramıza hoşgeldiniz ,çok güzel bi dua etmişsiniz Allah oltamızdan balığımızı eksik etmesin demişsiniz ,biz katledelim sonra Allah tan dileyelim ,3 kişi 330 tane uskumru fazla değilmi Murat Abi...
Murat Kardeş ; Öncelikle Aramıza ve Ailemize Hoş Geldin. Araştırdığın ve aradığın konular ile tüm can dostları burada bulacağından eminim. Keyifli ve zevkli paylaşımlar.
Sevgili seçkin, Hassasiyetini saygıyla karşılıyorum.Ancak o gün balık avına ''balıkçı plakası '' olan bir tekne ile ve geçimini sadece ''olta balığı'' ile sağlayan balıkçı ile yapmıştık.Fakat gördüğüm kadarıyla aynı hassasiyeti sen avladığın istavritler için gösterememişsin.50-60 istavrite ''ancak bu kadar alabildim'' diyebiliyorsun Ayrıca benim bildiğim balıkçı 'sigara paketi'nden küçük balıklar içinde ''çok güzel av olmuş'' övgüsü düzmez.Bunları yazarken ''kendisi yutar salkımı ,başkasına verir talkımı '' atasözümüz geldi aklıma.
Murat Bey aramıza hoşgeldiniz .Umarım aradığınız güzellikleri burada bulabilirsiniz. Hazır gelmişken birşey sormak istiyorum. Tanışma konunuzda yazdığınız kıyıdan avlanma bölgeleri halen verimli bölgeler midir? Kısmetse bayramda Edremit'te olacağız ailece ve büyük olasılıkla kıyıdan avlanacağız olmadı tekne kiralamayı düşünüyoruz. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz
Alper bey, Kıyıdan avlanma için ssk kampı,edi-koop kampı ve fener burnu civarları halen verimli.Ancak eğer özel araç var ise ,size asos-kadırga koyu clup kapheros yanını tavsiye ederim.Edremit-kadırga yaklaşık 50 km ve 40 dk. İhtiyaçlarınız için (kahvaltı-öğle-akşam yemekleri ve sıcak çay ) Hafız'ın Yeri 365 gün açık.Benimde selamımı söylerseniz daha ekonomik!Vaktiniz olursa bende Edremitte olacağım beklerim.0.532.316 95 90
Saygıdeğer Abim Hakkımda bu kadar çok araştırma yapmanız beni sevindirdi Eğer tebliğleri biliyorsanız amatör balıkçı için istavrite getirilmiş limit kişi başı 5 kg dır 50-60 istavritin ağırlığının ne yaptığını yazmama gerek yok.Burası amatör balıkçılık sitesi olduğundan ben yazdığınız avın amatörler tarafından yapıldığını düşünerek limitlerin üstüne çıkılmasından şikayet ettim ,bunu kendinize yapılmış bi saygısızlık olarak algılamanıza gerek yok ,açığımı aramanızada gerek yok .Atasözüde çok güzel fakat şu şekildedir doğrusu "Ele verir talkini ,kendi yutar salkimi" rastgelsin...
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Umarım balık alabiliriz. Eğer bir aksilik olmazsa da görüşürüz. Tekrar teşekkürler.
Hoşbulduk sevgili murat,yörük efe muharrem,alper ve muharrem.Dakika 1 gol 1 olunca selamlaşmak bu saate kaldı.Süper bir siteniz var.Her konu düşünülmüş,çok emek har- canmış ve sonuç harika!Sizleri tanıdığıma sevindim,yolunuz düşerse buralara beklerim. Allah oltamızdan balığımızı eksik etmesin.
Saygıdeğer Abim Hakkımda bu kadar çok araştırma yapmanız beni sevindirdi Eğer tebliğleri biliyorsanız amatör balıkçı için istavrite getirilmiş limit kişi başı 5 kg dır 50-60 istavritin ağırlığının ne yaptığını yazmama gerek yok.Burası amatör balıkçılık sitesi olduğundan ben yazdığınız avın amatörler tarafından yapıldığını düşünerek limitlerin üstüne çıkılmasından şikayet ettim ,bunu kendinize yapılmış bi saygısızlık olarak algılamanıza gerek yok ,açığımı aramanızada gerek yok .Atasözüde çok güzel fakat şu şekildedir doğrusu "Ele verir talkini ,kendi yutar salkimi" rastgelsin... Sevgili Seçkin, Öncelikle hassasiyetini ''saygıyla'' karşıladığımı cevabımın ilk satırla rında belirtmiştim.O tebliğlerdende haberim var,ancak benim tuttuğum istavrit lerin 4-6 tanesi 1 kg geliyorsa ya senin tuttukların 'kraça' idi yada bundan sonraki istavrit avlarını plakalı bir tekne ile yap.Bu hesaba göre senin 50-60 istavrit'in 10-15 kg olmalı!Sanada rastgelsin.
aramıza hoşgeldin noauida bende siteye yeni katılan biri olarak senin düşüncelerine katılıyorum denizi sevmek denizle içiçe olmak çok güzel bişey allah bizi denizden ayırmasın diliyorum iyi avlar hoşsohbetler