Sa Merhaba yardımcı olursanız sevinirim,Ben botla sahilden 300 400 metre acıkdan avlanıyorum 2 sefer cıktım balıga botla benim sorum botla acıldıgımda sahil guvenlik benden herhangibi belge istermi,Amotor balıkçı karti vsvs.Botda moturum yok dedigim gibi sahilden 300 400 metre ileride avlanıyorum.
Merhaba hatay,akdeniz ege bilgim yok,lakin karadenizde belge gerekli, karadenizde balikci teknesinde balik tutmak bir tarafa refakat etmek bile yasak bu yuzden amator balikcilik ruhsati sart.
Eğer ki kendi botunuz ise, botunuzun liman kayıtları mutlak yerine getirilmeli. Amatör balıkçı begesi de, aslında yasal zorunluluğu yoktur. Lakin, konudan bi haber olabilecek bir görevliyle karşılaşabileceğiniz varsayımını göz önüne alın ve 15 lira gibi bir rakamla alacağınız 5 yıllık bu belgede cebinizde olsun. Olsun ki, olası problemlerin önüne geçin. Hani derler ya,'' Ne şeytan Gör, Ne de Salavat Getir ''
Eğer tekne yeşil kağıt denen ruhsata sahipse, yani ticari balıkçı teknesi olarak görünüyorsa, o teknede sadece sarı kağıt denen profesyonel ruhsatı olan kişiler bulunabilir. Bu ruhsatı almak zordur, nispeten. Ama tekne böyle olmayan bir tekne ise ve istenen evrakları, adb, liman kaydı filan varsa, onunla amatör limitler içinde balık tutabilirsiniz. Balık tutmakla ilgili ek bir evrak gerekmez, amatör balıkçı belgesi vs. dahil. Fakat, tekne ticari bir tekne ve balık tutturacaksa, yani balık avı turu düzenliyorsa, o teknenin de ilgili izinleri almış olması gerekir.